Annonce

Nyvalgt om Mette F.’ mulige exit: “Jeg krydser fingre for, at det ikke bliver til noget”

DSU’s tidligere formand håber Mette Frederiksen fortsætter som Socialdemokratiets formand og Danmarks statsminister
Foto: Statsministeriet
USA's præsident, Joe Biden, fik 5. juni 2023 besøg af Danmarks statsminister, Mette Frederiksen(S).
Det nyvalgte socialdemokratiske folketingsmedlem, Frederik Vad, krydser fingre for, at Mette Frederiksen ikke bliver den nye generalsekretær for Nato - og at hun dermed fortsætter som Danmarks statsminister og regeringschef for SVM-regeringen.

“Jeg synes, det er så sørgeligt meget af det, der foregår lige nu. Jeg krydser fingre for, at det ikke bliver til noget,” siger Frederik Vad til det nye søndagsmagasin på P1, “Akkurat”.

Den tidligere formand for DSU, Frederik Vad, uddyber:

Persondiskussioner hver eneste dag, og meget lidt politik

“Jeg synes, det er noget rodet noget, alt det, der foregår i dansk politik for tiden. Det må jeg sige. Og det gør mig ikke specielt glad. Jeg kan mærke, at der er nogen, der får næring af de her diskussioner. Der er jo masser, som lækker ting fra interne møder. Persondiskussioner hver eneste dag, og meget lidt politik. Jeg synes, det er meget trist.“

Træt af personfnidder

DR-værten Clement Kjersgaard spørger Frederik Vad, om han håber Mette Frederiksen bliver i Prins Jørgens Gård - altså i Statsministeriet:

“Ja, selvfølgelig gør jeg det. Selvfølgelig, håber jeg det. Det er det håb, man må klynge sig til. Det et er mit håb.”

En anden af debatdeltagerne i programmet, Jyllands-Postens debatredaktør, Pierre Collignon, spørger Frederik Vad, om det er forkert af Mette Frederiksen at forsøge at blive Nato-generalsekretær.

Frederik Vad svarer, at han håber Mette Frederiksen bliver som formand for Socialdemokratiet:

Det er da mit håb

“Jeg håber, hun bliver som formand. Altså, det kan jeg ikke se, der er noget odiøst i. Det er da mit håb. Altså, jeg synes ikke der er specielt meget af det, der foregår i de her uger, der er fedt. Altså, jeg synes, at åbne aviserne hver dag og læse om fnidderfnadder, personfokus, ingen fokus på politik,” siger Frederik Vad og fortsætter:

“Jeg synes, det er ødelæggende for mit parti, og det er også ødelæggende for det, der foregår på Christiansborg. Det er som om, det må man ikke rigtig sige, men det synes jeg bare, man skal stå ved det. Selvfølgelig.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

God ide
Så er SD sikker på at uddø

Kelde B Sandkvist. Det er da den største gang vås. Jeg er du ansat på Ekstra Bladet eller BT. Vicestatsministeren og Lars Løkke Rasmussen skal på bedstefar orlov. Alex Vandopslagh kan intet heller ikke Morten Messerschmidt. Pia Olsen Dyhr. Vi skal beholde Mette.
Ole Kloster Simonsen

Jeg tænker, situationen er nogenlunde den samme, anset om hun bliver i DK indtil videre, eller får jobbet i NATO. Når denne valgperiode udløber eller senest efter den næste, skal hun have en stor post ude i den store verden, om det så bliver i NATO, EU, FN eller en af de multinationale NGOer.

Og så får hendes efterfølger en kæmpeopgave med at rydde op og genskabe forbindelsen til partiets kernevælgere, som for langt de festes vedkommende overhovedet ikke kan se sig selv i SVM-misfosteret. Det bliver op ad bakke, og specielt hvis der ikke er (eller meget hurtigt kommer) en forståelse for, hvor meget man havde fejlvurderet stemningen blandt partiets normale støtter. Det er helt sikkert ikke nok bare at satse på vælgernes korte hukommelse.

