Annonce

Fik nok af at tage skraldet - tog sagen i egen hånd

I Egedal Kommune gik en gruppe skraldemænd anderledes til værks for at undgå smerter og dårlige arbejdsforhold
Foto: Pixabay
I flere af landets kommuner oplever skraldemænd problemer med ondt i kroppen, når de bakser med at trække affaldscontainere henover perlegrus for at få containeren ud til bilen.

I nogle tilfælde kan der gå op til flere år indtil kommuner, Arbejdstilsynet og skraldefirmaer bliver enige om, hvem der har ansvaret og hvad løsningen skal være i de tilfælde, hvor husejerne ikke retter ind og sørger for at få et andet underlag, som ikke er af perlegrus.

Men i Egedal Kommune nægter skraldemændene ganske enkelt at hente skraldecontainerne, hvis underlaget ikke er i orden.

Det skriver Fagbladet 3F.

Gad ikke vente længere

I byer som Smørum, Ølstykke og Veksø, der alle er en del af Egedals Kommune, er det slut med at få hentet skrald på et dårligt underlag.  

Så vi holdt bare op med at hente folks skrald, hvis der var løst underlag

“For 10-15 år siden besluttede vi, at vi ikke gad vente længere. Så vi holdt bare op med at hente folks skrald, hvis der var løst underlag,” siger Jesper Guldager til Fagbladet 3F, der er fællestillidsrepræsentant hos affaldsselskabet Remondis. De henter skrald i hele Egedal Kommune.

I begyndelsen mødte skraldemændene modstand, da de begyndte at anvende deres nye metode. Men efter nogle kampe accepterede Egedal Kommune skraldemændenes tilgang, fortæller Jesper Guldager.

Ikke et problem længere 

Efter at skraldemændene ganske enkelt nægter at hente de besværlige affaldscontainere, er der stort set ikke problemer længere med husejerne.

Jesper Guldager udtaler, at det virker, når man kan se, at skraldemændene “kraftedeme mener det”. Han understreger, at det er nødvendigt at få styr på problemet, hvis skraldemændene skal holde mange år i branchen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet