Annonce

Overraskende tale til Danmarksdemokraternes landsmøde og gammel kending vender tilbage til politik

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Vi begynder ugens første nyhedsoverblik langt fra de københavnske saloner. Nærmere bestemt i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, hvor Danmarksdemokraterne holdt deres første landsmøde denne weekend. Her forløb det meste efter planen, men talen fra Landbrug & Fødevarer-formanden kom bag på tilskuerne.

Så vender vi blikket mod en praksisændring, der kan få enorm betydning for budtjenesten Wolt og dens bude.

Til sidst tager vi et smut til Storbritannien, hvor en regeringsrokade har bragt en gammel kending tilbage til centrum af britisk politik.

Velkommen til Dagens Aktuelt - dit daglige nyhedsoverblik fra Netavisen Pio.

Overraskende opfordring til Danmarksdemokraternes landsmøde

“Hjælp os med at blive den afgørende stemme, der trækker aftalen i en så fornuftig retning som overhovedet muligt.”

Sådan lød Landbrug & Fødevarer-formanden Søren Søndergaards opfordring til Danmarksdemokraterne på partiets landsmøde i Aalborg denne weekend. Hans klokkeklare budskab var, at partiet bør gå med i forliget om en CO2-afgift på landbruget, da man kun ved at deltage i forliget kan få indflydelse på den nærmere udformning.

Dermed lagde han sig ud med partiformand Inger Støjbergs linje. Partilederen lovede ved samme landsmøde, at Danmarksdemokraterne “aldrig nogensinde” kommer til at støtte en CO2-afgift på landbruget.

Altinget bragte allerede i går en læseværdig reportage af dette og andre bemærkelsesværdige øjeblikke ved landsmødet.

Wolt-bude får nye rettigheder

Barselsdagpenge, kontanthjælp og boligstøtte.
Det er tre økonomiske rettigheder, som bude for madleveringstjenesten Wolt fremover vil have.

Det skyldes, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration nu registrerer Wolt-bude fra andre EU-lande som lønmodtagere.

Det er ifølge Dorte Sindbjerg Martinsen, som er professor i europæisk politik ved Københavns Universitet, et kæmpe fremskridt for Wolt-budenes sociale sikkerhed.

“Budene er en arbejdskraft, som man ser falde ud af de gængse definitioner, og som dermed er svær at socialt sikre. Det er bestemt meget vigtigt, at de også kan indtænkes i EU’s lovgivning, da ligebehandling er et af grundprincipperne for den vandrende arbejdskraft i EU,” siger hun.

Fagbladet 3F har historien.

David Cameron minister igen

Vi afslutter dagens nyhedsoverblik i London, hvor premierminister Rishi Sunak fra Det Konservative Parti netop har foretaget en større regeringsrokade.

Mest bemærkelsesværdigt er det, at den tidligere premierminister, David Cameron, vender tilbage til britisk politik - denne gang som udenrigsminister.

David Cameron regerede Storbritannien fra 2010 til 2016. Hans afgang skete som resultat af den Brexit-afstemning, som han selv havde udskrevet. Afstemningen endte som bekendt med, at de britiske vælgere stemte sig ud af EU - til trods for at Cameron som daværende premierminister havde ført valgkamp for at blive i unionen.

På det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, bemærker vores egen udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), ligheden mellem sin egen og Camerons karriere.

Som svar på en deling af historien om Cameron skriver han:

“Måske skulle du - på et tidspunkt - organisere et uformelt stiftende møde i denne klub?”

placeholder

Lars Løkke Rasmussen sad som statsminister fra 2009 til 2011 og igen fra 2015 til 2019.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At lobbyisterne fra interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer melder ud som de gør , kan egentlig ikke overraske . De ved jo godt at den Co 2 afgift kommer - regeringen har sit flertal på plads også med støtte fra den røde opposition samt de radikale -

Men Støjbergs problem er , at hun meget bombastisk nærmest ultimativt har meldt ud at hun ikke vil stemme for en sådan afgift - Ikke særligt klogt af hende at hun afskriver sig selv på den måde -

Det må også være nedslående for dem som har set Støjberg som kandidat til statsministerposten - at hun ikke ser sig selv i den position - Vel vidende at det er øretævernes holdeplads , hvor også de upopulære beslutninger skal tages -

Støjberg gør IKKE landbruget en tjeneste, ved at fritage dem for noget ansvar.
Det er rent stemmefiskeri.
Det næste bliver nok at hun meddeler, at alle rødhårede skal have 10 % skatterabat.

Netop -
Og når det går op for de fornærmede landmænd der har søgt ly under Støjbergs vinger - Så vil de søge tilbage til Venstre hvor deres chancer for at kunne opnå indflydelse er større - hos et parti der ikke er bange for at påtage sig et ledelses og regeringsansvar -