To år senere: FH-fusion endelig på plads

Tirsdag aften faldt den sidste af i alt 17 nye, lokale sektioner under FH på plads. Det betyder, at fusionen mellem LO og FTF nu er fuldført
Tirsdag aften blev fusionen mellem de to hovedorganisationer LO og FTF fuldført, da den sidste af i alt 17 nye, lokale FH-sektioner blev dannet ved en stiftende generalforsamling.

Det skriver Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) i en pressemeddelelse.

Sektionerne skal varetage lønmodtagernes interesser i kommuner og regioner og medvirke til, at lønmodtagernes stemme bliver hørt der, hvor de bor og arbejder.

Det er vigtigt, at FH er stærkt repræsenteret og nærværende i hele Danmark

”Jeg er utrolig glad for, at den nye lokalstruktur nu er på plads, for det er vigtigt, at FH er stærkt repræsenteret og nærværende i hele Danmark. Vi har brug for, at alle faggrupper, private og offentlige, står sammen, bruger hinandens kompetencer og bakker hinanden op,” siger FH-formand Lizette Risgaard.

Lønmodtagerne på dagsordenen ved kommunal- og regionsvalget

De nye FH-sektioners første store opgave bliver at sætte lønmodtagernes interesser på dagsordenen ved kommunal- og regionsvalget i november 2021.

”Jeg glæder mig helt utroligt til, at de nye, stærke sektioner skal ud og sørge for, at lønmodtagerne bliver hørt i kommunal- og regionalvalgkampen. Det er jo her, de skal ud og påvirke kandidaterne til at kæmpe for lønmodtagernes dagsordener, for eksempel bedre uddannelse til lønmodtagerne, flere praktikpladser og bedre velfærd og meget andet,” siger Lizette Risgaard 

De nye, stærke sektioner skal ud og sørge for, at lønmodtagerne bliver hørt

Vigtigt med fælles løsning

Arbejdet med at skabe et lokalt og regionalt led til FH har været problematisk, blandt andet fordi man i mange af de gamle, oftest lidt mindre FTF-forbund ikke har haft et lokalt, kommunalt led.

Det har krævet en del kompromiser at få det hele på plads, konstaterer FH-formanden.  

”At nå frem til en fælles løsning har krævet, at alle var villige til at flytte sig og bøje sig mod hinanden.” 

Det er vigtigt, at alle har haft indflydelse og kan se sig selv i den nye struktur

“Nu er vi i mål, og jeg vil gerne sige en stor tak til de mange lokale repræsentanter – fra alle medlemsorganisationer – som har været dybt engagerede i opgaven med at skabe en ny lokal struktur i FH. Det er vigtigt, at alle har haft indflydelse og kan se sig selv i den nye struktur, og det, har jeg stor tiltro til, er lykkedes,” siger Lizette Risgaard.

Et kort over de nye FH-sektioner kan ses her.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce