Annonce

Pia Kjærsgaard kaldte hende "dum som et bræt": Nu er de partifæller

Den tidligere Nye Borgerlige-profil Mette Thiesen skifter tilværelsen som løsgænger ud med et medlemskab af Dansk Folkeparti.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Folketingsmedlem Mette Thiesen (DF).
Efter et kort tilløb melder den tidligere Nye Borgerlige-profil, Mette Thiesen, sig ind i Dansk Folkeparti.

Der gik mindre end en uge fra folketingsvalget, før at det 41-årige folketingsmedlem havde forladt det parti, hun var valgt for.

Udmeldelsen kom efter, at Mette Thiesens kæreste gentagne gange havde opført sig truende, og at han til partiets valgfest tirsdag havde kastet en fadøl på en medarbejder fra Nye Borgerliges sekretariat.

Blå bloks bløde hjerte

I begyndelsen af januar indgik Mette Thiesen en art samarbejdsaftale med DF, og den er nu blevet vekslet til et medlemskab af partiet.

"Dansk Folkeparti er et parti med kærlighed til fædrelandet, et nationalkonservativt parti med familierne og værdierne i fokus. Et parti, der er blå bloks bløde hjerte og som kæmper for de, der er de mest udsatte i vores samfund. Derfor var beslutningen heller ikke svær," skriver den nyslåede DF'er på Facebook og fortsætter:

"For mig er der ikke noget odiøst i at sige, at noget er vigtigere end noget andet. Det vigtigste for mig er, at vi har et land at give videre til vores børn og børnebørn. Et trygt og sikkert land med en intakt sammenhængskraft."

Det vigtigste for mig er, at vi har et land at give videre til vores børn og børnebørn.

Mette Thiesen nye partiformand, Morten Messerschmidt, skriver på Facebook at han med "stor glæde at kunne meddele, at Mette Thiesen har valgt at melde sig ind".

"De seneste uger har Mette både i forhandlinger og på Folketingets talerstol repræsenteret Dansk Folkeparti på glimrende vis, og jeg er derfor begejstret for, at hun nu er klar til at tage skridtet fuldt ud. Især hendes sociale engagement og viden på børne- og ungeområdet vil være en stor styrke for Dansk Folkeparti," skriver Morten Messerschmidt.

Dum som et bræt

Mette Thiesen indmelding i Dansk Folkeparti følger et andet tidligere Nye Borgerlige-folketingsmedlem, Mikkel Bjørn Sørensen.

Han skiftede til Dansk Folkeparti i slutningen af januar, da der stod klart at Lars Boje Mathiesen ville blive ny formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund.

Hos Dansk Folkeparti kan Mette Thiesen nu se frem til at komme til gruppemøder med bl.a. Pia Kjærsgaard, som på en lydfil, som Ekstra Bladet kom i besiddelse af sidste år, kaldte Mette Thiesen "dum som et bræt" og "virkelig, virkelig dum".

Dansk Folkeparti har nu syv mandater, mens Nye Borgerlige har fire.

Alting handler ikke om skatteprocent

Nye Borgerlige gik blandt andet til valg på at slanke den offentlige sektor med 100.000 medarbejdere og bruge pengene på skattelettelser for knap 50 milliarder kroner, mens Dansk Folkeparti mener, at den offentlige sektor gerne må vokse, så befolkningen får den velfærd, den betaler for, ligesom partiet ikke er tilhænger af topskattelettelser.

Men der er ikke noget forklaringsproblem, over for de 4000 vælgere, som har stemt på hende, kan man forstår på Mette Thiesen:

"Den økonomiske politik har selvfølgelig også spillet en rolle i min beslutning. Men på den vis, at det for mig vigtigt at alting ikke kun handler om en skatteprocent. For mig handler det mest om, at familierne skal have bedre mulighed for at indrette deres liv, som de ønsker. Stærke familier giver et stærkt samfund," skriver hun på Facebook.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Politik skaber sære sengekammerater. Sådan er det bare.

Annonce