Gennembrud i Britt Bager-sagen: “Der er kommet vigtige nye oplysninger frem”

Politianklager hos Østjyllands Politi bekræfter, at oplysningerne er kommet frem “gennem flere nye afhøringer”
Der er sket et gennembrud i Britt Bager-sagen, som nu løber på femte år.

Det bekræfter politianklager hos Østjyllands Politi, Jan Østergaard, over for Netavisen Pio:

Jeg kan bekræfte, at der er kommet vigtige nye oplysninger frem i sagen

“Jeg kan bekræfte, at der er kommet vigtige nye oplysninger frem i sagen. Jeg kan også oplyse, at de nye, vigtige oplysninger er fremkommet gennem flere nye afhøringer,” siger Jan Østergaard til Netavisen Pio.

Tilbage i februar kunne Netavisen Pio oplyse, at Statsadvokaten i Viborg havde modtaget sagen fra Østjyllands Politi, men at Statsadvokaten i Viborg havde sendt sagen retur til Østjyllands Politi med besked om at sagen blev efterforsket yderligere.

Det er denne fornyede efterforskning, som nu har resulteret i et slags gennembrud i sagen, hvor Østjyllands Politi altså har modtaget helt nye oplysninger i sagen.

Statsadvokaten i Viborg har overtaget afgørelseskompetencen i sagen fra Østjyllands Politi. Statsadvokaten tager først endelig stilling til, hvad der skal ske i Britt Bager-sagen, når man har modtaget resultatet af Østjyllands Politis yderligere efterforskning.

Britt Bager politianmeldt

Politianklager Jan Østergaard ønsker ikke at oplyse, hvem Østjyllands Politi har afhørt i sagen, men Netavisen Pio erfarer, at en af de genafhørte er formanden for Venstres kredsbestyrelse i Favrskov,  Gunnar Vinge Hansen. Netavisen Pio har spurgt Britt Bager, om hun er blandt de afhørte, men Britt Bager har ikke reageret på Netavisen Pio’s henvendelse.

Netavisen Pio  kunne 19. august sidste år afsløre, at Østjyllands Politi havde påbegyndt en efterforskning af sagen - og at helt centrale personer i sagen var indkaldt til afhøring.

Enhedslisten anmeldte tilbage i april 2019 “Britt Bager og/eller Venstres lokale partiafdeling for overtrædelse af partiregnskabsloven” til Østjyllands Politi.

Baggrunden for anmeldelsen var  Netavisen Pio’s afsløring  i marts sidste år af, at Britt Bager forud for valgkampen i 2015 modtog fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner fra samme giver – men uden at det samlede bidrag på 100.000 kroner fra samme giver blev offentliggjort. Reglerne siger ellers, at bidrag på over 20.000 kroner skal offentliggøres.

V-kreds: ”Vi havde gerne set sagen belyst yderligere”

Samtidig kunne Netavisen Pio oplyse, at Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, ikke mener, at Britt Bager har redegjort tilstrækkeligt for de fem mistænkelige valgkamp-bidrag på hver 20.000 kroner.

De fem valgkamp-bidrag blev formidlet af en og samme person, som partiforeningen i Favrskov ikke er bekendt med hvem er.

vi modtog aldrig skriftlig dokumentation for rigtigheden af Britt Bagers oplysninger

”Da kredsen modtog de der fem gange 20.000 kroner, fik vi fem forskellige cvr-numre og nogen virksomhedsnavne af Britt Bager, men vi fik ikke navne på, hvem der i virksomhederne var ansvarlige for støttebeløbene, som vi normalt gør. Og vi modtog aldrig skriftlig dokumentation for rigtigheden af Britt Bagers oplysninger,” sagde Vinge Hansen til Netavisen Pio 13. marts sidste år.  

”Vi havde gerne set sagen belyst yderligere, men Britt Bager oplyste til os, at vi ikke kunne få mere at vide. Og det var vi jo ikke særlig glade for. Almindeligt samarbejde indebærer, at alle oplysninger skal foreligge – for her i Faurskov-kredsen ønsker vi at overholde alle regler,” understregede Gunnar Vinge Hansen.

Venstre i Midtjylland tager også forbehold

Heller ikke formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, var tilfreds med de oplysninger, som Britt Bager gav ham om de fem valgkamp-bidrag.

Det fremgår af Vejlgaards redegørelse til Region Midtjylland om Venstres manglende oplysninger om valgkamp-bidrag på over 20.000 kroner i perioden 2013-2016. En sag, der foreløbig er endt med, at Venstre i regionen har fået en historisk bøde på 10.000 kroner og må betale 214.000 kroner i modtaget partistøtte tilbage.

Venstres formand i Region Midtjylland skriver i sin redegørelse til Region Midtjylland 18. marts 2018 følgende:

I en enkelt kreds – Venstres Faurskov-kreds – har Venstre tilsyneladende fra én person modtaget 5 indbetalinger af 20.000 kr

”I en enkelt kreds – Venstres Faurskov-kreds – har Venstre tilsyneladende fra én person modtaget 5 indbetalinger af 20.000 kr. i løbet af et år. Kredsens daværende folketingskandidat har oplyst, at indbetalingerne vedrører 5 forskellige virksomheder og har oplyst de pågældende virksomheders navne og CVR-nr.”

