Britt Bager efterforskes af politiet: ”Det er ikke noget, jeg kender noget til”

Ventres kulturordfører fåmeldt efter at Østjyllands Politi bekræfter, at hendes sag om mulig omgåelse af reglerne om valgkampsbidrag efterforskes
Venstres kulturordfører, Britt Bager, er særdeles fåmælt i kølvandet på, at Østjyllands Politi mandag bekræftede over Netavisen Pio, at politikredsen nu efterforsker en sag mod hende om mulig omgåelse af reglerne om modtagelse af valgkampsbidrag.

”Det er ikke noget, jeg kender noget til. Du må kontakte Østjyllands Politi”.

Sådan reagerer Britt Bager skriftligt over for dagbladet Politiken.

Jeg tror ikke på, at der er blevet begået noget som helst, der ikke kan tåle dagens lys

Til TV2 siger Britt Bager, at hun ikke vil kommentere sagen - så længe den efterforskes:

"Jeg er glad for at politiet kigger på sagen, så det kan blive afsluttet, og indtil sagen er afsluttet, har jeg ikke yderligere kommentarer. Jeg vil lade politiet gøre deres arbejde," siger Britt Bager.

Britt Bager har ikke besvaret Netavisen Pio’s henvendelser.

Britt Bagers kredsformand, formand for V-kredsen i Syddjurs, Mogens Høeg Hørning, siger til Netavisen Pio, at politiet jo er nødt til at efterforske sagen, når Enhedslisten har meldt sagen til politiet:

"Når Britt Bager er blevet politianmeldt af Enhedslisten, er det jo en pligt for politiet at efterforske sagen. Jeg er sikker på at sagen ender ud i ingenting. Og Britt har stadig fuld opbakning fra Venstre på Djursland," siger kredsformanden.

Formanden for Venstre Syddjurs, Søren Høg, understreger, at det er hans opfattelse, at der ikke er sket noget ulovligt:

Men det er fint, at politiet efterforsker for at tjekke efter, om der skulle være sket noget ulovligt

”Men det er fint, at politiet efterforsker for at tjekke efter, om der skulle være sket noget ulovligt,” siger han til Netavisen Pio

Sagen drejer sig om, at Britt Bager op til valget i 2015 modtog fem valgkampbidrag á 20.000 kroner – uden at oplyse over for kredsen – og dermed også offentligheden – hvem giveren reelt var.

Flere juridiske eksperter betegnede tilbage i april over for Politiet fremgangsmåden som ulovlig.

På den baggrund anmeldte Enhedslisten sagen til Østjyllands Politi.

Netavisen Pio kunne mandag oplyse, at centrale kilder i sagen afhøres af Østjyllands Politi denne uge.

Men det kender Britt Bager, sagens hovedperson, ifølge hende selv altså ikke noget til.

Midt- og Vestjyllandspoliti overså anmeldelse

I maj 2018 meldte Region Midtjylland Britt Bager-sagen til Midt- og Vestjyllands Politi – sammen med andre sager om omgåelse af partistøtteloven hos Venstre i Midtjylland. Sagen blev ved årsskiftet afgjort ved, at Venstre vedtog en historisk stor bøde på 10.000 kroner – og tilbagebetaling af 214.000 kroner til regionen.

Men ved en fejl overså politikredsen Britt Bager-forholdet, som derfor aldrig blev efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi.

Kredsen bekræfter officielt 21. marts over for Netavisen Pio, at sagen aldrig har været efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi. 22. marts bekræfter hovedefterforskeren på sagen, at han slet og ret havde overset den mail fra Region Midtjylland, hvor Britt Bager-forholdet særskilt anmeldes.

Britt Bager-sagen har altså hidtil ikke været efterforsket – stik imod hvad Britt Bager ellers hævdede over for flere medier og i et opslag på Facebook i april måned:

"Men når Enhedslisten politianmelder en sag, der allerede er afsluttet, er det ikke andet end et mediestunt," skriver Britt Bager blandt andet i sit facebook-opslag, som du kan se i sin helhed her:

placeholder

 

Opdateret kl. 15.30 med Britt Bagers kommentarer til TV 2.

Opdateret kl. 21.8. kl. 9.45 med kommenterer fra Britt Bagers kredsformand.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce