Voldtægtssag mod Wikileaks-skifter droppet og TV-duel med Boris og Corbyn

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Denne udgave af nyhedsoverblikket Aktuelt byder på et par nye tal fra det danske arbejdsmarked, et nyt lovforslag fra regeringen og et par historier fra den store verden.

Velkommen til.
 

Sverige dropper voldtægtssag mod Wikileaks-stifter

Sverige har droppet en mulig voldtægtssag mod den 48-årige, australske WikiLeaks-stifter, Julian Assange.

Det siger den svenske anklagemyndighed på et tv-transmitteret pressemøde.

Assange blev i august 2010 sigtet for voldtægt og seksuelle overgreb mod to svenske kvinder. Anklagerne om overgreb faldt i 2015 for forældelsesfristen, mens anklagen om voldtægt fortsat gjaldt frem til 2020.

Alligevel vælger anklagemyndigheden nu at droppe sagen.

Assange er i de amerikanske myndighedernes søgelys som følge af en lang række fortrolige dokumenter og video, der er offentliggjort af WikiLeaks.

Læs mere her.


Ny undersøgelse: Arbejdsløse seniorer finder sjældent job

Arbejdsløse seniorer er de mest flittige til at søge job, men alligevel har de sværere ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet, end de yngre har.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Blandt de arbejdsløse i alderen 55-64 år svarer godt syv ud af ti – 72 procent – at de i gennemsnit søger over otte job om måneden. Når det gælder arbejdsløse under 50 år, er det kun cirka hver anden, der søger over otte job om måneden.

“Det er tydeligt, at seniorerne er mere interesseret i arbejdsmarkedet end omvendt,” siger Ejner K. Holst, der er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.


 

Dansk udenrigsminister: USA's støtte til bosættelser er "dårligt nyt"

USA's beslutning om at støtte Israels bosættelser på Vestbredden svækker udsigterne til en snarlig genoptagelse af meningsfulde fredsforhandlinger.

Det mener den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S).

“Den amerikanske udmelding er desværre dårligt nyt for fredsprocessen,” siger ministeren, der på Twitter slår fast, at Danmark står fast på, at bosættelserne er ulovlige

Udmeldingen fra Trump-regeringen er et opgør med den vurdering, som det amerikanske udenrigsministerium foretog i 1978. Her blev det slået fast, at Israels bosættelser på den besatte Vestbred ikke er i overensstemmelse med folkeretten.

Her kan du læse mere om sagen.
 

Regeringen vil have ny lov om arbejdsmiljø

Regeringen har tirsdag fremsat et forslag til en ny arbejdsmiljølov.

Loven sigter mod, at Arbejdstilsynets indsats i endnu højere grad blive målrettet de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer, ligesom virksomheder, der begår grove overtrædelser af arbejdsmiljøloven, vil få større bøder.

Ifølge Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) indeholder regeringens lovforslag både pisk og gulerod.

“Det skal være trygt, sikkert og sundt at gå på arbejde i Danmark. Med den nye lov gør vi det sværere at snyde på vægten, mens vi giver en hjælpende hånd til de virksomhed, der vil det gode arbejdsliv. Vi styrker Arbejdstilsynet og igangsætter en række nye tiltag. Det vil gavne den almindelige medarbejder, men også virksomhederne og samfundet som helhed,” siger ministeren ifølge en pressemeddelelse.

Læs de konkrete tiltag i loven lige her.
 

Tirsdag aften: Første duel med Boris og Corbyn

Premierminister Boris Johnson fra de konservative og Labour-formand Jeremy Corbyn mødes til første duel i den britiske valgkamp tirsdag aften kl. 20.30 dansk tid.

TV-duel kan blandt andet ses på TV 2 News.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook