Ved Venstre hvad social dumping er?

Venstres politik er klinisk renset for politiske løsninger på social dumping. Til gengæld kan det private arbejdsmarkedet glæde sig til en betydelig lønnedgang, hvis det står til Løkkes liberalister.
Spørgsmålet er blot, hvor langt ned Venstre synes lønniveauet skal, før det bliver et effektivt værn mod social dumping? 30 kr. i timen som i Tyskland? Eller lavere endnu?

Man skal holde tungen lige i munden, når man skal finde frem til, hvad partiet Venstre egentlig mener om social dumping. Den ene dag vil de amputere Den Danske Model med forslag, der de facto åbner op for statsautoriseret social dumping. Den næste dag gør de sig til bannerførere i kampen mod social dumping på Grønland, hvor de i farten behændigt glemmer, at de havde muligheden for at agere, da de selv sad ved roret. Men sådan er der så meget, der er nemmere at mene noget om, når man ikke længere har ansvaret.

Faktum er, at VKO-flertallet i ti år ved magten intet gjorde for at ruste det danske arbejdsmarked til de udfordringer, som vi står med i dag. De brancher, der har fyret flest folk under krisen, er også dem, der er hårdest ramt af løndumping. Statskassen rammes dobbelt, når danske arbejdspladser besættes af udenlandsk arbejdskraft, fordi danske arbejdere på den ene side får udbetalt arbejdsløshedsunderstøttelse og betaler mere i skat.

Men det har det ledende oppositionsparti altså ikke nogen holdninger til. Både deres politiske oplæg, deres seneste principprogram og deres fokusområde om arbejdsmarkedet er klinisk renset for omtale af social dumping endsige løsninger på problemet. Hvis man anvender søgefunktionen på Venstres egen hjemmeside, får man følgende resultat ved en søgning på ’social dumping’:

Men selvfølgelig vil Venstre gøre sodavand billigere. Det skal nok hjælpe de mange arbejdsløse LO’ere tilbage i job.

Det parti, der hævder at være Danmarks største arbejderparti, har altså ikke har noget som helst at sige om social dumping, der rammer titusinder af danske arbejdere.

Til gengæld byder en fremtid med et nyt VKO-flertal ved magten på lønnedgang for privatansatte LO’ere. Spørgsmålet er blot, hvor langt ned Venstre synes lønniveauet skal, før det bliver et effektivt værn mod social dumping? 30 kr. i timen som i Tyskland? Eller lavere endnu?

Men selvfølgelig vil Venstre gøre sodavand billigere. Det skal nok hjælpe de mange arbejdsløse LO’ere tilbage i job.


Kommentarer fra Facebook