Annonce

SVM på vej med ny skattelettelse til erhvervslivet

Regeringen vil sænke arveafgiften fra 15 til 10 procent
Foto: Venstre, Statsministeriet og Thrane Media/Claus Peuckert - Fotografk: Anders Bredsdorff
Troels Lund Poulsen (V), Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (M)
SVM-regeringen ventes at foreslå lavere arveafgift torsdag.

På et pressemøde torsdag morgen kl. 9.30 vil regeringen præsentere en lavere skat på generationsskifte af virksomheder og et permanent fradrag for udgifter til forskning og udvikling.

Det erfarer Børsen og Berlingske.

Pengene til skattelettelserne kommer fra besparelser på erhvervsstøtte og fra det økonomiske råderum, skriver Børsen under overskriften 'Børsen erfarer: Ny skattepakke til erhvervslivet på vej'.

Sidste uge bød også på skattelettelser til erhvervslivet

SVM-regeringen præsenterede i sidste uge en iværksætterpakke, der også indeholdt skattelettelser til erhvervslivet. Mere præcist skattelettelser for 800 millioner kroner. Pakken indeholder især lettelser i aktieindkomstbeskatningen. Pakken indeholder også lettelser i lagerbeskatningen og skatten på milepæle, som de blå partier betegner som en fantomskat.

I regeringsgrundlaget 'Ansvar for Danmark' har SVM-regeringen bebudet, at den ville sænke arveafgiften.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), erhvervsminister Morten Bødskov (S) og skatteminister Jeppe Bruus (S) vil sammen på torsdagens pressemøde præsentere udspillet.

Enhedslistens politiske leder, Pelle Dragsted, modtager nyheden om den nye skattelettelse til erhvervslivet med forargelse:

"Så er der milliarder på vej fra Mette Frederiksen til landets rigmandsarvinger. Sidste uge var det storaktionærerne der blev forkælet. Pengene kommer angiveligt igen fra råderummet - altså vores velfærd. Oven på valgnederlaget sagde Mette Frederiksen at hun ville lytte. Det er godt nok svært, at se i de her dage," skriver han på det sociale medie X.

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Socialdemokratiet er tydeligvis trætte af de 2-cifrede procenttal, de bliver ved med at få i meningsmålingerne.

Thor, hvis en regering henover midten skal fungere må os socialdemokrater æde en kamel i ny og næ. Vi ved jo at skattelettelser er blå dna. Men Socialdemokraterne har også fået lidt 👇

https://piopio.dk/aaret-der-gik-de-fem-vigtigste-socialdemokratiske-sejre

Jeg synes nu ikke, en regering henover midten er en sag, partiet skal ofre livet for. Og heller ikke sin status som stort parti.

Ja, vi pensionister har fået rigtig mange "skattelettelser og pensionsforhøjelser", og de lavest lønnede har da fået nogle små krummer at varme sig på.
Det er rigtigt at Socialdemokrater har da fået LIDT.

Hvad har man forventer? At V og M skulle føre S politik, og blot lægge stemmer til socialdemokratisk politik. Det er naivt af Pelle D. at tro det. Er det retfærdigt at kun en form for politik leder et land,Det er da mere retfærdigt at der er noget til begge sider, derfor brede forlig der er langtidsholdbare.

Man kunne måske godt forvente at der trods alt blev fært en lidt mere socialdemokratisk politik, socialdemokratiet er trods alt med 50 mandater større end venstre og moderaterne, som kun har 39 mandater tilsammen.

Er du blevet "politisk blind" Helle, ligegyldigt hvad S laver af forlig så er det positivt, bare fordi statsministeren er en kvinde er du tilsyneladende tilfreds med ALT hvad hun "lægger ryg til" af borgerlig politik.
Den statsminister jeg var stolt af under "Coronaen" har fuldstændig ændret karakter og er nu i gang med at ødelægge
Socialdemokratiet indefra. Jeg meldte mig ud for 5 mdr. siden efter mere end 40 års medlemskab.

SF og Enhedslisten har kronede dage. Men på pressemødet om skattelettelserne til virksomhederne sagde Jeppe Bruus:

"Her medgav Jeppe Bruus, at skattelettelserne ikke var en blomst, der var groet i Socialdemokratiets have.

»Vi har ikke båret det til bordet. Det kan vi lige så godt være ærlige at sige,« sagde Jeppe Bruus, før han senere gentog budskabet.

»Vi har indgået et kompromis.«.
https://www.bt.dk/politik/qvortrup-revser-efter-nye-skattelettelser-en-r...

Det er jo helt nye toner som socialdemokratiet her lægger for dagen. Så skal den bare fise ind hos os vælgere at der er kompromisser forbundet med en bred regering. Og det er nok måden at kommunikere fremadrettet på.

Men Bededag kræver nok en fortrydelsespille.

En million, ja det er pensionisterne der ingen skattelettelser har fået og samtidig har de kun fået forhøjet pensionen med 1,2 %. Håber De husker at "takke" mette ved næste valg.

skal almindelig mennesker også få det billiger når børn skal arve forældrene eller er det kun dem med de store indtægter der får noget,det er da ikke Mettes politik man skulle næsten tro det er den lille svindler der styre politikken kom dog hjem til rød blok igen Mette inden i kommer ned til 10 mandater.

Ny sang:"Når jeg ser et blåt flag smælde."

Jeg er faktisk enig med Pelle Dragsted her. Regeringen fører 100 pct borgerlig økonomisk politik af den type, der ikke virker. Staten/fællesskabet mister igen masser af penge som sagtens kunne bruges bedre på velfærd og ikke mindst de fattigste pensionister. Kan man både miste så mange skattekroner og være det land der giver mest til Ukraine pr indbygger. Det synes jeg ikke.

Tilføjelse:
Venstre mister gudskelov vælgere fordi partiet er den hovedskyldige i at de danske fisk er væk og fjordene døde. De tilbagerullede vandmiljøplanen i 2015. Og Socialdemokratiet mister gudskelov vælgere fordi det ikke tænker nok på de svageste i samfundet.
Det var to af de i regeringen. Moderaterne, tja. Løkke har et langt synderegister inkl leflen for de store fisker- og landbrugsdirektører men også en del andet.

Igen er det de fattigste der betaler - lad os nu få afviklet folkepensionen så kommunerne skal betale. Det er næsten ironisk