Annonce

Mette Frederiksen advarer mod amerikanske tilstande

"En valgdebat i USA i nat, hvor afbrydelser og skænderier fik lov til at fylde alt for meget," lyder det fra statsministeren om nattens præsidentdebat
Amerikanske kommentatorer har været hurtige til at kritisere nattens amerikanske præsidentdebat mellem præsident Donald Trump og demokraternes præsidentkandidat Joseph Biden.

"Et episk øjeblik af national skam", hedder en overskrift i netmediet Politico. "Debatten var en historisk forlegenhed."

Hvilket statsminister Mette Frederiksen (S) nu tilslutter sig.

De hårde ord polariserer og splitter

"En valgdebat i USA i nat, hvor afbrydelser og skænderier fik lov til at fylde alt for meget," skriver Mette Frederiksen på Facebook. "Sådan er det heldigvis ikke i Danmark. Og jeg håber aldrig, det bliver sådan. De hårde ord polariserer og splitter. Personligt er jeg bekymret over den hårde tone her på de sociale medier. Det vil være godt for vores demokrati og for sammenhængskraften, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi mødtes ansigt til ansigt."

placeholder

Afbrydelse på afbrydelse

Under nattens 90 minutter lange direkte tv-debat på Fox News – som var den første af i alt tre planlagte tv-dueller mellem Donald Trump og Joseph Biden – skinnede det mildest talt igennem, at de to kandidater ikke er bedste venner.

Igen og igen afbrød Donald Trump og Joseph Biden hinanden og satte ordstyren Chris Wallace på overarbejde, da han – ofte forgæves – forsøgte at få dem til at lade modparten tale ud. Især Donald Trump måtte Chris Wallace flere gange irettesætte.

Jeg er ked af, at jeg bliver nødt til at hæve min stemme

 

"Jeg er ked af, at jeg bliver nødt til at hæve min stemme, men hvorfor skulle jeg være anderledes end jer to," udbrød en frustreret ordstyrer på et tidspunkt.

"Jeg tror, at landet vil være bedre tjent med, at vi lader jer begge tale med færre afbrydelser. Jeg apppeller til Dem om at gøre dette," sagde Chris Wallace til præsidenten.

"Og ham også," afbrød Donald Trump med henvisning til Joseph Biden.

"Jeg tror helt ærligt, at du har lavet flere afbrydelser end ham," svarede ordstyren.

"Klovn"

Tonen mellem de to præsidentkandidater var også hård.

Joseph Biden kaldte blandt andet Donald Trump for et "fjols", en "klovn'" og den "værste præsident i USA's historie", mens præsidenten kaldte sin demokratiske udfordrer for "dum."

Ifølge en meningsmåling fra CNN mener seks ud af 10 amerikanere, at Joseph Biden vandt debatten.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det med at råbe og skrige, afbryde og bruge vulgære skældsord er venstrefløjens opfindelse, de har det bare meget svært når det også går den anden vej

BLÅ fløj manipulerer. Det kan være værre end at "råbe og skrige".

For en gangs skyld er jeg enig med statsministeren, Karsten Høngerøv og Pelle Dragsted skulle lære at føre en saglig debat!