”Jeg tror, alle danskere vil synes, at den offentlige sektor er for stor, hvis de fik et ordentligt indblik i, hvordan pengene bruges,” udtaler Joachim B. Olsen til Avisen.dk.
Kilde: Wilke for Avisen.dk og Ugebrevet.dk
Rosenkrantz-Theill: Danskerne har gennemskuet LA
Hverken SF eller Socialdemokratiet deler Liberal Alliances opfattelse af at danskerne mangler indblik i hvordan man bruger penge på velfærd, ligesom de heller ikke generelt mener, at den offentlige sektor er for stor.
”Det er interessant at de (Liberal Alliance, red.) på den her måde kommer til at give udtryk for at de har fundet den højeste sandhed, mens alle os andre skulle tage fejl. Jeg tror at danskerne har en meget klar fornemmelse af serviceniveauet i den offentlige sektor. Primært fordi det er dem, der bruger den offentlige velfærd mest”, siger Socialdemokratiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil til Netavisen Pio.
Tilsvarende lyder det fra SFs politisk ordfører Kasten Hønge, der overfor Avisen.dk, understreger at undersøgelse udstiller forskellen mellem rød og blå blok:
”Jeg er overrasket over, at der ikke er flere, der mener, sektoren er for stor. De borgerlige har trods alt flertal i Danmark. Jeg ser det som et udtryk for en skarp forskel på det borgerlige flertals holdninger og borgernes ønsker”.
Gode nyheder for et marginaliseret parti
For Socialdemokratiet er 20 procents opbakning i midlertidig ikke tilstrækkeligt, som succeskriterier for opbakning til den politiske linje, som man lægger for dagen:
”Det må da være opløftende for et relativt marginaliseret parti som Liberal Alliance at se at op imod 20 procent af vælgerne kan være enig med dem på et enkelt punkt. Det må være en sjælden og glædelig nyhed for Joachim B. Olsen. Tættere på flertallet kommer han nok aldrig, men for os andre betyder det her jo ikke det store. Vi prøver faktisk at finde flertal i hele befolkningen,” lyder det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.
Pernille Rosenkrantz-Theil mener også at danskerne er i stand til at gennemskue det, når Liberal Alliance forsøger at blæse enkeltsager op til generel velfærdskritik:
”Det er altid ret nemt at finde et enkelt eksempel eller område, hvor man kan få danskerne til at tage sig til hovedet og fremhæve noget der ikke umiddelbart giver mening for os alle sammen. Men derfra og så til at sige, at den offentlige sektor skal være mindre, der er meget, meget langt. Danskerne er kloge nok til at gennemskue den slags,” slutter hun.