Arbejdstilsynet undgår måske besparelser

Regeringen foreslår at der næste år spares 15 mio. på Arbejdstilsynet: ”Den besparelse ønsker vi taget af bordet,” siger DF’s finansordfører.
Regeringen har i sit forslag til finanslov for 2019 foreslået en besparelse på Arbejdstilsynets område på i alt 15 millioner kroner. Men her sætter Dansk Folkeparti hælene i:

”Den besparelse ønsker vi taget af bordet – sådan at Arbejdstilsynet får det samme næste år som i år,” siger DF’s finansordfører, René Christensen, til Netavisen Pio.

”Derudover vil vi gerne – og det har regeringen sådan set allerede nikket til - forpligte regeringen til at indkalde partierne med henblik på at få lavet en varig, fast årlig grundbevilling til Arbejdstilsynet og Ordnede Forhold. Sådan at vi ikke skal have de her boksekampe år efter år. Som det er nu hopper Arbejdstilsynet nærmest fra tue til tue. Det er ikke særlig produktivt – og det er bestemt ikke på den måde, man fastholder de dygtigste medarbejdere,” siger René Christensen.

Som det er nu hopper Arbejdstilsynet nærmest fra tue til tue

Regeringen har i sit finanslovsforslag for 2019 lagt op til at spare 13 millioner kroner på Arbejdstilsynet og andre to millioner kroner på Ordnede Forhold (Arbejdstilsynets tilsyn med udenlandske virksomheder, red.).

Aktuelle sager viser behovet

Ifølge René Christensen viser de aktuelle sager i medierne – bl.a. krom-6-sagen og sagen om de filippinske chauffører – at der netop er problemer med arbejdsmiljøet i Danmark, og at det strider imod al sund fornuft, at der skal spares på området. Af samme grund er det, ifølge René Christensen, ”tosset” at skære ned på området.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er, ifølge Altinget åben for at diskutere faste bevillinger til Arbejdstilsynet.

”Jeg er helt åben over for at diskutere, hvordan vi fremadrettet kan sikre et mere slagkraftigt arbejdstilsyn, som ikke er præget af stop and go-bevillinger, som skiftende regeringer har udsat Arbejdstilsynet for,” sagde Troels Lund Poulsen således til Altinget tilbage i september.

LO har foreslået, at man tilfører Arbejdstilsynet 100 millioner kroner ekstra - på baggrund af 18 anbefalinger til en styrket arbejdsmiljøindsats fra et regeringens-nedsat ekspertudvalg.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce