Annonce

Radikale med opsigtsvækkende pensionsforslag og Liberal Alliance klar med nye kandidater

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I dag runder vi først Radikales ambitioner på pensionsområdet.

Så skal vi kigge på Robusthedskommissionens forslag til at sikre sundhedsvæsenet i fremtiden, og endelig har Liberal Alliance offentliggjort en kandidatliste til næste års Europa-parlamentsvalg.

Velkommen til ugens første nyhedsoverblik.

Radikale ønsker både Arne-pension og efterløn afskaffet

De seneste måneder er indretningen af det danske pensionssystem blevet flittigt diskuteret.

Blandt andet har både udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, tidligere diskuteret muligheden for at lade mere gå igennem private opsparinger.

Mange af de tanker møder nu opbakning fra den radikale politiske leder, Martin Lidegaard. I en ny bog, Generationskontrakten, ønsker han at gøre det af med både efterløn og Arne-pension, således at seniorpensionen vil være den eneste mulighed for tidlig tilbagetrækning som følge af nedslidning.

“Der vil stå mange røde partier og sige, at jeg er asocial. Men jeg kan ikke se, at det er et asocialt projekt at bede de ældre, der kan, om at bidrage lidt mere, så vi kan investere i de forebyggende indsatser,” pointerer Lidegaard i et stort interview med Dagbladet Information.

 

20 råd fra Robusthedskommissionen

I dag landede den længe ventede rapport fra Robusthedskommissionen endelig.

I rapporten kommer kommissionen med 20 bud på, hvordan sundhedsvæsenet holdes robust, og der lægges især vægt på at skære ned på bureaukratiet. De effektiviseringer skal ske på bekostning af nogle patientrettigheder, således at man eksempelvis ikke har ret på under 60 dages behandling alle steder i landet.

“Vi skal gøre noget. Det er ikke bæredygtigt at fortsætte ad samme vej,” udtaler kommissionsformand Søren Brostrøm på et pressemøde mandag ifølge DR.

DR giver et detaljeret indblik i kommissionens rapport.

 

LA klar med kandidatliste

Liberal Alliance har nu offentliggjort sin kandidatliste til Europa-parlamentsvalget, som kommer til at løbe af stablen næste år.

Øverst på listen står Henrik Dahl, som er mangeårigt folketingsmedlem og repræsenterer den nationalt sindede fløj af partiet.

Det skriver Altinget.

Nummer to på listen er den kun 23-årige politiske rådgiver Mads Strange, der læser statskundskab ved Københavns Universitet.

I 2019 lykkedes det ikke Liberal Alliances daværende spidskandidat, Mette Bock, at opnå valg til Europa-Parlamentet. Siden har partiet dog opnået langt større opbakning i meningsmålingerne, og derfor kan det sagtens tænkes, at de får valgt to eller flere kandidater ind næste år.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja ja ! Så ser vi igen den sande profil fra de elitære Radikale - Partiet har ingen forståelse for at som et eksempel sygeplejerskersker eller andre faggrupper -med blandt andet nedslidende arbejdsforhold som skiftehold mm - kan have et behov for at trække sig frivilligt et par år før gældendende pensionsalder, uden en lægeerklæring i hånden -Og rimeligt nok mens der stadig er lidt overskud og brændstof tilbage på tanken -

Der er i øvrigt ingen som forbyder folk som har lyst og overskud til at fortsætte med at arbejde - Jeg kender personligt flere der efter aftale med deres arbejdsgivere opnår en kortere arbejdsuge - for derved at kunne blive et par år længere på arbejdsmarkedet -

Jeg vil påstå at hvis ikke man i sin tid - I øvrigt også med Løkke som bannerføre og med radikal opbakning- havde haft så travlt med at ændrer i vilkårene fra velfærdsforliget 2006 der netop tog højde for en stigende levealder kombineret med efterløn og stigende pensionsalder - Så ville vi ikke have haft denne diskussion -

Behovet for den såkaldte seniorpensionen må kunne dækkes ind under andre lægebegrundet pensionsmuligheder - Seniorpensionen blev jo opfundet som et modtræk mod Arnepensionen ved FV2019 -

Annonce