Annonce

Stillads-konflikten: Litauisk bagmand efterforskes af politiet

Donatas Aleksandravicius’ byggeselskab meldt til politiet af Arbejdstilsynet
Direktøren i byggeselskabet DS Byggeri, litaueren Donatas Aleksandravicius, der var underentreprenør på det skandaleombruste byggeri, der blev stormet af vrede stilladsarbejdere i sidste uge på Nørrebro i København, er meldt til politiet af Arbejdstilsynet.

Det fremgår af rapporter fra Arbejdstilsynet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af rapporterne fremgår, at Arbejdstilsynet i to tilfælde har politianmeldt byggefirmaet for brud på arbejdsmiljølovgivningen. Det drejer sig om byggerier i henholdsvis Aalborg og på Nordlandsvej i Risskov ved Aarhus.

Derudover har Arbejdstilsynet givet virksomheden en lang række påbud for blandt andet ikke at have styr på sikkerheden.

”Kan i værste fald medføre døden”

Efter et tilsynsbesøg i november 2018 på byggepladsen i Aalborg skriver Arbejdstilsynet i en rapport:

Det er således Arbejdstilsynets vurdering, at der er fare for, at ansatte kan falde ned fra etagedækket

”Det er således Arbejdstilsynets vurdering, at der er fare for, at ansatte kan falde ned fra etagedækket. Et fald fra 2,7 meters højde kan resultere i alvorlig legemsbeskadigelse og kan i værste fald medføre døden,” hedder det i rapporten, ifølge Ekstra Bladet.

Nordjyllands Politi bekræfter over for avisen, at politiet har indhentet oplysninger i sagen og sendt sagen tilbage til Arbejdstilsynet til ny vurdering. Politiet forventer at sagen ender med at Donatas Aleksandravicius’ DS Byggeri tiltales i sagen.

Efter et tilsyn maj 2019 på byggepladsen på Nordlandsvej i Risskov ved Aarhus skriver Arbejdstilsynet:

”Det er Arbejdstilsynets vurdering, at den ansatte er udsat for en overhængende og betydelig fare for nedstyrtning under arbejdet,” hedder det i tilsynsrapporten, ifølge Ekstra Bladet.

På den baggrund efterforsker Østjyllands Politi nu sagen.

Adresse i Aars

Donatas Aleksandravicius’ DS Byggeri drives fra en adresse i Aars i Nordjylland.

”Alt inden for nybyg og renovering udføres”, skriver DS Byggeri på hjemmesiden – og der reklameres for arbejder DS Byggeri har udført over hele landet. Blandt andet i Vejle, Aarhus (Risskov), Horsens og Fredericia. DS Byggeri har også udført arbejder i Allerød, Hornbæk og Liseleje. Og deltaget i flere byggeprojekter i København.

Efter pres fra Stilladsarbejdernes Landsklub og 3F har totalentreprenøren på seniorboligbyggeriet på hjørnet af Tikøbgade og Lundtoftegade på Nørrebro i København, Dansk BoligByg, nu opsagt samarbejdet med DS Byggeri.

Det har ikke været muligt for Netavisen Pio at få en kommentar fra Donatas Aleksandravicius

Det har ikke været muligt for Netavisen Pio at få en kommentar fra Donatas Aleksandravicius.

Ifølge Stilladsarbejdernes Landsklub og 3F var DS Byggeris stillads på byggepladsen på Nørrebro ikke opsat sikkerhedsmæssigt forsvarligt – og der foregik social dumpning på arbejdspladsen.

Folk med forbindelse til DS Byggeri og Donatas Aleksandravicius mistænkes for at stå bag overfaldet søndag aften den 1. december på to tillidsfolk fra Stilladsarbejdernes Landsklub og Dansk El-forbund ved byggepladsen på Nørrebro.

Københavns Politi anholdt - og sigtede - fredag en 31-årig for vold i sagen. Sagen efterforskes fortsat, oplyser Københavns Politi over for Netavisen Pio.

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet