Redningskrans til Löfven, ny regionsformand, fyret kommunalchef kræver millioner

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt.

 

Redningskrans til svensk statsminister

Vi begynder vores lille rundtur i Sverige, der lige nu befinder sig i en regeringskrise, efter at Riksdagen mandag stillede mistillid til regeringen.

Det hele skyldes et forslag om liberalisering af huslejen, som har fået den socialdemokratiske regerings støtteparti, Vänsterpartiet, til at trække støtten til regeringen.

Nu meddeler Centerpartiets leder Annie Lööf, som regeringen havde lavet aftalen om huslejen med, at de er klar til at droppe forslaget og genåbne forhandlingerne om det forståelespapir som regeringen bygger på.

Læs hele historien her.

 

Ny regionsformand i Hovedstaden

 

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Regionsrådet, Lars Gaardhøj (S), blev torsdag  aften valg som ny regionsformand i Region Hovedstaden. Han afløser partifællen Sophie Hæstorp Andersen, der er kandidat til overborgmesterposten i København. Det skriver Altinget.

"Jeg ser frem til opgaven og går til den med både stolthed og ydmyghed, og vil gerne sende en varm tak til Sophie (Hæstorp Andersen, red.) for hendes store indsats for Region Hovedstaden. Over årene har jeg lært meget af Sophie, og ikke mindst i forhold til at skabe rum for et konstruktivt og samarbejdende regionsråd. Den linje kommer jeg til at forsætte," siger Lars Gaardhøj i en pressemeddelelse.

Det var et et enigt regionsråd der pegede på den 47-årige socialdemokrat, efter Sophie Hæstorp Andersen (S), der har været regionsformand i knap otte år, officielt meddelte, at hun per 1. august fratræder formandsposten.

placeholder


Fyret kommunaldirektør kræver millioner af kommune

I marts vedtog byrådet i Fredericia at bortvise sin kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

Ifølge sin kontrakt havde hun ret til 18 måneders løn, cirka tre millioner kroner, ved en opsigelse. Men hun fik ikke en krone.

Nu skal en højesteretsdommer afgøre, om bortvisningen var korrekt. DJØF har i dag indgivet et klageskrift om uberettiget bortvisning på vegne af Annemarie Schou Zacho-Broe. Det oplyser hendes advokat Pernille Backhausen til TV2.

Udover lønkravet vil DJØF kræve 100.000 kroner i erstatning for tort. Det skyldes, at kommunen også anmeldte hende til politiet. Det skyldtes en mistanke om, at hun og eks-borgmester Jacob Bjerregaard havde en så nær relation, at det gjorde dem inhabile.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce