Nyt videnscenter for seniorer på arbejdsmarkedet

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Torsdagens nyhedsblik kommer omkring to ting.

Først skal det handle om seniorer på arbejdsmarkedet. Et nyt videnscenter skal nemlig arbejde på at dele viden og skabe bedre forhold for seniorerne, så de har lyst til at blive på arbejdsmarkedet.

Vi bliver derefter på arbejdsmarkedet, hvor en ny analyse konkluderer at stress årligt koster de danske arbejdspladser adskillige milliarder kroner.

Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Nyt videnscenter for seniorer på arbejdsmarkedet

Et nyt videnscenter har set dagens lys.

Videnscenter for Fastholdelse af Seniorer på Arbejdsmarkedet skal fremover indsamle viden og forskning om seniorers arbejdsliv og arbejde for at flere arbejdspladser ønsker at fastholde og ansatte seniorer.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Der er afsat to millioner kroner til centeret i 2023, 10 millioner kroner i 2024 og 15 millioner kroner i årene 2025 og 2026.

”Seniorer er med deres erfaring og viden en stor ressource for vores arbejdsmarked. Men mange seniorer føler sig desværre diskrimineret på grund af deres alder. Derfor har vi brug for en kulturændring, hvor både virksomheder og medarbejdere får øjnene op for seniorernes ressourcer. Det ser jeg frem til, at vores nye Videnscenter for Fastholdelse af Seniorer på Arbejdsmarkedet vil bidrage med.,” lyder det fra beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Videnscentret oprettes som en selvstændig enhed under VIVE og vil have en styregruppe bestående af repræsentanter fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Arbejdsgiverforening, Ældre Sagen og Faglige Seniorer. Derudover vil en lang række relevante organisationer indgå i et advisory board.

 

Stress for milliarder

Sygemeldinger på grund af stress koster danske arbejdspladser 16,4 milliarder kroner om året.

Det viser en analyse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Det skriver DR.

Forskningscenteret anslår, at det svarer til 37.335 fuldtidsstillinger.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

HVEM repræsenterer seniorer, der er eller har været ansat inden for den offentlige sektor?

Det KUNNE måske være et godt incitament for alle arbejdsgivere til bl.a. at have seniorer over 55 år ansat, hvis alle typer økonomisk støtte blev givet ud fra sociale hensyn - fx det antal seniorer, antal handicappede og antal praktikpladser, som den enkelte private eller offentlige virksomhed har....

Annonce