Annonce

Efter massefyring er mange i job igen: ”Slagterimedarbejdere er god, stabil arbejdskraft”

Danish Crown har lukket slagteriet i Ringsted og fyret samtlige medarbejdere. Men flere end forventet er hurtigt kommet videre i nyt arbejde
Foto: Danish Crown/Red Star Photo
Danish Crown, Horsens
I foråret smed Danish Crown en bombe i form af meldingen om, at koncernens slagteri i Ringsted skulle lukke i september, og at omkring 1200 medarbejdere fik en fyreseddel.

I den forbindelse frygtede Ringsted og de omkringliggende kommuner at stå med en stor flok ledige borgere. Men det er ikke gået helt så galt som frygtet.

I denne uge har 392 af mulige 930 meldt sig ledige.

Det skriver TV 2 Øst.

Det skyldes blandt andet en særlig jobindsats i form af en taskforce, som blandt andet har stået bag en særlig jobmesse for de fyrede medarbejdere.

”Her har vi rådgivet om, hvilken opkvalificering, der gav bedst mening. De tidligere slagterimedarbejdere er god, stabil arbejdskraft, og derfor har det været forholdsvist nemt at finde job til rigtig mange af dem,” siger Susanne Frydenlund, arbejdsmarkeds- og ungecenterchef i Ringsted Kommune, til TV2 ØST.

Indsatsen er et samarbejde mellem kommunerne Ringsted, Slagelse, Sorø, Holbæk, Næstved og Faxe.  

Tak for lort

Danish Crown oplyste i april i år, at lukningen af slagteriet i Ringsted var et resultat af to års udfordringer.

Nedlægningen af 1.200 stillinger ville frigøre cirka en milliard kroner, som investeres i slagterierne i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg. Det vil betyde, at der oprettes 300 nye stillinger på disse slagterier.

Et år tidligere, i april 2023, lukkede Danish Crown sit slagteri Sæby i Nordjylland. Her var det 800 medarbejdere der pludselig stod med en fyreseddel i hånden.

Landbruget bekymrer sig ikke en tøddel for danske lønmodtagere

Lukningen vakte stor harme hos Fødevareforbundet NNF:

”Landbruget bekymrer sig ikke en tøddel for danske lønmodtagere, når det kommer til stykket. Det bekymrer sig kun om dets egen mulighed for indtjening. Arbejdspladserne ryger til udlandet. Gyllen beholder vi.Tak for lort, siger jeg bare,” sagde Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF.

Danish Crown er ejet i fællesskab af de cirka 6.500 landmænd, som leverer grise og kvæg til slagtning.

Ministeren ville gå langt

Lukningen af slagteriet i Ringsted fik også beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på banen.

“Jeg vil gå langt for at hjælpe Danish Crown medarbejderne videre i deres arbejdsliv. Det er helt afgørende for den enkelte, og mange virksomheder har brug for de mange gode medarbejderes kvalifikationer,” sagde Ane Halsboe-Jørgensen, dengang til Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet