Annonce

Statsministeriet går til modangreb: Mette F. fik et mindre piskesmæld

Statsministeren frigiver oplysninger fra Rigshospitalets lægejournal efter påstand fra overfaldsmandens forsvarer om, at Mette Frederiksen ikke fik et piskesmæld i forbindelse med overfaldet på hende
Foto: Jesper Clausson Vibholt
Mette Frederiksen (S), statsminister
Statsminister Mette Frederiksen (S) fik i forbindelse med overfaldet på hende på Kultorvet i København fredag den 7. juni et mindre piskesmæld.

Oplysningen er ikke ny, men statsministeren har torsdag valgt at frigive oplysninger fra hendes lægejournal fra hendes besøg på Rigshospitalet i kølvandet på, at hun fredag den 7. juni uden varsel fik et hårdt slag på skulderen af en mand på Kultorvet i København. Et slag, der bragte statsministeren 'ud af kurs'.

Af en pressemeddelelse fra Statsministeriet torsdag fremgår følgende:

“Statsministeriet oplyser:"

"Med statsministerens samtykke kan det oplyses, at følgende fremgår af journal udarbejdet af ortopædkirurgisk bagvagt på Rigshospitalet den 7. juni 2024:"

”Kontusion højre skulder, samt mindre distorsion cervicalcolumna (whiplash).” 

Whiplash betyder netop piskesmæld. Og 'kortusion' betyder legemsbeskadigelse ved slag, stød eller knusning'.

Forsvarer: "sædvanlig ømhed i arm og skulder"

Statsministeren har formentlig valgt at frigive oplysningen, fordi forsvareren for den mand, der overfaldt hende den 7. juni, torsdag i Københavns Byret hævder, at statsminister Mette Frederiksen ikke fik et mindre piskesmæld i forbindelse med overfaldet.

"Vi kan af politiattesten nu se, at der er ikke tegn på en piskesmældslæsion. Der er sædvanlig ømhed i arm og skulder," siger Henrik Karl Nielsen, der er forsvarer for den sigtede, torsdag i Københavns Byret, ifølge TV 2.

"Ordet piskesmæld kom ind i sagen, fordi man på Rigshospitalet, da Mette Frederiksen var til undersøgelse, havde sagt, at der var tale om smerter svarene til piskesmæld, men ingen af lægerne har sagt, at der er tale om et piskesmæld," siger Henrik Karl Nielsen uddybende.

Den anklagede er torsdag fremstillet i Københavns Byret i forbindelse med krav om forlængelse af varetægtsfængsling. Retsmødet endte med at den anklagede har fået sin varetægtsfængsling forlænget med 14 dage til 4. juli.

Opdateret kl. 13.43

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Overfaldsmanden skal vel bare havde den straf der er gældende for vold mod offentlige personer og når straffen er udstået, udvisning af Danmark for bestandig. Vi har så rigeligt med voldsmænd i Danmark så vi behøver ikke at importere flere.

Senest jeg var ved læge fik jeg besked på, at jeg sikkert bare var doven. Men jeg er jo heller ikke statsminister, som får konstateret et mildt piskesmæld på få minutter. Andre må vente i årevis på en afklaring.

Jo, vores sundhedsvæsen virker, når det gælder.

Alle der kommer på et akuthospital p.g.a. alvorlig sygdom eller brækkede lemmer bliver behandlet med det samme, selvfølgelig kan der opstå ventetid, hvis der er sket mange uheld samtidige, men man får behandling.
Her er privathospitalerne jo ikke til nogen hjælp, de behandler kun de patienter der i forvejen er indkaldt til operation, og kun hvis de ikke overvægtige og har andre sygdomme, som kan medføre risiko for længere indlæggelser, så kan de jo ikke overholde deres arbejdsplaner for deres medarbejdere.

Og det er du ikke antager jeg, så skift læge. Uanset hvad taler en læge ikke sådan til en patient, hvis det er korrekt gengivet. Så find anden. Der er rigtig gode læger rundt om kring. Jeg har KUN mødt kompetente af slagsen gennem mit sygdomsforløb siden 2022. Og har det fint nu.

Børge Jørgensen, det kan jo også tænkes at lægens diagnose var rigtig og hvis det er tilfældet, kan du jo hurtig blive rask, så hvad er problemet?

Børge Jørgensen, hvorfor skriver du til os om, hvad din læge mener om dig,
hvad nu hvis han har ret, jeg tror ikke du skal forvente at du bliver
statsminister, så et godt råd til dig, find dig hellere en anden læge.

Uanset hvem du er, overfaldes du på gaden og det ser alvorligt ud, køres man til akut behandling. Og det er ret groft at en statsministeren på vej til aftale overfaldes af beruset person, som til med slår til hende, så hun er ved at vælte. Og at hun så skal dokumentere med sin journal offentlig, hvad diagnosen er, fordi en forsvarer betvivler sandheden. Klart polakken skal have den straf loven foreskriver og udvises.

Lad os få et billede af den overarm. Så kan man jo selv vurdere om det er så slemt.som Frederiksen siger.men det vel for meget for ministeren. man kunne mane snakken til jorden.

Jan karlsen er det ikke et eller andet du måske har misforstået,
statsministeren havde ikke hovedet under overarmen, hvor vil du hen
med det sludder du skriver, ved at se en overarm, er du i stand til
at diagnosticere, om hun har fået et piskesmæld i større eller
mindre grad, jeg tror kun du deltager her for at skabe et billede,
af en statsminister, som skal finde sig i at blive angrebet, fordi
du ikke synes hun gør et godt stykke arbejde, hun har godt af det.
Hvad er det for en snak du vil mane i jorden, overfaldsmanden er
anholdt, mener du ikke hun er blevet overfaldet, i den knyttede hånd,
kunne der befinde sig et stikvåben, er du ikke i stand til at tænke
en fornuftig tanke. Du skal i min optik, heller ikke angribes på
offentlige gader og stræder, hvad fanden er det for noget pladder.

Jan Karlsen Du er måske læge, og kan vurdere dette?

Stop nu, det er for dumt sagt

Umiddelbart efter overfaldet på statsministeren var der på diverse medieplatforme gang i dem der jublede over at hun var blevet slået på - samtidig blev der sat gang i konspirationsteorierne om at hun nok selv havde arrangeret det -
Og nu dette - en diskusion og antydelse af det nok ikke er så slemt som skadestuerapporten viser -

Tænk at et helt umotiveret voldeligt overfald på en person afstedkommer så megen negativitet og mistro - Bare fordi personen er landets statsminister og hedder Mette Frederiksen - Skammeligt at det er kommet så vidt her i landet -

Under et EM i fodbold bliver enhver tackling dokumenteret, vist i slowmotion, VAR bedømt, bedømt, og kommenteret af såvel medspillere og modspillere, og professionelle kommentatorer der tjener millioner og herudover kommer hele den skrevne presse og alle mandagsdommerne, der pludselig har fået alle ugens syv dage til rådighed.

Og så er der de få som selv har spillet fodbold! Og været udsat for en tackling! I serie 6. Dengang der var serie 6. Og ellers som et barn sagde:

Han/ hun har da vist aldrig spillet fodbold selv!

Sådan er verden så forunderlig!

Og alle kræver retfærdigheden set fra objektive øjne….

Jow, jow,…..

Pisk skal der til!

Og vi elsker det…

Lige til øllet skal smides/kastes så langt så muligt i luften….

Og rammme flest muligt….

Mål….

Og de danske vaner har nu bredt sig til alverdens lande….

Lige til øllet….

“Rusland har natten til lørdag udført angreb på ukrainske energianlæg flere steder, herunder i den sydlige og vestlige del af Ukraine.

Det oplyser det ukrainske energiministerium tidligt lørdag morgen ifølge nyhedsbureauet AFP.

To personer er såret og bragt til hospitalet, oplyser ministeriet, der betegner angrebene som omfattende”

“”Der er et før og et efter 24. februar 2022. Verden er blevet et farligere sted. Det er vi nødt til at erkende og handle på.

Ord skaber ikke fred. Og tid hjælper ikke Ukraine. Det er kun handling, der tæller på slagmarken. Derfor vil vi fortsætte donationerne så længe, det er nødvendigt.

For – og det kan ikke understreges nok – Ukraines kamp er også vores kamp. En kamp for et frit og fredeligt Europa. En kamp for alt, hvad vi tror på.

Derfor står Danmark lige præcis, hvor vi skal. Sammen med Ukraine. Og vi viger ikke en tomme.

Og så er det forsvarsministeren.””

Ja selvfølgelig skal Ukraine forsynes med flere og moderne våben i stedet for at man forsøger at få en våbenhvile i stand i stedet skal der kan dræbes flere unge mennesker på begge sider af fronten mens politikerne sidder trygt langt bag kamphandlingerne.
Der bliver jo trods alt ikke mulighed for en form for fred før de østlige provinser der blev kæmpet om længe før Ruslands invasion får en form for selvstyre.
Men det er let nok i sidde i sikkerhed hjemme i sofaen og støtte en forsat krig og synge ud at det er for Europa Ukraine kæmper og dør for.