Regeringen vil hjælpe utrygge beboere på Motalavej

Stats-, justits- og boligministeren, der pt. også er fungerende udlændingeminister, besøgte torsdag aften uroplaget bydel i Korsør
Foto: Privat
Boligminister Kaare Dybvad sammen med beboer i det uroplagede Motalavej i Korsør
Kriminelle familier skal hurtigere kunne smides ud af deres lejligheder.

Bilister, der kører vanvidskørsel, får taget bilen på stedet.

Overtrædelse af et zoneforbud skal straffes hårdere.

Den var nogle af de tiltag, som S-regeringen drøftede med beboerne i den uroplagede bydel omkring Motalavej i Korsør, da hele tre ministre i aftes besøgte området: Statsminister Mette Frederiksen, justitsminister Nick Hækkerup og boligminister Kaare Dybvad, der samtidig er fungerende udlændinge- og integrationsminister.

S-ministrene mødtes torsdag aften med beboere i Kvarterhuset på Motalavej til et dialogmøde.

Henover sommeren har boligområdet været plaget af store uroligheder som følge af en årelang strid mellem to familier, eller nærmere to klaner. Uroen betyder, at beboerne efterlyser bedre muligheder for at kunne smide kriminelle familier ud af lejlighederne.

“På mødet har vi talt om vanvidsbilisme. Regeringens forslag er, at vi vil tage bilen fra dem, der kører vanvidskørsel. Ikke efter en måned, en uge eller en time, men i det øjeblik, de kører vanvidskørsel. Så tager vi bilen, og så må de gå hjem,” sagde Mette Frederiksen i kølvandet på beboermødet ifølge TV2 Øst.

Så vi har simpelthen tænkt os at bære beboernes ideer med ind på Christiansborg

“Det er også et ønske fra beboerne her, at kriminelle familier skal kunne sættes ud af deres lejligheder og ikke bo i området og ødelægge det for alle andre. Det ønsker vi også fra regeringens side, og det skal gå hurtigt. Der er også et ønske fra beboerne om, at hvis man overtræder zoneforbud, skal der være højere straf, højere bøde, og det skal falde hurtigere. Det deler vi også fra regeringens side,” lød det fra statsministeren.

“Så vi har simpelthen tænkt os at bære beboernes ideer med ind på Christiansborg, og så håber jeg sørme, at der er et flertal for det, beboerne ønsker,” understregede Mette Frederiksen.

Beboere efterlyser konsekvens

“Vi bliver nødt til at ændre de ting, der ikke fungerer herude,” siger beboer i området, Zouher Abdullatif, til TV 2 Øst.

Vi bliver nødt til at ændre de ting, der ikke fungerer herude

Han er født og vokset op på Motalavej i Korsør. Et fedt område, som han holder meget af, og som i 99 ud af 100 dage er fantastisk.  

Den aktuelle uro har blandt andet har resulteret i skyderier, knivstikkerier, masseslagsmål og flere tilfælde af vanvidsbilisme.

Zouher Abdullatif efterlyser mere konsekvens: 

“Vi skal være langt mere konsekvente herude i området og handle her og nu. For min skyld, for de ældres skyld, men mest af alt for de børn,  der skal være herude i længere tid. Jeg har også selv børn, og det er også derfor, jeg gerne vil blive hørt,” siger han, der glæder sig over minister-fremmødet: 

“Det er rart, at de gider kigge forbi. Så må vi se, hvor langt der er fra tale til handling.”

Justisminister Nick Hækkerup siger til TV2 ØST, at han har en forhåbning om, at stramningen mod vanvidsbilisme kan træde i kraft 1. januar, mens at det er mere kompliceret at ændre lovgivningen i forhold til at opsige lejemålet hos enkeltpersoner eller familier.

“Det er komplekst at få reglerne på plads på det område, men vi arbejder med at se, hvordan vi kan få det strikket sammen, så vi på den ene side kan smide folk hurtigere ud og på den anden side stadig have retssikkerhed.”

Nick Hækkerup føjer til, at regeringen også vil hæve straffen for at skyde fyrværkeri mod politiet og brandvæsnet. Det skete blandt andet i Ladegårdsparken i Holbæk nytårsaften.

Minister: "Jeg er 100% enig"

Boligminister og fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad, erklærer på Facebook helt enig med Zouher Abdullatif:

Godt og vigtigt beboermøde her til aften på Motalavej i Korsør

"Godt og vigtigt beboermøde her til aften på Motalavej i Korsør!

Vanvidskørsel, knivstikkeri og masseslagsmål har været hverdag for beboerne alt for længe. I aften var Statsministeren, Justitsministeren og jeg selv på besøg. Først og fremmest for at lytte til beboerne og høre deres forslag til, hvordan vi løser problemerne.

Beboerne var særligt enige om én ting. Og Zouher her på billedet, som er lærer, bor på Motalavej og frivillig fodboldtræner, formulerede det meget præcist:

'Hvis man gentagne gange træder ved siden af, så SKAL der være en konsekvens!'

Jeg er 100% enig”

placeholder

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce