Poul Madsen om Henrik Sass: ”Han ødelægger sig selv”

Chefredaktør Poul Madsen afviser, at der er noget som helst at kritisere Ekstra Bladet for i forløbet omkring Henrik Sass’ depression
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen afviser, at man kan kritisere Ekstra Bladet for noget som helst i forbindelse med S-gruppeformand Henrik Sass Larsens depression.

Poul Madsen afviser kategorisk i et Facebook-opslag, at Ekstra Bladet vil ”ødelægge” Sass Larsen:

Vi passer bare vores arbejde

”Helt forkert. Han ødelægger sig selv. Vi passer bare vores arbejde, det gør han ikke og er han syg må han sygemeldes. Og er han sygemeldt er der ikke nogen historie at forfølge,” skriver Poul Madsen – med henvisning til, at Ekstra Bladet har skrevet en række artikler om, at Henrik Sass Larsen ikke har deltaget i fire af 11 møder hos statsrevisorerne.

placeholder

 

Har I noget snavs på Sass?

Sass Larsen siger til Politiken Søndag, at der er forskel på, at interessere sig for, om han passer sine politiske hverv – herunder jobbet som statsrevisor – og så det Ekstra Bladet gør, nemlig at kontakte datterens skole og kontakte socialdemokratiske gruppefæller og spørge, om de har noget snavs på Sass:

”Jeg forstår godt interessen. Men der er forskel på det og så at finde ud af, hvordan man kan intimidere mig, ødelægge mig. (.....) Man siger: Vi kan ikke lide ham, fordi han ikke er tilgængelig for os. Ergo må vi få ham ned med nakken."

Over for Politiken Søndag siger chefredaktør Poul Madsen, at Henrik Sass' krise er skabt af Henrik Sass selv - og bestemt ikke af Ekstra Bladet.

Poul Madsen bliver af Politiken spurgt, om han stadig – efter oplysningerne om, at Henrik Sass Larsen siden efteråret har lidt af en depression – fortsat vil betegne Henrik Sass som en ”tudeprins”:

Jeg synes heller ikke, at det klæder ham at græde ud i Politiken

”Ja, for jeg synes, at Henrik Sass Larsen skulle have meldt sig på banen. Valgt enten at fortælle sin historie eller sygemelde sig for lang tid siden. Jeg synes ikke det klæder ham at vente. Jeg synes heller ikke, at det klæder ham at græde ud i Politiken.”  

Madsen fastholder: Sass er en tudeprins

I et mail-svar til Netavisen Pio fastholder Poul Madsen, at Henrik Sass er en "tudeprins":

"Jeg synes det er synd for ham, at han har været syg. Men når det kommer til pressen, synes jeg Henrik Sass er en tudeprins. Det mente jeg før interviewet i Politiken, og det mener jeg stadig," hedder det i Poul Madsens mail-svar.

Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, skriver på twitter, at chefredaktøren på Ekstra Bladet burde skamme sig:

"Du burde skamme dig, Poul Madsen. Med dine uempatiske udtalelser stadfæster du ikke alene et billede af et Ekstra Bladet der går efter manden istedet for bolden, men også at I bliver ved selv om manden ligger ned. Føj!"

placeholder

Behandling af klage udsat

Socialdemokratiet har klaget til Folketingets Præsidium over Ekstra Bladets optræden over for Henrik Sass Larsen i Folketinget.

På opfordring fra Ekstra Bladet har Socialdemokratiet uddybet den oprindelige klage.

Netavisen Pio erfarer, at Ekstra Bladet skriftligt netop har meddelt præsidiet, at man ikke vil forholde sig til den nu udvidede klage. Netavisen Pio har bedt Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, af- eller bekræfte oplysningen, men Poul Madsen afviser at svare med henvisning til "manglende tid".

Klagesagen skulle efter planen være behandlet af præsidiet onsdag, men sagen er udsat til et senere møde.

Det oplyser Folketingets kommunikationskonsulent, Claus Brask.

I 2014 blev reglerne for pressens adfærd og optræden på Christiansborg strammet markant.

Her er bestemmelsen, som Ekstra Bladet har forbrudt sig imod - ifølge klagen fra Socialdemokratiet:

"Af samme grund må der ikke i Folketinget opstå paparazzi-lignende tilstande, hvor fotografer eller journalister ”jagter” politikere eller andre, som har tilkendegivet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller foto-optagelser."

Opdateret kl. 16.40 med reaktioner fra Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

Opdateret 16.02.2022 som led i undersøgelse af citat-skik

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Umiddelbart ligger min sympati hos Henrik Sass, for EB går - som altid - så hårdt efter "bolden", at det ikke gør noget for dem, hvis "manden" så står imellem EB og bolden...

Når så det er sagt, så synes jeg måske også, at Henrik Sass i perioden op til sygemeldingen desværre selv har bidraget lidt til at gøre sig til et jagtet offer.

Sådan må dagspressen jo vurdere S´ skyggefinansminister al den stund, at hans overordentligt timede og stærkt selektive medieoptrædender sammen med Søren Pind, og udenfor den kritiske og spørgende dagspresses søgelys i hvert fald ikke rigtig har tegnet et billede af en toppolitiker, som fægter med åben pande.

Jeg håber nu, at Sass igen vil melde sig 100 % ind på banen som det uomtvistelige store politiske talent og den pragmatiske begavelse, han jo er. Og så håber jeg også, at vi igen kan komme til at diskutere politik mere end personer.

Jeg syntes at Ekstra Bladets jagt på Henrik Sass er usympatisk, men når det nu er sagt mener jeg det er lidt selvforskyldt, han kunne jo have meldt sig syg og derved have blevet “fredet”.
Man kan drage paraleller til sagen om Prins Henriks demens, hvor man fra hoffets side var alt for længe om at melde ud at prinsen var syg.

Jeg syntes at Ekstra Bladets jagt på Henrik Sass er usympatisk, men når det nu er sagt mener jeg det er lidt selvforskyldt, han kunne jo have meldt sig syg og derved have blevet “fredet”.
Man kan drage paraleller til sagen om Prins Henriks demens, hvor man fra hoffets side var alt for længe om at melde ud at prinsen var syg.

Naturligvis er Poul Madsen og Henrik Qurdrup to stykker af samme beskidte alen. Man burde lave turistture til Poul Madsens hjem, så man kunne se, om de gør noget "umoralsk" og finde ud af at tage billeder m.v. For Qurdrup er der ikke meget at gå efter, nu hvor kæresten er smuttet.

Annonce