Annonce

TV 2 Lorry i ghetto-svipser

I et Facebook-opslag betegner public service-stationen det som “Stærkt!”, at et borgerforslag om at afskaffe ghettolisterne har fået 50.000 underskrifter
I et Facebook-opslag tirsdag betegnede public service-stationen TV 2 Lorry det som “Stærkt!”, at et borgerforslag om at afskaffe de årlige ghettolister har fået tilslutning fra godt 50.000 deltagere.

Netavisen Pio har på den baggrund spurgt TV-stationens nyhedschef, Ninna Kokholm, om “det er normalt for TV 2 Lorry at tage politisk stilling til politiske spørgsmål, herunder om ghettolister skal afskaffes eller ej”.

Nyhedschefen oplyser, at ordet “stærkt” efter Netavisen Pios henvendelse nu er fjernet fra TV 2 Lorry-opslaget på Facebook:  

Jeg har fjernet ordet ”stærkt” for ja, du har ret det sender et forkert signal

“Jeg har fjernet ordet ”stærkt” for ja, du har ret det sender et forkert signal,” skriver Kokholm i et mail-svar og føjer til:

“Jeg tror den pågældende journalist har ville give opslaget en følelse. Og har så nok tænkt at 50.000 underskrifter var udtryk for at stærkt arbejde. At det var imponerende at skrabe så mange underskrifter ind.”

placeholder

 

Også andre end Netavisen Pio studsede tirsdag aften i kommentarfeltet på Facebook over TV 2 Lorry-udtrykket “stærkt”.

Steen Schapiro skriver:

“Når TV2 Lorrys redaktør jubler "Stærkt!" lyder det mere som et opslag fra Enhedslisten end fra et lokalt medie.”

Kåre Haarder Olsen skriver:

"Stærkt!"? Har TV 2 Lorry en politisk holdning til ghettoer? Jeg troede, at I var et skattefinansieret upartisk medie... “

Mens Jacob Thomsen skriver:

“Lorry, atter et skridt nedad, prøv dog lidt objektivitet......”

Kristoffer Trolle har denne kommentar:

“"Stærkt!" - der kom journalistens egen politiske holdning vist ud.”

Skal behandles i Folketinget

At borgerforslaget om at afskaffe ghettolisterne, som netop er blevet fornyet, har opnået mere end 50.000 underskrifter, betyder, at forslaget skal behandles i Folketinget.

Forslagsstillerne vil af med ghettolisterne for at stoppe “forskelsbehandling og diskrimination”.

“Almene boliger er for alle - både rig og fattig, ung og gammel - og derfor er almene boligområder den blandede by, hvor alle kan bo,” lyder det blandt andet om baggrunden for borgerforslaget.

Den nye liste over ghettoområder, som boligminister Kaare Dybvad Bek (S) fremlagde sidste uge, viser, at antallet af ghettoområder er faldet dramatisk fra 2019 til i år.

Antallet af ghettoområder er faldet fra 28 i 2019 til nu kun 15

Antallet af ghettoområder er faldet fra 28 i 2019 til nu kun 15 - og antallet af hårde ghettoområder er også faldet.

Det betegnede boligministeren sidste uge som "fantastisk positivt".

"Det er fantastisk positivt, at det går fremad i så mange områder, og vi allerede nu ser effekten af parallelsamfundspakken. Det er et historisk stort fald i antallet af udsatte områder på alle lister, især fordi langt flere beboere er kommet i arbejde eller uddannelse," lød det fra Kaare Dybvad Bek.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Naturligvis SKAL der være plads til at ALLE kan bo. Er vi meget tæt på at det kun er borgere med overfyldte pengeposer der kan have tag over hovedet ? En katastrofe at et land som DANMARK overhovedet har "hjemløse". ALLE må og SKAL kunne have en bolig. Huslejerne STIGER og STIGER. Og har efterhånden nået vilde højder. Mange vil ikke kunne betale sig til tag over hovedet. Uretfærdigt. ULIGHEDEN bliver tydeligere og tydeligere. Flere og flere reelt FATTIGERE og FATTIGERE.

Ghettopakken, den sjette i rækken altså, var et af Lars Løkkes Rasmussens utallige misfostre. Pakken gør ikke livet i Danmark bedre; vi er bedst tjent med at utilpassede og arbejdsløse udlændinge rejser ud af landet, ikke til et andet indenlandsk boligområde.
Jo flere der rejser ud, jo flere lejligheder vil der være til danskerne.

Ghetto pakkens formål var at stoppe bandedannelser, derfor gav man sig til at se på beboer sammensætningen, men det var der sådan set ikke nogen grund til, bortset fra elitens trang til at sparke til bunden af samfundet. Det ville være alt nok at få en ren straffeattest skrevet ind i lejekontrakten, som en betingelse for at bebo og opholde sig i et alment boligselskab område. Når den politiske elite ikke bare gjorde det, beror det nok på både trangen til at moralisere og at bevare dommerrollen, samt at den politiske elite syntes det var praktisk at have de kriminelle samlet i de almene boligselskaber.