Annonce

Artikel om Papes partiformands-honorar rammer Ekstra Bladet i nakken

K-formanden vil gerne oplyse sit formands-honorar, hvis Ekstra Bladets chefredaktør vil oplyse sin løn, men det vil chefredaktøren ikke. Minister om Ekstra Bladet: Hykleri
En artikel om den konservative partiformand Søren Pape Poulsens parti-formandshonorar  rammer Ekstra Bladet lige i nakken.

“Pape får hemmelig partiløn,” hedder overskriften i en artikel i Ekstra Bladet, som er forsynet med underrubrikken: “Tys-tys-penge: Søren Pape Poulsen modtager særskilt honorar fra de konservative. Men partiet vil som de eneste på Christiansborg ikke oplyse beløbet”.

Ekstra Bladets chefredaktør blokerer

Gemt væk nederst i artiklen fremgår det dog, at Søren Pape Poulsen faktisk godt vil oplyse sit formandshonorar.

Eneste betingelse er, at Ekstra Bladets nytiltrådte ansvarshavende chefredaktør, Knud Brix, også oplyser sin løn som chefredaktør.

Men Ekstra Bladets chefredaktør ønsker ikke at offentliggøre sin løn

Men Ekstra Bladets chefredaktør ønsker ikke at offentliggøre sin løn, og kun derfor får offentligheden altså pt. heller ikke indsigt i Søren Pape Poulsens partiformands-honorar.

“Når Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør selv oplyser sin løn, oplyser Søren Pape også gerne sit formandshonorar, som vi i øvrigt er overbevist om er væsentligt lavere end chefredaktørens løn,” oplyser den konservative presseafdeling, ifølge Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet oplyser herefter, at Knud Brix ikke ønsker at offentliggøre sin løn “med henvisning til den aftale, der er lavet med administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov.

Minister: Hykleri

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) skriver i en kommentartråd på Twitter, at Ekstra Bladet kunne starte “med at oplyse jeres egne chefredaktørers løn, før I smider en partileder på forsiden for ikke at ville oplyse det”.

Journalisten bag Ekstra Bladets artikel, Kristoffer James Miles, svarer: “ Det har jeg også prøvet, hvis du læser artiklen. Forgæves.”

Det svar imponerer mildt sagt ikke ministeren:

men så er det jo hykleri med Pape-historien

“Ja I har spurgt. Ligesom i spurgte (Henrik) Qvortrup hvorfor han var stoppet. Men det er jo aldrig med samme ihærdighed som overfor andre, hvad Qvortrup også sagde i jeres podcast. Jeg bebrejder jer ikke at I ik vil være uvenner med redaktøren, men så er det jo hykleri med Pape-historien.”

placeholder

 

Chefredaktør fastholder løn-tystys

Netavisen Pio har sendt følgende spørgsmål til Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Knud Brix:

“Jeg vil gerne have styr på Søren Pape Poulsens partiformands-honorar. I den forbindelse har jeg brug for, at du oplyser mig din chefredaktør-løn.”

Chefredaktør Knud Brix fastholder i sit svar over for Netavisen Pio, at han hverken vil eller kan oplyse offentligheden om sine lønforhold:

"Jeg har principielt ikke noget imod at oplyse om min løn, men det har jeg lavet en aftale - en mundtlig aftale - med direktionen i JP/Politikens Hus om ikke at gøre."

Er det ikke svært fremover for Ekstra Bladet at skrive kritisk om folks hemmeligholdelse af løn og den slags, når chefredaktøren på Ekstra Bladet ikke vil oplyse offentligheden om sin løn....

"Nej, det kan vi sagtens håndtere. Der er principper om gyldne kæder, der er principper om forskellige ting dér. Så det har jeg slet ikke noget problem med," lyder det fra  Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør.

Søren Pape Poulsen har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

Opdateret kl 16.15 med kommentarer fra Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi, som aflønnes efter almindelig overenskomstmæssig tarif, har ikke hemmelig løn. Der kan selvfølgelig være nogle tillæg alt efter, hvilke arbejdsopgaver man udfører, eller hvis man har arbejdet på skæve tider, men ellers er det hele i princippet offentligt tilgængeligt.

Jeg ved ikke, hvorfor dem med de i andres øjne virkeligt høje lønninger som regel har hemmelig løn, men jeg er temmelig sikker på, at forskellen mellem deres løn og en almindelig arbejders løn ville være mindre, hvis der ikke var dette hemmelighedskræmmeri. Jeg forestiller mig også, at en pæn del af forskellene mellem kvinders og mænds løn gemmer sig der, men det er jo svært at dokumentere, så længe det er hemmeligt.

Aarhus borgmester forlangte fem gange honorar for formandspost
Jacob Bundsgaard (S) trækker ikke små fisk i land, når han skal honoreres for sit arbejde som formand i Aarhus havn

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/aarhus-borgmester-forlangte-fem-...
.

Det tjener Jacob Bundsgaard
Borgmesterløn eksklusiv pension: 1.241.397 kr.

Næstformand i KL: 291.664 kr.

Formand i Aarhus Havn: 150.000 kr.

I alt: I alt: 1.683.061 kr.

Hvad er timelønnen for de to sidstnævnte?
Kan en borgmester virkelig klare de tre opgaver? Den førstnævnte er vist mere end et fuldtidsjob, så hvordan bliver der tid tilde to sidstnævnte?
.

For sammenligningens skyld burde du vel også oplyse hvad Ekstrabladets chefredaktør tjener, ellers er det jo bare igen et angreb på en socialdemokrat som du plejer.

Bent, hvorfra skulle jeg dog vide hvad Ekstrabladets chefredaktør tjener?

PIO har det med at glorificere et bestemt parti, så for at skabe lidt ligevægt, og for oplysningen skyld
.

Nu er der nok ikke mange "borgelige" vælgere, ud over dig, der abonnere på Netavisen Pio, og som dig, er det alene for at kritisere Socialdemokratiet, regeringen og især Mette Frederiksen. Det er jo en demokratisk ret i har i en retsstat som Danmark, og godt for det.

Bent, du lider af bevidst fortrængning, det er ærlig talt lidt træls, men meget belejligt for dig at sværte andre til på den måde.

Jeg har fx indtil flere gange rost Mette F for at have dannet en et-parti regering!!!
Så stik piben ind!!!
.

Det er svært at tage EB alvorligt. Ikke mindst efter, at man har antaget kuglestøderen som politisk kommentator.
Det var i hans politiske karrieres tid, at LA kravlede op i træerne. Den var "eksperten" med på. Han burde med den kløgt, han nu besidder have hindret, at partiet gjorde sig til grin.
AT TV2 bruger ham i "Besserwisserne" skyldes kun, at han er sikker blå repræsentant uanset emne.

Tænk jeg kan ikke. Nævn to af besserwisserne, der ikke er fra blå vel nærmest mørkeblå stue.
Den tænksomme

Tænk jeg kan ikke. Nævn to af besserwisserne, der ikke er fra blå vel nærmest mørkeblå stue.
Den tænksomme

Hvis man godt ved at ens løn er for høj, så er det da logisk, at man ikke vil fortælle det.
At EB er useriøs og dobbeltmoralsk er ikke nogen nyhed. BT er af samme støbning, derfor kan de sagtens bruge hinandens redaktører og skribenter. De har samme anløbne moral.