Annonce

Åbent brev til byrådet i Ringsted Kommune: Det er ikke nemt at stå frem, hvis man er blevet krænket

"I mine øjne er man mindst lige så uværdig til at bestride en politisk post, hvis man mistænkeliggør og betvivler en utvetydig krænkelse. Det har ingen konsekvenser haft - men det burde det." Det skriver Emil Karred Sommer, som var en af de unge mænd, som stod frem i Lizette Risgaard-sagen
Foto: Privatfoto
Emil Karred Sommer, debattør og statskundskabstuderende, kommer med en klar opfordring til byrådmedlemmerne i Ringsted.
Til byrådsmedlemmerne i Ringsted kommune.

Jeg kan forstå, at der er en stor efterspørgsel omkring identiteten, på den kvinde der er blevet gramset på af borgmester Henrik Hvidesten (V).

I et ønske om at få sagen frem i offentligheden og på den måde bidrage til en offentlig klapjagt.

Jeg kan oplyse om, at i sager om seksuel chikane, er der aldrig en vinder. Der er kun tabere, og det faktuelle bliver bagatelliseret og beskrevet i petitesser.

Man er efter min mening sin stilling uværdig, hvis man optræder på en ucharmerende og usund facon - i form af et overforbrug af alkohol.

Dette har borgmester Henrik Hvidesten taget konsekvensen af.

I mine øjne er man mindst lige så uværdig til at bestride en politisk post, hvis man mistænkeliggør og betvivler en utvetydig krænkelse. Det har ingen konsekvenser haft - men det burde det.

Som offentligt valgte i Ringsted Kommune, er I nødsaget til at forstå, at medmindre der kommer en reel kulturændring vil denne slags opførsel fortsætte - både lokalt, regionalt og nationalt.

I bør undskylde

Forventningen til jer som demokratisk valgte ledere er højere, end til den gennemsnitlige borger. Dette gør sig gældende både juridisk OG moralsk.

I kølvandet på jeres borgmesters afgang, har i nu en mulighed for at være en foregangskommune. Mit råd til jer er, at I undskylder overfor den anonyme kvinde.

At i får oprettet et personsagsudvalg bestående af jurister og sætte nogle faste rammer for, at man ikke skal være beruset i offentlig regi.

Tiden er inde til, at I lærer denne lektie

Jeg kan som socialdemokrat se mig frustreret på mine partifællers opråb. Ligesom jeg kan se mig skuffet over dem, der udtrykker mistillid til ‘ofrene’.

Det er ikke nemt at stå frem, hvis man er blevet krænket.

Tiden er inde til, at I lærer denne lektie.

Med ønsket om en bedre fremtid for Ringsted.

Studerer statskundskab på SDU og aktiv i Socialdemokratiet. Har før markeret sig i #MeToo-debatten som en af de unge mænd, der stod frem og fortalte om krænkende berøringer af daværende formand for Fagbevægelsens Hoveorganisation, (FH), Lizette Risgaard.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg frygter at få børn, der får PTSD, ADHD, angst, klimadepression, spiseforstyrrelse og begår selvmord på en psykiatrisk afdeling, fordi læreren har råbt deres navn op i klassen eller efter, at jeg har bedt dem om at tage opvasken. Klasselæreren og jeg ender sikkert i fængsel, hvis vi prøver. Børn skal bestemme alt og sidde med iPad hele dagen med Skibidi Toilet Syndrome og se TikTak.

Stop dog det vrøvl fra overpyldrede angst-neurotiske bagatel-fornærmede mennesker.
Selvfølgelig skal man ikke finde sig i uønskede seksuelle gramserier. Langt langt de fleste normalt intelligente
mennesker kan godt finde ud af at sige stop. Og hvis man vil gå videre med en anklage, så står man frem, da en beskyldning åbenlyst kan have uoprettelige, livsændrende skader for den anklagede. INGEN straffesager finder sted på grund af anonyme og rygtebaserede anklager, uden beviser. HVIS man er så skrøbelig som damen fra Ringsted byråd og Emil Sommer, så skal man nok holde sig fra politik, for så er man slet ikke robust nok.

Peter Jensen & Hans Jensen, det var dog de mest usaglige kommentarer jeg har læst længe.
Det er ikke meget om at være offer der er sevet ind her.
Emil har ret i at de udtalelser andre kommunal politikere har haft i sagen ikke har været godt fra politikere. De burde være klogere.