Tesfaye om grænsehegn: "Send nødhjælp. Og byg mure."

Man kan kun have velfærdssamfund med høj grad af omfordeling, hvis der er kontrol med hvem der befinder sig i det, mener udlændinge- og integrationsminister.
Foto: Keld Navntoft
Mattias Tesfaye (S), Udlændinge- og Integrationsminister
Det vakte stor opsigt, da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i begyndelsen af september gav en art undskyldning til den ungarske premierminister Viktor Orban.

Her sagde udlændinge- og integrationsministeren, at det havde været en fejl at kritisere den ungarske regering for at bygge grænsehegn, da flygtningekrisen ramte Europa i 2015.

"Dengang i 2015 ønskede Europas ledere ikke fysiske grænser. Det var en fejl, må vi erkende i dag. Grænsehegn er en del af svaret på at undgå en massiv bølge af irregulære migranter," uddybede Mattias Tesfaye dengang over for Netavisen Pio.

De rige skal nok få sikkerhed

Grænsehegn handler for Mattias Tesfaye ikke kun om at kontrollere migrationsstrømmene, men også om at sikre grundlæggende opbakning til velfærdssamfundet.

Det siger han torsdag i et interview med Jyllands-Posten.

"Hvis ikke vi demokratisk valgte politikere kan garantere befolkningens sikkerhed, vil de med de laveste indtægter miste sikkerhed."

"De rigeste mennesker skal nok garantere deres egen sikkerhed med private vagtværn og høje mure. Så får vi gated communities ligesom i lande som Sydafrika og USA, hvor sikkerheden er meget lav," siger han.

Udsatte har behov for tryghed

Mattias Tesfaye mener, at et velfærdssamfund med stor omfordeling kræver kontrol med, hvem der befinder sig i det:

"Mennesker med færrest indtægter i udsatte boliger skal være trygge, når de tager S-toget hjem om aftenen. Alt det forudsætter kontrol med, hvem der har adgang til territoriet."

Han understreger, at grænser og grænsebevogtning ikke kan stå alene, men at der er behov for at øge nødhjælpen, så man kan modvirke at flygtningestrømme opstår.

Mattias Tesfaye føjer til, at han selv har rykket sig på spørgsmålet om grænsehegn siden 2015. Dengang mente han, at den slags hørte fortiden til.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Velfærdssamfundet smuldrer stille og roligt hvis vi konstant skal modtage migranter og flygtninge der hverken kan eller vil bidrage, og som hele tiden er krænkede og vil diskutere indretningen af samfundet.
Og nedbrydningen er allerede godt i gang.

Så er det meget dumt, at vi hidtil har importeret 1.200.000 muslimer og efterkommere, imens der er flere på vej hver dag. Har du læst Koranen? Der er ingen danske ambitioner i den bog. Kun en global ambition om 100 procent islam, hvor hele verden og alle mennesker har overgivet sig til den eneste Allah.

Tror ikke du skal regne med at der ikke er nogle, der vil føle sig krænkede eller diskutere indretningen af samfundet, selv om vi holder op med at modtage migranter og flygtninge. Åh, hvor ellers et roligt og trygt gammelmands pensionistliv man kunne have haft, hvis vi også kunne slippe for de der kvinder og de dersens homo' er.
Suk - Kurt, tiden er ikke din længere.

Vi må desværre konstatere, at indvandringen hvert år koster et to cifret milliard beløb, samt et mere utrygt samfund.
Så selvfølgelig skal det styres bedre og mere stramt, uanset hvad Enhedslisten og Radikale siger.

Det kommer aldrig til at ske med EU, EMRK og diverse konventioner, som Socialdemokratiet desværre fortsat klamrer sig til. Der kommer intet reelt paradigmeskifte i forhold til udskiftningen og Projekt Mellemøsten i Danmark uden et socialdemokratisk opgør med de forældede konventioner.

Selv i Danmark ser vi, at det er i de socialt svage områder, at person-sikkerheden er kompromitteret. Der er ingen grund til at accelerere udviklingen. Lad os håbe, at Socialdemokratiet har styrke bland medlemmer og støttepartier til at stå meget fast på udlændingepolitikken og erkende, at folketingsmedlemmerne er til for de danskere, der har stemmeret.

Netop på dette område er det nok ikke lige støttepartierne, vi skal sætte vores lid til. Men ellers enig.

Støtter både EU hegn, hjemsendelse af flygtninge, lejre i Afrika, hjemrejsetilskud og en assimilation af vores parallelsamfund. Vores velfærdssamfund er betinget af en monokulturer hvor der kun et "os" og ikke et "dem" og "os". Covid19 har lært os at parallel samfund er farlig, fordi de smitter.

For godt hundrede år siden havde vi faktisk en radikal statsminister (Zahle), og da genforeningen kom på tale, var regeringens opfattelse denne:
"Danmarks Hovedstyrke bestaar i dets Befolknings Ensartethed."
Hvad behager? En radikal regering. Der er sket noget siden da!

Ja, de Radikale mente åbenbart at for mange sønderjyske tyskere ville blive et problem. Derfor forærede de Radikale Flensborg til Tyskerne.
Nu er Radikale så ved at forære Danmark til muslimerne.

Annonce