V-regionsformanden skrev videre i sin redegørelse:

”Venstre i Region Midtjylland har ikke haft mulighed for at få de fra folketingskandidaten modtagne oplysninger om indbetalerens identitet verificeret ved revisor-erklæring eller tilsvarende. Dog har den person, som har foranlediget overførsel af de 5 indbetalinger bekræftet folketingskandidatens oplysninger om, fra hvilke virksomheder indbetalingerne hidrører.”

Politi overser anmeldelse fra Region Midtjylland

Region Midtjylland anmelder Britt Bager-forholdet – sammen med en række andre forhold – til Midt- og Vestjyllands Politi 24. maj 2018.

Det hedder indledende i politianmeldelsen, at der ”er en række private bidrag på over 20.000 kr., som Venstre ikke kan redegøre nærmere for med navn og adresse på bidragsyderen i overensstemmelse med partiregnskabsloven.”

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker dog aldrig Britt Bager-forholdet.

Det  bekræfter politikredsen over for Netavisen Pio  21. marts 2019:

"Jeg kan oplyse, at politiet ikke i forbindelse med sagen har efterforsket modtagelsen af flere valgkampbidrag på hver 20.000 kr. til Britt Bager," skriver sekretariatschef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Hermansen, i sit svar til Netavisen Pio.

Jeg kan oplyse, at politiet ikke i forbindelse med sagen har efterforsket modtagelsen af flere valgkampbidrag på hver 20.000 kr. til Britt Bager

Baggrunden for den manglende efterforskning er, at  politikredsen overså anmeldelsen fra regionen. Det afdækker Netavisen Pio 22. marts.

Hovedefterforskeren på sagen om en række uregelmæssigheder hos Venstre i Midtjylland erkendte således over for Netavisen Pio, at han havde modtaget politianmeldelsen fra regionen, men også at han ikke fangede betydningen af indholdet i anmeldelsen:

”Hvis jeg havde fanget betydningen af mailen fra Poul Carstensen (Topembedsmand hos Region Midtjylland, red.), så havde jeg selvfølgelig gjort noget ved det,” sagde politiassistent Michael Fyrstman til Netavisen Pio.

Fyrstman var hovedefterforsker på den sag, som sidst i 2018 blev afgjort med en bøde på 10.000 kroner til Venstre i Region Midtjylland for ikke – og i strid med reglerne - at have oplyst om 16 store bidrag på over 20.000 kroner til V-folketingsmedlemmerne Inger Støjberg, Kristian Jensen, Kristian Phil Lorentzen og Thomas Danielsen.

Pænt valg til Britt Bager

Britt Bager blev genvalgt til Folketinget for Venstre ved folketingsvalget 5. juni 2019, hvor hun opnåede et meget fint personligt valg med 10.490 personlige stemmer. En fremgang på godt 3.000 stemmer i forhold til valget i 2015.

Britt Bager blev maj 2018 udnævnt til politisk ordfører for Venstre. En post hun bestred indtil valget i juni. I dag er Britt Bager statsrevisor og Venstres kultur- og medieordfører.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Att Thomas.
Har du kendskab til urent trav i FH eller Enhedslisten?
Måske?
Eller er det bare en tom anklage?

Thomas... Bevis det!!!

Thomas...
Jeg har bedt dig om beviser, så du lægger beviserne frem, på alt hvad du forsøger at bilde folk ind.... Kom med beviserne, ellers er det som jeg siger... Du er en provokatør, og en ussel løgnhals!!!

Thomas... Værsgo'... Det her kunne du selv ha' fundet ud af med to klik på musen, men du skulle hele tiden kvaje dig... du er en idiot !!!

Ejerskab og ledelse. Lagkagehuset A/S er ejet af en virksomhed på Jersey. Det sker gennem en ejerkæde hvor Lagkagehuset A/S er ejet af Danish Bake A/S, der ejes af Danish Bake Group ApS, ejet af Danish Bake Holding ApS, ejet af CIDRON GARONNE LIMITED på Jersey og FoodLuxCo S.

Thomas... Nej det er det ikke, det er bevis for hvor dum du er...
Og at der i øvrigt ikke er danske pensionskasser involveret i Lagkagehuset.
Du er og bliver en idiot... Ikke engang når du får det serveret på et fad, stopper du dine dumheder.

Dumme dumme Thomas... Mener du virkelig at Jyllandspesten er svaret på dine bønner...
I øvrigt står der ikke en lyd om at danske pensionskasser har investeret i lagkagehuset, men at de ikke ville ha' problemer med det...
Men danske pensionskasser er jo ikke dumme, de investerer ikke i underskud !

Thomas...
Du dummer dig stadig mere end godt er ... stop nu !
De danske pensionskasser bruger ikke og har aldrig brugt skattely for ikke at betale skat... Du er en idiot der forsøger at lave rav i gaden... Jeg har aldrig set magen til sludder...
Jeg har bevist og fortalt hvorfor Lagkagehuset snyder i skat, men det er du for dum til at forstå,

Thomas... du er en idiot, vi er overhovedet ikke enige... Lagkagehuset har snydt i skat siden 2017...
Og Danske pensionskasser har ikke samme konstruktion som firmaer der øverst har et holdingselskab hvis formål er ikke at betale skat...
Slut mig dig og dine dumheder !!!

Thomas du er den største tåbe.... Du kan ikke engang læse en artikel der beskriver snyderiet... Du er simpelthen en idiot uden forstand på regnskab... Alle skriver at fortjenesten er forsvundet på mystisk vis... nemlig i tyvenes lommer.

Annonce