Annonce

Lokal V-formand sår tvivl om bidrag på 100.000 til Britt Bager

Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen mener ikke, at Venstres politiske ordfører har oplyst tilfredsstillende om fem bidrag á 20.000 kroner
Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, mener ikke, at Venstres politiske ordfører, Britt Bager, har redegjort tilstrækkeligt for fem mistænkelige valgkampbidrag på hver 20.000 kroner. De fem valgkampsbidrag blev formidlet af en og samme person, som partiforeningen i Favrskov ikke er bekendt med hvem er.

Men vi modtog aldrig nogen dokumentation, desværre

”Vi ville gerne have haft den sag fuldt belyst, men det blev den ikke. Vi blev nødt til at stole på, at det var rigtigt, når Britt Bager sagde, at hun havde modtaget de fem bidrag fra fem forskellige virksomheder. Men vi modtog aldrig nogen dokumentation, desværre,” siger formanden for Venstre i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, til Netavisen Pio.

”Da kredsen modtog de der fem gange 20.000 kroner, fik vi fem forskellige cvr-numre og nogen virksomhedsnavne af Britt Bager, men vi fik ikke navne på, hvem der i virksomhederne var ansvarlige for støttebeløbene, som vi normalt gør. Og vi modtog aldrig skriftlig dokumentation for rigtigheden af Britt Bagers oplysninger.”  

Kredsen modtog de fem beløb á 20.000 kroner fra den samme person – hvem var det?

”Det må du spørge Britt Bager om. Jeg ved ikke, hvem det er. Det ved kun Britt Bager. Vi havde gerne set sagen belyst yderligere, men Britt Bager oplyste til os, at vi ikke kunne få mere at vide. Og det var vi jo ikke særlig glade for. Almindeligt samarbejde indebærer, at alle oplysninger skal foreligge – for her i Faurskov-kredsen ønsker vi at overholde alle regler,” understreger Gunnar Vinge Hansen.

men Britt Bager oplyste til os, at vi ikke kunne få mere at vide. Og det var vi jo ikke særlig glade for

”Jeg er ked af, at vi ikke kunne få de oplysninger, for vi vil gerne overholde alle regler. Men det kunne vi altså ikke. Og jeg kan forstå, at det heller ikke lykkedes for Venstres formand i regionen at få sagen dokumenteret,” lyder det afsluttende fra Vinge Hansen.

Venstre i Region Midtjylland heller ikke tilfredse

Heller ikke formanden for Venstre i region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, er tilfreds med de oplysninger, som Britt Bager har givet ham om de fem valgkampbidrag.

Det fremgår af Vejlgaards redegørelse til Region Midtjylland om Venstres manglende oplysninger om valgkampbidrag på over 20.000 kroner i perioden 2013-2016. En sag, der foreløbig er endt med at Venstre i regionen har fået en historisk bøde på 10.000 kroner og må betale 214.000 kroner i modtaget partistøtte tilbage.

Venstres formand i Region Midtjylland skriver i sin redegørelse – som Netavisen Pio har fået aktindsigt i - til region Midtjylland 18. marts 2018 følgende:

”I en enkelt kreds – Venstres Faurskov-kreds – har Venstre tilsyneladende fra én person modtaget 5 indbetalinger af 20.000 kr. i løbet af et år. Kredsens daværende folketingskandidat har oplyst, at indbetalingerne vedrører 5 forskellige virksomheder og har oplyst de pågældende virksomheders navne og CVR-nr.”

V-regionsformanden skriver videre i sin redegørelse:

”Venstre i Region Midtjylland har ikke haft mulighed for at få de fra folketingskandidaten modtagne oplysninger om indbetalerens identitet verificeret ved revisor-erklæring eller tilsvarende. Dog har den person, som har foranlediget overførsel af de 5 indbetalinger bekræftet folketingskandidatens oplysninger om, fra hvilke virksomheder indbetalingerne hidrører.”

 

Ingen svar fra Britt Bager

Netavisen Pio har bedt Britt Bager svare på en række spørgsmål, men Britt Bager har ikke reageret på Netavisen Pio’s henvendelser.

Netavisen Pio har blandt andet spurgt Britt Bager om, hvorfor hun ikke har dokumenteret sine oplysninger over for Favrskov-kredsen og Venstre i Region Midtjylland.

Vi har bedt Britt Bager oplyse, hvilke fem virksomheder, der har støttet hende med hver 20.000 kroner, om hun kan dokumentere det, og hvem personen er, der har formidlet alle fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner.

Netavisen Pio har bedt formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, uddybe den del af hans skriftlige redegørelse til Region Midtjylland, der omhandler Britt Bagers fem valgkampbidrag. Men Vejlgaard har ikke reageret på Netavisen Pio’s henvendelser.

Af redegørelsen fremgår det, at det heller ikke er lykkedes for Vejlgaard, at få Britt Bager til at dokumentere sine oplysninger om, at de fem valgkampsbidrag på hver 20.000 kroner stammer fra fem forskellige virksomheder.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hatten af for Venstre i Favrskov. Bemærk Venstre er slet ikke "mit parti"

Hatten af for Venstre i Favrskov. Bemærk Venstre er slet ikke "mit parti"