Annonce

Boligminister kritiserer parallelsamfund

”Vi vil ikke acceptere, at grupper terroriserer en hel bydel,” lyder det fra Kaare Dybvad Bek
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) advarer om, at der er trods ghettopakker og -planer stadig eksisterer parallelsamfund i Danmark.

”Nogle påstår, at vi ikke har parallelsamfund i Danmark,” skriver boligministeren på Facebook. ”Virkeligheden fortæller bare noget andet.”

placeholder

 

Advarslen kommer, efter at Berlingske den seneste tid har beskrevet en sag fra Korsør, hvor boligselskabet BoligKorsør, forsøger at smide kriminelle ud fra det problemfyldte ghettoområde på Motalavej. Her har to libanesiske klaner i mere end et år skabt utryghed i området, der har oplevet raketter affyret ind i en Lidl-butik, vanvidskørsel og masseslagsmål.

”Det hele bunder i en 40 år gammel konflikt mellem to familieklaner fra en flygtningelejr i Libanon,” skriver Kaare Dybvad Bek. ”Familierne kom godt til Danmark for 30 år siden, men det forhindrer dem ikke i at puste til gløderne og holde konflikten i live.”

Dansk provinsby anno 2020

Boligministeren spørger, om det virkelig foregår i en dansk provinsby anno 2020. Og svarer bekræftende. Hvilket Kaare Dybvad Bek kalder ”helt uacceptabelt”.

Vi vil ikke acceptere, at grupper terroriserer en hel bydel

”Hvis man kommer til Danmark, så følger man dansk kultur, dansk lovgivning og danske værdier,” skriver boligministeren. ”Vi vil ikke acceptere, at grupper terroriserer en hel bydel. Sker det alligevel, melder man det til politiet og de relevante myndigheder. Imamer og religiøse overhoveder har intet at gøre i den sammenhæng. Hvis man er flygtet til Danmark, så lader man sine æresbegreber og klankonflikter blive i Libanon. I øvrigt sammen med de værdier, som er uforenelige med det danske samfund.”

Ifølge Berlingske kan der gå op til flere år, før boligselskaber kan få smidt kriminelle ud af deres lejemål.

Uværdig situation

Det på trods af, at den daværende VLAK-regering i 2018 indførte en lov i den såkaldte ghettopakke, som skulle gøre det mere "enkelt" for boligselskaberne.

I loven fremgår det, at et boligselskab har hjemmel til at smide kriminelle beboere og deres familier ud af deres boliger med henblik på, at kriminaliteten kan holdes nede i boligområdet.

Det gælder dog kun, hvis lejerne begår kriminalitet af utryghedsskabende karakter inden for en kilometer fra deres bopæl, og at forbrydelsen har udløst en ubetinget frihedsstraf.

Venstres integrationsordfører, Morten Dahlin, har nu kaldt boligministeren og justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

Beboerne har krav på handling og tryghed

 

”Situationen på Motalavej i Korsør er ikke Danmark værdig,” skriver Morten Dahlin på Twitter. ”Beboerne har krav på handling og tryghed. Ikke bare hårde ord.”

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så længe lovene og danske dommere har som hovedformål, at finde undskyldninger for de stakkels kriminelle, så bliver INTET ændret, og ofrene må klare sig selv.

Det startet allerede i 70erne men den gang blev man kaldt rassist
og det er næsten også alt hvad der er sket, nu kan man snakke om araberne/muslimerne
uden at blive kaldt rassist,men problemerne er der stadigvæk
Dem der kommer hertil og troer de skal styre et lokalområde
skal have en advarsel og forstår de ikke den så send dem hjem
Og stop den pladder humanistiske snak.for den slags bliver ved
så længe der ikke er en konsekvens der kan mærkes, så ud af landet
med den slags ballademager.
Og før der er nogle der råber op på grund af det jeg skriver,
så tænk på alle dem der igennem årtier har boet og bor i sådanne
lokalområder.
Det er på tide at man handler NU og det kan kun gå for langsomt