Situationen i og omkring SVM regeringen er sløret og rodet. Det bliver hverken værre eller bedre hvis Mette kommer til NATO. Jeg har tænkt længe før SVM blev en realitet, at det ville være en god idé med en regering hen over midten. indtil nu er resultaterne pauvre og hvis det skal være andet end et pausekomma, skal regeringen holde mindst 3 år for at kunne vise noget. jeg har min tvivlom SVM holder så længe og jeg er sikker på det bliver noget nær kaotisk, hvis Mette forlader den bovlamme konstruktion. Jeg ønsker at regeringen var endnu bredere til begge sider. I øvrigt ønsker jeg at regeringer blev valgt lige som kommunalbestyrelser, de SKULLE sidde 4 år uden at kunne gå eller uden at kunne væltes, det virker i kommunerne og giver formentlig flere bedre beslutninger, som harmonere med valgresultat og så bliver man fri for de abekatte der kravler højt op i et træ og sidder og skriger og truer, det er jo helt grotesk og utåleligt. Og så ville vi arme borgere heller ikke skulle skatteplukkes til lige så mange minister- og FTmedlemspensioner.

Løkke kører eget løb til egen fordel, når han angriber MF er det, tror jeg, fordi han udmærket godt ved at uden hende er hans projekt med M i regering en død sild. Det er hende, der bær, fordi hun står så stærkt i S. Medierne puster det Nato job op, ja hun er kvalificeret, men hun får det ikke. Fordi hvis det sker, vil hun aldrig opleve om hendes projekt med at lade S komme i samarbejde hen over midten var en god ide, så bliver det en fuser og det er ikke MF. Men vi får se. Det undre r mig Thorning derimod er så krakilsk om det parti der gjorde hende til statsminister i en periode, det gavner ingen at brokke sig bagefter.

Kan et generalsekretær job gavne Danmark mere, end at være statsminister i Danmark,
så kunne det være en overvejelse værd. men jeg kan ikke se, at det er nogen fordel
ved endnu en Dansker i dette job. Alt det sludder med, at det er en ære at bliv
udnævnt til generalsekretær, glem det.
Vi stemmer til vores demokratiske valg, og stemme på de personer som stiller op,
og vi stoler på, at de vil værne om vores velfærdsstat, og ikke til at skulle
varetage tilfældige internationale stillinger, det kan de gøre når de har udlevet
et tillidsfuldt arbejde i en periode af en vis længde, det har MF ikke opfyldt endnu.
Det er første gang i dette århundrede, vi har fået en flertals regering, og tillige
hen over midten i Dansk politik, lad nu tiden vise om det er en god ide, man skal
ikke vægtes på at have turde denne ide, men vægtes på at give forsøget en chance.
Håber ikke at Mette Frederiksen lader borgerlige rygklapperi afgøre om hun skal
sige ja til dette embede, men lade Socialdemokratiets ansvarlighed vægte højest.

SVM - regeringen er allerede den største skandale der bogen sinde er skabt af en socialdemokratisk leder som ovenikøbet er statsminister!
Inden længe er SF større end S og Dyhr bliver ny statsminister... måske ?????
Og Lars Løkke kører butikken som om han er statsminister!
Og Venstres formand vader deprimeret rundt i skovene og samlet mod og mandsdomskraft!
Hvorfor var der ingen i S det frarådede Mette at sætte sådan en dødssejler i vandet?

Flemming Andersen, prøv at bruge udelukkelses metoden.
Hos partier i den Venstre side af "salen" vil du stadig have ca. 47 procent
det er stemmerne fra A - B - F og Ø, Hvis du fraregner D - O - Æ fra højre side af
salen, vil der være tilslutning fra 37 procent så et stort flertal vil
afgive deres stemmer på de ansvarlige partier, hvor DF og deres kloner ikke
er medregnet. Så uden de ekstreme yderfløjene, vil der være en stor tilslutning
til den venstre side af salen.
Så glem alt om Pia Olsen og SF det kommer aldrig til at ske.
Glem alt og Ellemann som statsminister.
Glem alt om Lars Løkke som statsminister. Han har fremtiden bag sig.