Nye Borgerlige mister endnu et folketingsmedlem

Nyvalgte Mikkel Bjørn melder sig ind i Dansk Folkeparti - kritiserer Nye Borgerliges eneste formandskandidat, Lars Boje Mathiesen, for at være en solorytter
Foto: Folketinget/Marie Hald
Mikkel Bjørn Sørensen
Nye Borgerlige mister endnu et folketingsmedlem.

Den nyvalgte Mikkel Bjørn Sørensen forlader omgående Nye Borgerlige til fordel for Dansk Folkeparti.

Det oplyser DF's formand, Morten Messerschmidt på Twitter.

Meldingen kommer kort efter, at Nye Borgerlige-profilen Lars Boje Mathiesen har meddelt, at han kandiderer til formandsposten i partiet - efter at Pernille Vermund tidligere i januar meldte ud, at hun stopper som formand - efter syv år på posten.

Mikkel Bjørn Sørensen, der er nationalkonservativ, meldte ved den lejlighed, at han ikke støttede op om Lars Boje Mathisen som formand, og at han nu ville overveje situationen.

Tidligere på måneden meldte løsgængeren Mette Thiesen, at hun har indgået et samarbejde med Dansk Folkeparti, og at hun ikke er afvisende over for at blive medlem af DF. Mette Thiesen blev 1. november genvalgt til Folketinget for Nye Borgerlige. Men få dage efter valget stod hun til eksklusion af partiet. Hun kom eksklusionen i forkøbet om meldte sig ud af Nye Borgerlige.

Med Mikkel Bjørns afgang tæller Dansk Folkepartis folketingsgruppe nu seks mandater

Med Mikkel Bjørns afgang tæller Dansk Folkepartis folketingsgruppe nu seks mandater. Og snart kan DF-gruppen meget vel tælle syv medlemmer, inklusive Thiesen.

Nye Borgerlige fik ved valget seks mandater. Men nu tæller folketingsgruppen pludselig kun fire mandater.

Mikkel Bjørn om Boje Mathiesen: Solorytter

Mikkel Bjørn Sørensen smækker med døren. I et opslag på Facebook skriver han, at Lars Boje Mathiesen er en solorytter, der ikke lytter til og giver plads til andre:

Men Lars er også en solorytter

"Men Lars er også en solorytter. Der efterlades ikke meget plads til samarbejde, konstruktiv dialog og fælles fodslag. Personen Lars ender indimellem med at fylde så meget, at partiets interesser og andre personer må vige."

Mikkel Bjørn skriver også, at Lars Boje Mathiesen allerede har truet ham med eksklusion:

"Det endte med, at sekretariatschefen – med efterfølgende opbakning fra Lars Boje – meddelte mig, at hvis jeg ikke inden for to timer vendte tilbage med en besked om utvetydig opbakning til Lars Boje Mathiesen som formand – så var det en mulighed, at jeg blev ekskluderet fra både gruppen og partiet."

placeholder

 

Formanden for Nye Borgerliges Ungdom melder sig ud

Formanden for Nye Borgerliges Ungdom, Malte Larsen, meddeler tirsdag, at han også melder sig ud af Nye Borgerlige.

Akkurat som Mikkel Bjørn melder han sig ud af partiet ved udsigten til, at det bliver Lars Boje Mathiesen, der kommer til at stå i spidsen for Nye Borgerlige.

"Jeg har meldt mig ud af Nye Borgerlige og trækker mig som landsformand for Nye Borgerliges Ungdom," skriver han på Facebook og fortsætter:

"Min udmeldelse skyldes, at jeg ikke kan se mig selv i Nye Borgerlige med udsigt til Lars Boje Mathiesen som partiformand. Lars Boje er en knalddygtig og imponerende politiker, men jeg kan ikke se mig selv i et parti med Lars Boje som formand af både politiske og personlighedsmæssige årsager."

Også næstformanden hos Nye Borgerliges Ungdom, Mitchel Oliver Vestergaard, meddeler, at han nu melder sig ud af partiet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce