Annonce

Efter kontroversiel fyring: Ny direktør for restaurantskole skal have ”solid økonomiforståelse”

Efterfølgeren til fyrede Anne-Birgitte Agger skal stå i spidsen for nyt milliardbyggeri: Erfaring med tidligere byggeprojekter efterlyses
Foto: Hotel- og Restaurantskolen
Anne-Birgitte Agger, fyret direktør for Hotel- og Restaurantskolen i Valby
Forargelsen var til at tage at føle på, da bestyrelsen, med Peter Lykke Nielsen i spidsen, fyrede direktør for Hotel- og Restaurantskolen i København, Anne-Birgitte Agger, mens hun var sygemeldt og stod over for en hjerteoperation.

Peter Lykke Nielsen arbejder som forhandlingschef hos 3F’s hotel- og restaurantgruppe, 3F PSHR.

Han ønskede ikke at oplyse baggrunden for fyringen af Anne-Birgitte Agger. Med henvisning til forvaltningslovens bestemmelser om tavshedspligt i afskedigelsessager.

Fyringen skabte en voldsom debat. 3F blev beskyldt for at stå bag fyringen af en visionær og dygtig direktør. Fyringen blev betegnet som forfejlet og udtryk for direkte ondskab.  

Her i spalterne forsøgte journalist Jan Kjærgaard at skære igennem den ophedede debat og påpegede, at der måske var en saglig begrundelse for fyringen - og at en samlet bestyrelse, inklusive næstformand Henrik Thomas Larsen, økonomi- og administrationschef hos Horesta, stod bag fyringen af Agger.

Ideelt har kandidaten relevant erfaring med realisering af ambitioner samt styring af projekt og økonomi i forbindelse med lignende byggeprojekter

Kjærgaard påpegede, at økonomi ofte spiller en væsentlig rolle, når ledere afskediges. Og at Hotel- og Restaurantskolen står foran et gigantisk byggeri af en helt ny bæredygtig Hotel- og Restaurantskole og en gastronomisk campus i samarbejde med PensionDanmark. Et prestigeprojekt til mindst en milliard kroner. Og et flagskib på erhvervsskoleområdet.

Af samme grund, mente Kjærgaard, ønskede bestyrelsen for Hotel- og Restaurantskolen formentlig nu en direktør med erfaring i bygge- og økonomistyring. Evner, som ikke lige hørte til Anne-Birgitte Aggers spidskompetencer.  

Erfaring med tidligere byggeprojekter efterlyses

Nu er stillingsopslaget, hvor skolen søger en ny leder, offentliggjort.

Af stillingsopslaget fremgår, at direktøren netop skal have stort fokus på skolebyggeriet:

 ”Endelig spiller den nye direktør en betydende rolle i at indfri ambitionerne samt sikre succesfuldt og effektivt samarbejde mellem bestyrelse, byggeorganisationen og eksterne partnere i forbindelse med realiseringen af planerne om at bygge en ny skole.”

Erfaring med tidligere byggeprojekter er derfor en fordel, hedder det i stillingsopslaget:

”Ideelt har kandidaten relevant erfaring med realisering af ambitioner samt styring af projekt og økonomi i forbindelse med lignende byggeprojekter.” 

En af hovedopgaverne for den kommende direktør er, ifølge stillingsopslaget, økonomistyring:

”Sikre sund, transparent og forsvarlig økonomistyring samt tilfredsstillende økonomiske resultater – herunder opnåelse af budgetterede indtægter samt sikring af et proaktivt økonomiberedskab og et kontinuerligt fokus på omkostninger og effektiviseringsmuligheder”

Under ‘Ledelsesmæssige og personlige kvalifikationer’ hedder det videre i opslaget:

”Solid økonomiforståelse og evner at dykke ned i tallene.”

Flere artikler om emnet