Annonce

Politiet har aldrig efterforsket Britt Bager-sporet

Midt- og Vestjyllands Politi erkender, at man aldrig har efterforsket Britt Bager-sporet i forbindelse med sagen om andre ugelmæssigheder hos Venstre i Region Midtjylland
Midt- og Vestjyllands Politi oplyser nu, at man aldrig - i forbindelse med efterforskningen af en sag om manglende oplysninger fra Venstre i Region Midtjylland om 16 valgkampsbidrag på over 20.000 kroner - efterforskede Britt Bager-sporet.

En sag der blev afgjort først på måneden med en bøde på 10.000 kroner til Venstre i regionen. Og at Venstre måtte tilbagebetale 214.000 kroner, som partiet uretmæssigt havde modtaget i partistøtte.

I forbindelse med behandlingen af en anmodning om aktindsigt fra Netavisen Pio, erkender Midt- og Vestjyllands Politi nu, at Britt Bager-sporet aldrig blev efterforsket - på trods af at Venstre selv i en redegørelse om uregelmæssighederne også nævnte Britt Bager-sagen.

"Jeg kan oplyse, at politiet ikke i forbindelse med sagen har efterforsket modtagelsen af flere valgkampbidrag på hver 20.000 kr. til Britt Bager," skriver sekretariatschef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Hermansen, i sit svar til Netavisen Pio.

I redegørelsen understreger Venstres formand i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, at både Britt Bagers oplysninger og oplysninger fra den unavngivne person, som har givet Britt Bager fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner, ikke er verificerede. Af samme grund tager Vejlgaard i sin skriftlige redegørelse tydelige forbehold over for oplysningerne - som afsløret af Netavisen Pio onsdag i sidste uge.

Bøden-sagen, der blev afgjort med en bøde på 10.000 kroner til Venstre i Midtjylland først på måneden, omhandlede 16 større valgkampsbidrag på over 20.000 kroner til udlændingeminister Inger Støjberg, finansminister Kristian Jensen, transportordfører Kristian Phil Lorentzen og klima- og fiskeriordfører Thomas Danielsen.

Redegørelsen fra Venstre i Region Midtjylland, der altså også medtog oplysninger om Britt Bager-sporet, blev fremsendt til Region Midtjylland for over et år siden, nærmere bestemt 18. marts 2018.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet