Annonce

Nye priser hos HK: Lavt­lønnede medlemmer får rabat

Hovedbestyrelsen i HK Danmark har vedtaget en ny kontingentmodel, som giver en kontant rabat på medlemskab af fagforening til de medlemmer, som tjener mindst.
Foto: Pressefoto/HK
HK Danmarks hovedbestyrelse har her op til jul vedtaget en såkaldt ny kontingentmodel.

Det betyder at kontingenter og lønsikring fra efteråret 2024 bliver ensrettet på tværs af fagforbundets fire sektorer HK Privat, HK Stat, HK Handel og HK Kommunal.

Det skriver A4 Overenskomst.

Lønsikringen kommer til at gælde for alle medlemmer på tværs af de fire sektorer, hvis de er medlem af A-kasse og Fagforening.

Visse af de lavest lønnede medlemmer som butiksansatte medlemmer, med en månedsløn under 25.00 kroner, vil kun skulle betale 300 kroner om måneden for medlemskab af fagforening, mod bedre lønnede som skal betale 500 kroner.

“Vi ved, at der er nogle af vores medlemmer, som har en løn, der ikke gør, at de kan få udbetaling på lønsikringen. Derfor synes vi, at det er både rimeligt og retfærdigt, at de får en rabat,” siger Anja C. Jensen til A4 Overenskomst.

Den nye kontingentmodel har siden 2022 været på tegnebrættet. Det sker efter en længere årrække, hvor den overenskomstbærende fagbevægelse har mistet medlemmer, alt imens de billigere alternativer i de såkaldt gule fagforeninger har haft medlemsfremgang.

Alene i 2022 mistede HK ifølge forbundets årsrapport to procent af deres fuldtidsmedlemmer.

Et slankere HK

Udover at skrue på priserne for at holde på medlemmerne er HK i gang med en slankning på tværs af organisationen.

I november blev forbundssekretær Marianne Heide fyret. Det forlyder, at hun ikke har stået stærkt nok internt i HK, til at kunne løse udfordringerne i den nære fremtid.

I starten af december kom turen til en anden leder, nemlig Victoria Tepper som i et års tid nåede at være chef for politik og presse.

Netavisen Pio erfarer, at 22 årsværk i skrivende stund er blevet skåret fra for at balancere budgettet.

Et årsværk svarer til en fuldtidsansat.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Held og lykke med det til HK. Forhåbentlig kan de vise en vej, som også resten af fagbevægelsen kan tage ved lære af.

Mere i løn for lavtlønsgrupperne er det eneste, som tæller. Ikke alene har det det langt fra hårdeste arbejdsliv. de får oven i en elendig løn for deres opslidende indsats.