Annonce

Sankt Hans-hyldest af Børsen-brand vækker vrede: "Som københavner bliver jeg provokeret"

”Sådan er det når man inviterer heksen med til bords,” lyder det fra båltaler, Maia Kahlke Lorentzen
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Den nedbrændte del af Børsen i København
Sankt Hans blev fejret landet over søndag med bål og taler.

Det var også tilfældet ved Kulturhuset Islands Brygge i København.

Her havde Københavns Kommune inviteret Maia Kahlke Lorentzen til at holde årets båltale.

Lorentzen er researcher og formidler inden for cybersikkerhed og internetkultur hos netværket Cybernauterne.

Men det var ikke internetkultur, som talen kom til at handle om. Maia Kahlke Lorentzen sagde nemlig, at hendes år toppede, da den ikoniske Børsen-bygning i indre København brændte i april i år.

”Jeg ved ikke, om det var fordi, en brændende bunke sten kunne udløse en teaterforestilling af kollektiv sorg hos politikere, meningsdannere og mediehuse, mens de tier Gazas mere end 13.000 dræbte børn ihjel,” lød det, ifølge B.T.

Ifølge Berlingske vakte talen også en del negativ opsigt blandt tilhørerne.

Provokeret

Maia Kahlke Lorentzens båltale er også faldet Andreas Keil for brystet.

Han er medlem af Borgerrepræsentationen i København for Socialdemokratiet og desuden brandmand.

Som københavner bliver jeg provokeret

I et opslag på Facebook skriver Keil således:

”Som brandmand oplever jeg at Maia Khalke Lorentzen devaluerer mine kollegaers og min indsats ved Børsen når hylder nedbrændingen. Som københavner bliver jeg provokeret over hendes glæde ved nedbrændingen af Børsen, en bygning som betyder meget for mange af os, og vores hovedstad.” 

En anden aftale 

Christina Midjord, der er chef for aktiviteter i Københavns Kommune, mener, at Maia Kahlke Lorentzen ikke har overholdt den aftale, som blev indgået.

”I år havde vi en aftale med Maia Kahlke Lorentzen om at holde en båltale om digital kultur for børn og unge på internettet. Desværre blev der afholdt en helt anden båltale, som ikke harmonerer med den sankthans, vi gerne vil afholde. Det er vi ærgerlige over, og vi er kede af, at flere københavnere har haft en dårlig oplevelse,” siger Christina Midjord til Berlingske.

Til både B.T og Berlingske har Maia Kahlke Lorentzen afvist kritikken. Hun mener, at hun er i sin gode ret til at tale om Børsen-branden og Gaza, og at reaktionerne netop understreger hendes pointe.

Beklager, men sådan er det når man inviterer heksen med til bords”

Hun mener desuden, at hun havde frie tøjler, og dermed ikke kan have brudt nogen aftale.

På Instagram forklarer Maia Kahlke Lorentzen sig yderligere:

”Jeg holdt Sankt Hans båltalen på Islands Brygge i går, og skuffede dem der havde forventet en hyggelig midsommertale med at være en killjoy og holde en brandtale hvor jeg (ifølge @ritablue_ ) lykkedes med at træde så mange over tæerne som muligt...

”Beklager, men sådan er det når man inviterer heksen med til bords.”

”Jeg håber at de tilstedeværende fik stof til eftertanke udover de ømme tæer, og at I især tager mine pointer om fællesskabet med videre nu hvor nætterne igen bliver kortere.”

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man inviterer en kommunist og bliver forarget over kommunisme.

Man inviterer muslimer og bliver derefter forarget over islam.

Det giver ingen mening.

Maia er et komplet vrøvlehoved, der tror hun siger noget intelligent.
Hun blander ting sammen, der INTET har med hinanden at gøre. INTET.
Men,"nej hvor er jeg dog skarpsindig," synes hun.
Nej, du er stupid og ensporet.

Det var velkendt, at hun har kuk i låget, så hvorfor invitere netop hende? For nogen har jo valgt hende, de har ikke bare slået op på en tilfældig side i telefonbogen.

Thor: "kuk i låget" - lol?

Den som fisen lugte kan...

:)

Det er da lidt sjovt, at politikerne er mere kede af det over, at en bunke mursten brænder, end over at 37.000 mennesker er blevet dræbt af den israelske hær i Gaza. Uanset hvad man måtte mene om Maia Lorenzen er det da en fin iagttagelse, der siger lidt om, hvad vore politikere prioriterer: Symboler frem for levende mennesker.

Selv er jeg sgu oprigtigt ked af, at Børsen er brændt, for det var en virkelig finurlig bygning, som jeg gennem årene har brugt meget tid på at studere, hver gang jeg kom forbi. Men det forhindrer mig ikke i at være endnu mere ked af, at israelerne begår folkedrab, og at vore politikere tilsyneladende er ligeglade. Børsen kan jo genopbygges, men de døde børn i Gaza kan ikke rigtig genoplives.

Jamen det har da intet med hinanden at gøre.
Der er da 1000 ting man kan være ked af på samme tid, men kun udtale sig om 1 ting ad gangen, ellers bliver det da en gang forvrøvlet snak, og hvad skal man så være mest ked af ? Gaza, Sudan, Afghanistan eller Ukraine eller at ens mor er død ?
At man er ked af en ting behøver jo ikke at betyde at man er ligeglad med alt andet. Men selvfølgelig lyder man jo lidt klogere og mere intelligent, når man gerne vil hævde sig lidt overfor pøblen.