Podcast: Sommerafslutning – årets vigtigste emner!

Pio Podcast samler op på året der gik i dansk politik og fagbevægelse: Ok18, sociale indsatser og flygtningeudspil kommer under lup.
Pio Podcast samler i en sommerafslutnings-udgave op på foråret der gik i dansk politik og fagbevægelse: Ok18, sociale indsatser og flygtningeudspil er blandt de emner, der kommer under lup.

Med os i studiet har vi tre tidligere gæster, som hver især peger på, hvad de mener er sæsonens store begivenheder.

Pernille Rosenkrantz-Theil, socialordfører for Socialdemokratiet, peger på det stigende fokus på den sociale indsats. Majbrit Berlau, formand for Socialrådgiverforeningen, taler om OK18, og Joy Mogensen, borgmester i Roskilde, vægter Socialdemokratiets udlændingeudspil højest.

Man er begyndt at se på sociale investeringer som investeringer

Hul igennem til den offentlige debat

Debatten om finansministeriets regnemodeller - om hvordan man indregner dynamiske effekter, blev afgørende for, at man begyndte at diskutere gevinsten af at investere i mennesker. Det mener Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil:

”Når der særligt har været fokus på socialområdet, så er det fordi, at man er begyndt at se på sociale investeringer som investeringer.”

”Hvis man har råd til at sætte ind overfor et udsat barn, når det er to år, så har det en kæmpe menneskelig og økonomisk gevinst. Jo tidligere vi investerer i mennesker, jo større menneskeligt og økonomisk afkast vil der være.”

Vi var historisk tæt på en storkonflikt

En samfundsinvolverende begivenhed

Overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte fik masser af opmærksomhed, blandt andet hos Netavisen Pio. Overenskomstforhandlingerne fylder også hos Socialrådgiverforeningens formand, Majbrit Berlau:

”Det er nok ikke en overraskelse, at jeg som fagforeningsformand synes, at OK18 fyldte mest det her forår. Blandt andet fordi vi var historisk tæt på en storkonflikt, og fordi det involverede hele samfundet i den samme søgen efter et fælles resultat”.

Siden det udspil er kommet, er der flere og flere partier, der er begyndt at bekende sig til dele af det

Et udspil for fremtiden

For kommunalpolitikeren Joy Mogensen var det derimod det store udlændingeudspil fra Socialdemokratiet - der i februar skabte overskrifter - der løb med prisen som forårets store tema:

”Siden det udspil er kommet, er der flere og flere partier, der er begyndt at bekende sig til dele af det, og der er flere og flere dele, der er begyndt at blive til virkelighed”, siger borgmesteren fra Roskilde.

”Jeg er ret stolt af, at Socialdemokratiet har formået at komme med det første udspil, der ikke bare forholder sig til en enkeltsag, men forsøger at samle alle delene, af et komplekst spørgsmål.”

Så lyt med når Pio Podcast sender - for sidste gang - denne sæson.

 

Podcasten kan høres på SoundcloudiTunes og www.piopio.dk. Husk at anmelde og abonnere på podcasten!


Kommentarer fra Facebook