Annonce

Borgmester: “Ekstra Bladet kastede i den grad benzin på bålet”

Poul Madsen afviser at Ekstra Bladet udskammede politikeren Benedikte Kiær: “Vi beskrev den debat, der kørte på de sociale medier”
Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, benægter i en klumme i Ekstra Bladet søndag, at  Ekstra Bladet tilbage i 2018 hængte borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær (K), ud for at blive mor som 48-årig.

Poul Madsen vedgår i klummen 'Fra min barsel', at der er stor forskel på, hvordan offentligheden ser på mænd og kvinder, der får børn i en sen alder:

“Jeg er blevet ønsket tillykke med at blive far som 58-årig, og hun (Benedikte Kiær, red.) følte sig udskammet, da hun blev mor som 48-årig,” skriver Poul Madsen. Han afviser derefter kategorisk, at Ekstra Bladet i 2018 hængte Benedikte Kiær for at blive mor som 48-årig:

“Men min kæde hopper af, når Benedikte Kiær beskylder Ekstra Bladet for at være årsagen til den hårde medfart, hun fik. Det var vi ikke. Vi beskrev den debat, der kørte på de sociale medier,” skriver Poul Madsen.

Vi beskrev den debat, der kørte på de sociale medier

Den fremstilling er Benedikte Kiær mildt sagt ikke enig i:

”Jeg sagde – desværre – ja til et interview med Ekstra Bladet om min graviditet med Lærke. Det resulterede i en artikel den 11. marts, hvor jeg endte på forsiden af Ekstra Bladet på en bestemt ikke særlig positiv måde med anklagen om, at jeg skulle omgå de danske regler om fertilitetsbehandling,” skriver Kiær i en mail til Netavisen Pio.

Benedikte Kiær skriver, at det var Ekstra Bladets negativt ladede artikler, der antændte en shitstorm af rang:

“Den forside (“Omgår danske regler: Dansk borgmester gravid som 48-årig", red.) brugte de også på spisesedlerne foran kioskerne. Samtidig havde Ekstra Bladet en artikel, hvor de var opsøgende, og spurgte borgerne hvad de mente ("Det er egoistisk at være gravid som 48-årig," red.). Det var på ingen måde en positiv oplevelse og langt fra det, som jeg troede, at jeg gik ind til, da jeg sagde ja til et interview. Og forside og artikel antændte en shitstorm af rang! Ekstra Bladet kastede i den grad benzin på bålet,” skriver Benedikte Kiær.

Og forside og artikel antændte en shitstorm af rang

Helsingørs borgmester mener, at Poul Madsen nu løber fra Ekstra Bladets ansvar for at debatten gik amok:

“Ja, der var debat – men den gik amok efter Ekstra Bladet lige skruede ekstra meget op for charmen,” konkluderer Benedikte Kiær.

Kiær: Jeg 'omgik' ikke reglerne

Kiær oplyser i øvrigt, at debatten dengang gik så meget amok, at Poul Madsen et par dage efter måtte understrege i en leder, at Benedikte Kiær ikke havde brudt lovgivningen.

Benedikte Kiær mener det er direkte forkert, når Poul Madsen i en aktuelt twitter-tråd skriver, at hun tilbage i 2018 “omgår" reglerne:

“Men nu mener Poul Madsen, at de ikke havde indikeret, at jeg havde brudt lovgivningen – for på twitter mener han, at jeg omgik reglerne. Men reglerne er for behandlerne – og da jeg ikke er fertilitetslæge, så har jeg ikke omgået eller brudt nogle regler! Som dansk borger må man godt modtage behandlinger i udlandet, også behandlinger de ikke kan få i Danmark,” skriver Benedikte Kiær.

I den omtalte twittertråd dokumenterer, Benedikte Kiær over for Poul Madsen, at Ekstra Bladet tilbage i en artikel i 2018 anvendte udtrykket "omgår danske regler".

Poul Madsen svarer:

"Ja du tog til udlandet, ikke ulovligt, men en måde at slippe udenom de danske regler om Max 45 år på. Kort sagt at ‘omgå’"

Benedikte Kiær svarer:

"NEJ! Forkert. De danske regler er møntet på sundhedsaktørerne og hvem de må behandle. Så det vil klæde jer ar stoppe med den løgn nu! Jeg har IKKE omgået nogle regler, da jeg IKKE er fertilitetslæge!"

