Yderste højre stormer frem: Står samlet til en fremgang på ni mandater

Nye Borgerlige står ifølge Megafon-måling til 20 mandater - en fremgang på hele 16 mandater
Det yderste højre i dansk politik stormer frem.

Ifølge en dugfrisk Megafon-måling for TV 2 og Politiken står Nye Borgerlige nu til 10,8 procent af stemmerne - mod 2,4 procent ved valget juni 2019.

Det er en fremgang fra de nuværende fire mandater til hele 20 mandater. Altså en meget markant fremgang på 16 mandater.

Hos Dansk Folkeparti går det til gengæld markant ned ad bakke. Ifølge målingen står Dansk Folkeparti nu til kun 5,2 procent af stemmerne - mod 8,7 procent ved valget sidste år.

Målt i mandater står det yderste højre til ni mandater ekstra i forhold til nu

I mandater står DF - hvis der var valg nu - kun til ni mandater mod partiets nuværende 16.

Men samlet står det yderste højre - ifølge Megafon-målingen - til en fremgang på 4,9 procent. Målt i mandater står det yderste højre til ni mandater ekstra i forhold til nu.

Nye Borgerligs leder, Pernille Vermund, skriver triumferende på Facebook, at Nye Borgerlige nu er større end "både Radikale og socialisterne i Enhedslisten og SF."

placeholder

 

Historisk stor lussing til Venstre

Megafon-målingen er en ordentlig lussing til Venstre, som står til sølle 11,3 procent - mod 23,4 procent ved valget juni 2019. Det er mere end en halvering.

I mandater er tilbagegangen et tab på hele 22 mandater - fra 43 ved valget i 2019 til nu kun 21 mandater.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, skriver i en sms, at tilbagegangen desværre er forventelig:

Det har handlet alt for meget om personer frem for politik

“Det har handlet alt for meget om personer frem for politik,” skriver hun i en kortfattet sms til Politiken.

Tilsvarende står de konservative til stor fremgang og overhaler Venstre som største parti i blå blok, ifølge Megafon.

Partiet står således til at score 13,3 procent af stemmerne mod mere beskedne 6,6 procent ved valget i 2019.

I mandater står de konservative til 24 mandater mod partiets nuværende 12.

“Nu er det den anden måling inden for den seneste uges tid, der giver os rundt regnet en fordobling af mandater. Det bliver vi jo meget, meget overvældede af,” siger de konservatives politiske ordfører, Marcus Knuth, til Politiken.

Rød blok: 54,8 procent

Megafon-målingen giver Socialdemokratiet 31,5 procent af stemmerne, hvis der var valg nu. Mod 25,9 procent ved valget i juni 2019. En markant fremgang på 5,6 procent.

SF står ifølge Megafon til 8,7 procent - en fremgang på en procent i forhold til juni-valget i 2019. Enhedslisten står til 6,5 procent - en mindre tilbagegang på 0,5 procent i forhold til valget for godt halvandet år siden.

De Radikale, står ifølge Megafon til en markant tilbagegang på 2,6 procent

S-regeringens tredje størtteparti, De Radikale, står ifølge Megafon til en markant tilbagegang på 2,6 procent i forhold til 2019-valget fra dengang 8,6 procent til nu seks procent.

Styrkemæssigt giver Megafon-målingen 54,8 procent til rød blok, mens blå blok må nøjes med 45,2 procent.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jo jo men når det kommer til stykket, så er det jo den samlede politik man vælger, og den er for ensidig for nye borgerlige. De blå vil ligge underdrejet i en valgperiode mere og så ændrer det sig. Det bliver en k ledet vi regering om ti 15 år

KV regering

Pæn fremgang for Nye Borgerlige, og tak til Venstre for at afgå en stille død. Venstre vil ikke blive savnet. Nu gælder det for S om at holde fast kurs med Danmark i fokus.

Danske tv-medier har jo igen og igen på populistisk vis forsøgt at forklare, hvad der sker i USA omkring valget af ny præsident. Med stor indsigt, viden og politisk ro har en Lars Boje Mathiesen stille og roligt udlagt teksten. Viden er fortsat magt! Og tak for det! Måske skulle DR1 og TV2 finde et varieret udvalg af journalister, hvis i det hele taget journalister, og sende dem til USA i forbindelse med valg, så vi kunne få et reelt indtryk af, hvad landet dækker over, står for og er dannet af. De samme journalister/ mennesker kunne ligeledes sendes til Jylland og få indsigt i Inger Støjbergs vælgergrundlag. I stedet løber journalisterne bare rundt efter de radikale på Christiansborg og får ti gange om ugen svaret “Lov er lov og lov skal holdes”.
Lars Boje Mathiesen kommer rundt om substansen. Befolkningen føler sig orienteret og kan se sig selv i logikken.
Danskere er et videnshungrende folkefærd. I øjeblikket er der meget at hente hos Ny borgerlige. De slår de “rød-radikale” journalister på TV2 og DR1 med længder. Og sjovt nok kan det aflæses i de politiske meningsmålinger. Tilsvarende taber de radikale populister med deres intetsigende “Lov er lov og lov skal holdes” !
Vi forventede således alle at kun 50 kunne deltage ved begravelser. Det var “loven”! Alligevel gør dem som de radikale altid støtter det stik modsatte. Det kan også læses i meningsmålingerne! Ny borgerlige siger det virkeligheden tilskriver. De radikale tier og betaler prisen! Vælgere vejer alle politikere på vægtskålen. Hvordan er sammenhængen imellem ord og handling. Aldrig har fake news flyttet rundt på så mange vælgere. Og tak for det!
Når SF og de radikale i løbet af foråret kræver dansk landbrug mere eller mindre nedlagt på grund af klimaet, vil vi se midten af dansk politik blive ædt af højrefløjen. Kun statsminister Mette Frederiksen kan egenhændigt stoppe det. De konservative vil være mere optaget af at æde Venstre. Dansk politik vil snart være delt i to fløje! Socialdemokraterne imod Ny borgerlige. Her findes kommunikatorerne som folk kan forholde sig til. Klimakrisen bliver lige så alvorlig for Jylland og Vestsjælland som coronaen er for København og Vestegnen! Vælgervandringerne er først lige begyndt! De rige er da skide ligeglade med coronaen! Som vi ser i disse dage! Og de rød-grønne er da skide ligeglade med dansk landbrug! Vælgerne vil dele sig i “vi” og “dem” på helt nye parametre! Kun de stærkeste kommunikatører vil overleve!
Alle TV2 politiske kommentatorer fatter ikke en brik af dagens meningsmålinger!
Lige præcist! De er ikke til stede hvor demokratiet udspiller sig.
Chokket over hvad der skete på Capitol martrer fortsat de danske usareportere. Præcis som Christiansborgreporterne ikke forstår de danske meningsmålinger. Virkeligheden er ikke det hvide hus eller Christiansborg. Virkeligheden er snarere Lars Boje Mathiesen. Og det ved folk godt!

En SØRGELIG udvikling,der nok ikke kan overraske nogen. Netop i forbindelse med CORONAEN ser man klare tendenser og symtomer på, hvordan Danmark og resten af verden indhylles i mere og mere BLÅ FARVER. En art "blåt oprør" i flere lande. Meget forfærdeligt og usundt for hele menneskeheden. INGEN kan eksistere og overleve udelukkende på kroner og ører.

Annonce