Top-DF'ere bejler til Støjberg: “Vil klappe i mine små hænder”

Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard taler åbent om Inger Støjberg som ny formand.
Foto: EP photo service, Europa-Parlamentet og Steen Brogaard, Folketinget
Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard er åbne for, at Inger Støjberg kan blive deres næste formand.
To af Dansk Folkepartis allermest fremtrædende profiler, næstformand Morten Messerschmidt og partistifter Pia Kjærsgaard, taler nu åbent om at partiets næste formand kan blive den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg.

Formandsposten i Dansk Folkeparti er blevet ledig, efter at Kristian Thulesen Dahl dagen efter kommunalvalget i sidste uge annoncerede, at han trækker sig på grund af partiets katastrofevalg, der mere end halverede Dansk Folkepartis antal af kommunalpolitikere.

Inger Støjberg sagde onsdag, at hun havde fået flere henvendelser fra DF'ere med opfordringer til at melde sig ind i partiet og gå efter formandsposten.

Vil klappe i mine små hænder

Næstformand Morten Messerschmidt, der af mange vurderes til selv at være favorit til posten, siger onsdag, at han er meget varm på tanken om Inger Støjberg som DF-formand.

"Hvis Inger Støjberg gerne vil være formand for Dansk Folkeparti, så tror jeg allerede nu her i aften, at jeg kan sige, at så vil jeg klappe i mine små hænder. Så stiller jeg ikke op," siger Morten Messerschmidt i programmet 'Lippert' på TV2 News.

Kan bestemt blive formand

Også partistifter Pia Kjærsgaard er åben for, at Støjberg kan overtage formandsposten i partiet "hvis hun har lyst".

"Det tror jeg bestemt, hun kan. Nu ser vi, hvilke kandidater der melder sig. Men det tror jeg godt, hun kan, hvis hun har lyst," siger Pia Kjærsgaard, ifølge TV2, på vej til Rigsretten torsdag morgen. Her vil Kjærsgaard sidde på tilskuerrækkerne for at give sin moralske opbakning til Inger Støjberg.

Nu ser vi, hvilke kandidater der melder sig.

Pia Kjærsgaard vil dog ikke tage direkte stilling til om hun også støtter Støjbergs formandskandidatur. Kjærsgaard vil vente med at tage endelig stilling til eventuelle kandidater, når opstillingsfristen udløber 7. januar.

Inger Støjberg sidder lige nu som anklaget i Rigsretten, men den sag forventes afgjort i midten af december. Altså inden opstillingsfristen til DF-formandsposten udløber.

Bliver hun frikendt eller får en meget mild dom, så virker det ganske sandsynligt, at hun kan fortsætte den politiske karriere i en fremtrædende rolle i Dansk Folkeparti.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Interessant, DFerne skal nu vælge mellem en forbryder og en kriminel. Den ene er svindler, den anden er magtmisbruger. Formodentlig, der er ikke faldet dom endnu, men mon ikke det bliver til minimum betinget fængsel?

Det mest interessante er faktisk, at et relativt stort segment af vælgerbefolkningen er villige til at støtte op om lovbrud, blot det tjener deres egne egoistiske interesser. Venstres folketingsgruppe har alle dage været den velafgrænsede socialgruppe, som har den højeste kriminalitetsrate i Danmark (tak til Preben Wilhjelm) - nu forsøger DF at ovetage titlen som Danmarks forbryderparti nummer ét.

Verden er sgu af lave!

Niels, hvad er de (en forbryder og en kriminel) dømt for, og hvilke straffe blev de idømt??????

Det kommer alt sammen, giv tid, giv tid!

:)

Niels, det er en sjov holdning du og visse skribenter har. Bare den mindste antydning (altså ikke anklage) af at Mette F har begået noget 'kriminelt' får Jer helt op i det røde felt, men at svine andre til og dømme dem på forhånd er OK.
Er det sådan man skal opføre sig som ægte socialdemokrat?
Jeg er ikke sikker på at partiet deler Jeres opfattelse.

Ja Niels, ham Kurt er langsomt opfattende, han skal ha` alting
udpenslet, eller "En gang til for Prins Knud"

E.PETERSEN, PETERSEN, PET: så er det godt vi har dig. Du skal nok redde os. Tak for det.

Støjberg som forkone og Messerschmidt som næst formand. To kriminelle i spisen for det førhen så folkekære Dansk Folkeparti med kartofler og persilesovs - Vælgerne må stå forvirrede tilbage over det cirkus.

Velbekomme.

Annonce