Poul Madsen svarer med et ikke-svar:

"Nej - my famours last words. Slut herfra"

placeholder

 

Netavisen Pio har forelagt Benedikte Kiærs fornyede kritik af udtrykket “omgår regler” for Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Poul Madsen oplyser, at han holder barsel, og at han derfor ikke ønsker at udtale sig.

Ingen kritiske spørgsmål om alder til Poul Madsen

Poul Madsen blev - som 58-årig - far til Frieda vallentinsdag i sidste uge.

Det skrev ekstrabladet.dk en jubel-artikel om under overskriften: “Poul Madsen jubler: Far igen”, hed det i tirsdags.

Det nævnes i artiklen, at Poul Madsen er 58 år, mens fru Helene Seitz-Madsen angives at være 33 år.

Det antydes i artiklen, at parret planlægger at få flere børn sammen. I hvert fald står der, at den nyfødte er “parrets første fælles barn”.

Ikke et ord om at Poul Madsen er en ægte gammel-far

Ikke et ord om at Poul Madsen er en ægte gammel-far, som vil være 78, når nyfødte Frieda om tyve år fylder 20. Det nærmeste vi kommer, at Poul Madsen er en temmelig gammel far til en nyfødt ligger i denne sætning:

“Hun blev født på halvanden time og er den smukkeste baby, jeg har set de seneste 29 år - så længe er det nemlig siden, jeg sidst blev far, smiler han.”

Benedikte Kiær sendte sidste uge - som omtalt i Netavisen Pio fredag - denne twitter-hilsen til Poul Madsen i anledning af den glædelige familieforøgelse i familien Seitz-Madsen:

“Dobbelt tillykke! Tillykke med at du skal være far igen. Fantastisk. Og tillykke med at du er en mand, så du ikke skal gennem den samme udskamningsmølle, som jeg skulle igennem. Herunder en rigtig grim forside på din avis,” lød det bramfrit fra Helsingørs konservative borgmester.

I samme Twitter-tråd skrev SF's Kirsten Normann Andersen:

"Netop, Benedikte".

Journalisten og debatøren Anne Kristine Cramon istemte:

"Men overvej lige, hvor meget folk var gået amok, hvis en kvinde var blevet mor som 58-årig. Eller som 48-årig. Nå ja, det gik folk jo helt bananas over, da  Benedikte Kiær blev det..."

Det tidligere folketingsmedlem for Alternativet, Carolina Magdalene Maier, var ganske enig i Kiær-kritikken:

"Stærkt, Benedikte Kiær. Glæder mig til at se, hvordan du kommer igen på den, Poul Madsen? Altså med andet end en meget stor og uforbeholden undskyldning?"

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lad dog den sag hvile i fred, nyd jeres børn og kom videre.

Helle, hvorfor er du så ivrig i dit forsvar for Poul Madsen. Han plejer ikke at lægge fingre imellem, når han spiller klogere end alle andre.

Poul Madsen er en idiot kort og godt!

Mon der er nogen, der er i tvivl om, hvem der er mest sanddru Benedikte Kjær eller Poul Madsen. Han lever af at løbe fra ethvert ansvar.

Jeg synes bare der er vigtigere ting at bekymre sig om, men hvem folk får børn med og hvornår, det er trods alt en privat sag. og BK må komme videre. Der er rigeligt at bekymre sig om i Helsingør kommune. Jeg læser adrig E.B.
Og Poul Madsen er som han er, han er mig lige gyldig.

Poul Madsen er en nar og EkstraBladet er en lorteavis.

Hold nu op. Historien omhandler jo ikke diverse personer eller børn, men mere uligheden mellem kvinder og mænd.

Hold nu op. Historien omhandler jo ikke diverse personer eller børn, men mere uligheden mellem kvinder og mænd.

Nu er Ekstra Bladet og Poul Madsen ikke blandt de mest seriøse og troværdige omkring alle emner.
Poul Madsen er øjensynligt af den opfattelse, at moral er godt og dobbelt moral er dobbelt så godt.

Kvinder og mænd skal ligestilles i alle henseender alt andet er helt urimeligt, og det skal også gælde i dette tilfælde.

Kære Benedikte, glem Poul Madsen og Ekstra Bladet, de er ikke værd at bruge din dyrebare tid på.
Brug den hellere til at nyde din datter sammen med din mand, og fortsætte dit gode arbejde som borgmester i Helsingør

De bedste hilsener
Bo Pehrson