Tak for din Hellefaktor

Med Thornings afsked, kan Socialdemokraterne sige farvel til en politiker der stod ekstraordinært meget igennem, som viste vejen til magten for kvinder og som aldrig knækkede selvom presset var stort.
Kære Helle. Nu siger du farvel og tak til socialdemokraterne og Danmark. Men takken skal rettes mod dig og din Hellefaktor.

Tak for alt det, du fandt dig i. Tak for alt det, du stod igennem. Tak for alt det, du var som partiformand og statsminister. Tak for din tid og dit engagement. Tak for alle de ofre, du har bragt gennem tiden, ikke mindst personligt. Tak for, at du tålte det utålelige, når du igen og igen fik gennemtrævlet dine personlige forhold i pressen. Tak for de mange gange, du tog ansvar – også for tornede roser, der ikke var groet i din have. Tak for, at vi fik lov at have dig i spidsen for vores parti og vores land.

Du kan gå fra et Danmark, der er bedre af at have haft dig.

Du kan gå fra et Danmark, der er bedre af at have haft dig. Ikke mindst fordi, du har vist os alle sammen, at magt ikke kun er noget, der tilkommer det mandlige køn. Du har vist både mænd og kvinder, at køn ikke er en hæmsko; at køn aldrig kan eller skal definere, hvad et menneske kan gøre og nå i sin tilværelse.

Vi har ikke altid været enige om alting i vores parti. Og som en formand, der aldrig har været bange for at stikke næsen frem, har du måttet tage i mod mange hak i tuden. Selv når kommentatorer, partifæller og modstandere har haft travlt med at erklære dig død og levende begravet, er du kommet tilbage. Du har stået fast på det, du mente var rigtigt. Du har fundet dig i nærgående spørgsmål om dit privatliv og ondskabsfulde kommentarer om forholdet mellem din fremtoning og hjernekapacitet.

I en evigt stormende orkan har du stået fast.

Den Helle, jeg kender, er et optimistisk, ukueligt og gennemglad menneske. Og tak for det, Helle, for jeg er sikker på, at det er de kvaliteter, der har ladet dig svæve over sumpen af møg, der er blevet smidt efter dig. I en evigt stormende orkan har du stået fast. Og det er faktisk en præstation i sig selv – det er det, man kan kalde Hellefaktor.

Hellefaktor er også evnen til ikke at knække. Mange ville være bukket under i det massive pres – ikke kun fra det parti, du overtog, men også det land. Men du står stadig, Helle, og jeg er fuld af beundring for det, du har udrettet.

Tak for dig – og held og lykke i London, baby.

Jeanette Ellen Bauer er uddannet kontorassistent og cand. comm. Hun er tidligere regionspolitiker for S og arbejder som chefkonsulent i en fagforening.


Kommentarer fra Facebook