Ugens citat: Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale

Denne uges vigtigste ord kommer fra statsministeren, som holdt en stærk 1. maj-tale. "Solidaritet er ikke et fremmedord. Det er en stærk værdi," sagde hun blandt andet.
Netavisen Pio vælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortæller noget om ugen der gik eller fortjener at blive fremhævet for enten det gode eller det dårlige. I denne uge fremhæver vi naturligvis et udsnit af en af gårsdagens 1. maj-taler.

"Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet er ikke et fremmedord. Det er en stærk værdi.

Hvis du bliver syg, går du til lægen uden dit dankort. Vores børn får en god og gratis uddannelse. Lønmodtagerne har ordentlige vilkår. Og alderdom er ikke det samme som fattigdom. (...)

Vi har haft vækst i seks kvartaler i træk. Budgetter er noget vi holder. Også når det er svært. Og vigtigst: Arbejdsløsheden falder. Beskæftigelsen stiger. I stedet for at uddele flere fyresedler, uddeler virksomhederne nye lønsedler. Der er kommet over 30.000 nye job. Før mistede vi arbejdspladser. I 22 måneder er nye kommet til. Mennesker kommer i arbejde.

Og for helt almindelige lønmodtagere kan det bedre betale sig at arbejde i dag, end da vi havde en borgerlig regering. Vi er Socialdemokrater. Og vi gør en forskel.

I 2011 overtog vi ansvaret efter Lars Løkke Rasmussen og 10 år med VKO. Vi var et af de lande, som blev ramt hårdest af krisen. Hvorfor? Sandheden er, at de borgerlige ikke magtede at tage ansvaret for Danmark. 

For hemmeligheden om de borgerlige er, at de er bedre til at bruge penge end til at holde budgetter. Virksomhedernes konkurrenceevne blev forsømt. Arbejdsløsheden steg. De rigeste fik enorme skattelettelser. Almindelige lønmodtagere fik multimedieskatten. Fællesskabet slog revner.

Lad det være helt klart: Vi vil ikke have Lars Løkke Rasmussens Danmark tilbage."

Helle Thorning-Schmidt, 1. maj 2015, i sin 1. maj-tale.

(Uge 18, 2015)

Læs det forrige nummer i serien her: Ugens citat: Martin Henriksen (DF)

Jakob Esmann er Public affairs- og pressekonsulent.

Tidligere medarbejder på Netavisen Pio. 
 


Kommentarer fra Facebook