Annonce

Regeringen baner vejen for “tag- over-hovedet”-garanti i København

Boligminister Kaare Dybvad Bek klar med lov i oktober
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er i oktober klar med lov, der baner vejen for en “tag-over-hovedet”-garanti til de studerende i København.

Det oplyser Kaare Dybvad over for Netavisen Pio.

”Det er afgørende for regeringen, at alle nye studerende i Danmark får en tag-over-hovedet garanti – også i København. Københavns Kommune har i den forbindelse ønsket at få præciseret i lovgivningen, at kommunen må gennemføre de nødvendige tiltag for en sådan garanti,” oplyser Kaare Dybvad og fortsætter:

“Det lovforslag vil blive fremsat i åbningsugen, og derefter er det op til Københavns Kommune, hvordan og hvornår man vil gennemføre tag-over-hovedet garanti til de københavnske studerende,” siger Kaare Dybvad Bek.

Boligministeren luftede under DSU’s kongres i weekenden, at S-regeringen var på vej med initiativer, der kan bane vejen for en “tag-over-hovedet”-garanti til de studerende i København: 

“Jeg vil love jer én ting her i dag: Jeg kommer til at give en ”tag over hovedet”-garanti til alle, der kommer for at studere og stå i lære i København, inden valgperioden er slut,” lød det fra boligministeren.

I forvejen findes en “tag-over-hovedet” garanti til studerende i universitetsbyerne Aarhus, Odense og Aalborg. Nu bliver vejen så fra statslig side banet for, at også de københavnske studerende kan få en “tag-over-hovedet”-garanti.

Må ikke blive en sovepude

"Det er godt og dejligt, at vejen nu banes for en "tag-over-hovedet"-garanti til de studerende i København, men det må ikke blive en sovepude," siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Johan Hedegaard Jørgensen, over for Netavisen Pio.

Det er godt og dejligt, at vejen nu banes for en "tag-over-hovedet"-garanti til de studerende i København

"Der er helt grundlæggende brug for mange flere egentlige studieboliger. Og så må de her midlertidige akutboliger, som indgår i sådan en tag-over-hovedet garantien ikke have karakter af bræddeskure. Akutboligerne skal have det nødvendige, inklusive el og vand. Og det skal være til en pris, der er til at betale," understreger DSF-formanden.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet