Annonce

Politikere raser over SKATs plan om at bo i skattely

Afsløringer om at en ny skattestyrelse skal bo i en kontorbygning, der ejes af firmaer i skattely, vækker harme på Christiansborg
Regeringen har besluttet at placere en ny skattestyrelse i bygning på Amager, til en pris på godt 300 millioner kroner, men selskaberne bag bygningen, har tråde til skattelylande.

Det viser en gennemgang af selskabskonstruktionen bag bygningen ’Copenhagen Towers II’ som Ekstra Bladet har lavet.

De 330 millioner skattekroner til leje og drift går til en lang kæde af selskaber. Og ved at følge sporet af ejere ender man i Schweiz, Cypern og Liechtenstein, som alle er skattely-lande, fortæller Lars Koch, politisk chef i Mellemfolkeligt Samvirke til Ekstra Bladet.

”Ejerskabsstrukturen bag Copenhagen Towers og driftsselskabet virker unødigt kompliceret og ender i en række kendte skattely,” siger han til avisen.

Selskabet bag afviser beskyldningerne.
S: Sender et vanvittigt signal

Placeringen af den nye skattestyrelse skal behandles i Finansudvalget torsdag, men efter Ekstra Bladets afsløring, ønsker flere partier en forklaring.

”Som jeg tolker ejerforholdene, ser det ud til at Skattestyrelsens nye udlejer benytter sig af konstruktioner i skattely,” siger den socialdemokratiske finansordfører Benny Engelbrecht til Ekstra Bladet og fortsætter.

”Det er helt vanvittigt signal at sende til befolkningen, at de der skal kontrollere, at vi betaler vores skat bor til leje hos en udlejer, der tilsyneladende udnytter skattely.”

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, mener også, at placeringen er gal, hvis informationerne holder stik. Han siger, at han håber at man har undersøgt det, og måske vil genoverveje beslutningen.
Loyal Venstre-støtte står for driften

Også Enhedslistens skatteordfører Rune Lund er bekymret. Ikke bare på grund af skattely-afsløringen, men også fordi beslutningen om at lægge styrelsen i ’Copenhagen Towers II’ lugter af en vennetjeneste.

”Vores penge ender i skattely. Og loyal støtte af Venstre ser ud til at tjene gode penge på det,” skriver han på Twitter, det sidste med henvisning til at det er BC Hospitality Group – selskabet bag blandt andet Bella Center og Crowne Plaza – der skal stå for driften af bygningen.

BC Hospitalitys Groups direktør er den flittige og loyale Venstre-støtte Allan Agerholm, der blandt under valgkampen i 2015 lod et stort Venstre-banner, der beskyldte Helle Thorning-Schmidt for at ville begå løftebrud, hænge op på et af selskabet mange hoteller.

Allan Agerholm er blandt andet blev udpeget af regeringen til at være formand for turistorganisationen VisitDenmark.

Og det er heller ikke første gang, at Løkke-regeringen forsøger at få lejet sig ind hos Copenhagen Towers og BC Hospitality Group. I kampen om at få det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) til København var Copenhagen Towers også udset til at huse de knap 900 medarbejdere.

Det blev ikke til noget, da det tilbage i marts blev besluttet, at EMA skal flyttes fra London til Amsterdam.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce