Annonce

Misvisende kritik af ’Nej til oprustning – Ja til bæredygtig sikkerhedspolitik’

Vi fordømmer på det kraftigste Putins invasion af Ukraine, siger talsmand bag fredsinitiativ.
Kjeld Schmidt afleverer i forleden i Netavisen Pio en bredside mod de fredsinitiativer, der er vokset frem i kølvandet på præsident Putins afskyvækkende krig i Ukraine.

Hovedskytset er rettet mod et fredsinitiativ, som Enhedslisten deltager i, og det skal jeg ikke blande mig i.

Men som opvarmning hertil får også initiativet ’Nej til oprustning – Ja til bæredygtig sikkerhedspolitik’ (NtO) et par ord med på vejen.

Kjeld Schmidt skriver: ”Tilløbene til en ny fredsbevægelse handler ikke om Ukraine….. de vender sig åbenbart tværtimod mod de vestlige regeringers og befolkningers støtte til ukrainernes kamp…”.

Det er ikke rigtigt. I det politiske grundlag for NtO står der i punkt 1: ”Utvetydig fordømmelse af Putins krig i Ukraine”.

I den pressemeddelelse vi udsendte efter det stiftende møde uddybes det på følgende vis:

”Præsident Putins afskyelige krig i Ukraine har ikke blot ødelagt livet for millioner af ukrainere og skabt de største flygtningestrømme i Europa siden 2. verdenskrig. Den har samtidig givet stødet til massiv militær oprustning i en række europæiske lande, inklusive Danmark."

"Krigen har afsløret, at militær styrke ikke uden videre skaber sikkerhed. NATO’s militære udgifter er cirka ti gange større end Ruslands, men Putins ryggesløshed har sat Vestens sikkerhedspolitik skakmat. Over for en utilregnelig modstander med atombomber, kan man ikke bruge sin militære overmagt uden at risikere ragnarok”.

Brug forsvarsmilliarder på grøn omstilling

På den baggrund mener vi, at det såkaldte nationale kompromis om yderligere oprustning peger i en helt forkert retning.

Det blev som bekendt indgået hastigt efter hemmelige forhandlinger i en oppisket situation.

De 18 milliarder kroner ekstra til militæret hvert år, fuldt indfaset fra 2033, vil mere konstruktivt kunne benyttes for eksempel til den grønne omstilling, til forbedring af velfærden og til forøget udviklingsbistand.

Dette er baggrunden for, at vi vil starte en indsamling af underskrifter imod brugen af de 18 milliarder til militære formål.

Samtidig vil vi etablere en tænketank om en anderledes bæredygtig sikkerhedspolitik, én der anerkender, at vi må stile mod fælles sikkerhed og i øvrigt medtænke de trusler mod vores sikkerhed, der stammer fra klimakrisen og den eskalerende globale ulighed.

Det har Kjeld Schmidt lov til at være uenig i, men det vil klæde ham ikke at misinformere om vores initiativ.

Steen Folke er kulturgeograf og tidligere folketingsmedlem for Venstresocialisterne (1975-1984). Han er seniorforsker ved DIIS. Talsperson for 'Nej til Oprustning'.

 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

USA har verdens største millitær målt i penge og slagkraft. En slagkraft de kan sætte ind verden rundt på relativ kort tid. Og hvad har det så bragt USA? Vietnam, Afghanistan, Irak - Ingen steder har de vundet. Nå jo. Panama lykkedes det vist at omstyrte en general. Men ellers har det ikke ført til store sejre.

Jo jo. Vi skal have et forsvar. Men det skal ikke være overdimensioneret gennem en pludselig panik stemning. Det hjælper til syvende og sidst ingen ting.

Og desuden. skulle det komme til større krigeriske udfoldelser, så kan der hurtigt sættes en enorm produktion i gang. Sådan har det været hver gang det brager løs. Og bemærk lige, hvor mange russiske kampvogne der er blevet sprængt i smadder som sadindåser og stor total smadrede så langt øjet rækker på forskellige billider. De har VIRKELIG fået en på potten. En var ligefrem banket ned gennem asfalten. Det skal noget til at banke en tank på 50-60 ton ned gennem vejbelægningen.

Så det første spørgsmål må være. Hvordan udkæmpes fremtidige krige. Der er selvfølgelig de her a-våben. Men eller bliver det helt helt store hit droner. Små og store kommer de fra oven og smadre alt. Styret målrettet af algoritmer og big data. Intet kan skjules her.

-

Læs lige denne her om fremtidens krigsførelse:

SWITCHBLADEDRONEN

Så findes de allerede! Den intelligente drone, som kan sættes ind til målrettet at dræbe et bestemt menneske gennem målrettet kunstig intelligens. Det måtte jo komme.

Har tit tænkt på nogen ville opfinde sådan et moster - For tænk, hvis der blev bygget millioner af små ”Baby” droner lige store nok til at bære f.eks. 5 dræbende kugler / sprængladninger og med en batteri kapacitet til at holde sig flyvende i måske 5 timer styret af kunstig intelligent koblet op mod big-data datastrømmen med oplysninger om os alle sammen med ansigtsgenkendelse fra f.eks. Facebook, Instagram, TikTok, Youtube, Twitter og meget andet. Unikke data om stort set hele klodens befolkning med oplysninger om politisk-, religiøs-, kulturel overbevisning, økonomi, seksualitet, vaner, foto, video, adresse og alt muligt andet. En komplet profil over dig. Hele det datasæt har de her droner så adgang til gennem kunstig intelligens styret af en algoritme sat op til formålet. De små ”Baby” droner høre så til en større ”Mother” drone i små sværme af f.eks. 100 stk.. ”Mother” dronen danner så base og data-uplink for hver sin sværm af 100 ”Baby” droner. De levere enegi og data til ”Baby” dronerne som basestation og holder sig flyvende i f.eks. 10 kilometers højde i venteposition. ”Mother” dronerne kan oplades i luften ved behov og danner uplink led til en satellit, som så danner kontakt til et kontrolrum et eller andet sted i verden.

Drone setoppet kan flyves der hen i verden, hvor der er brug for det på store transport fly, hvorfra de så luftsættes. Måske med 100 ”Mother” droner i hvert fly. Altså 10.000 ”Baby” droner med hver 5 skarpe skud/spængladninger - 50.000 dræbende skud/sprængladninger. Ved f.eks. 100 transportfly bliver det til 5.000.000 dræbende skud/sprængladninger. Ret vildt.

Når ”Mother” dronen er luftsat flyver den hen på koordinater fastsat fra algoritmen. Herfra flyver de små ”Baby” droner så af sted mod deres mål, som de har fået tildelt fra algoritmen ud fra Big-Data oplysninger udvalgt af algoritmen. De har fået tildelt 5 specifikke mål, som de skal eliminerer. Har de nået deres koordinater, f.eks. din adresse og de har lokaliseret dig i din stue foran TV’et sætter de en lille sprængladning på dit stuevindue, som så detonerer. Så flyver ”Baby” dronen ind i din stue og sætte et dræbende skud mellem dine øje – Du er død. Herefter flyver den videre til sit næste mål i nærheden. Har den brugt hele sin ammunition eller strøm, flyver den tilbage til ”Mother” dronen 10 kilometer oppe, hvor den genlader og udstyres med et frisk batteri. Så fortsætter den sin mission. Indtil den fastsatte opgave er løst. Så flyver den til ”Mother” dronen som så samles op i luften og flyves hjem til basen igen.

Og hvorfor var så netop du et af målende? Ja, det er der nogen som har fastsat ud fra dine Big-Data opsamlet gennem årtier. Er du ung. Så er de indsamlet fra den dag du er født. Dine forældre har bidraget og du selv har gennem årene stor bidraget. En fremtidens ”Hitler” har taget magten og vil af med ALLE sine modstandere eller bare formodede modstandere. Og så er du leveret. Du når ikke engang at opdage noget.

1.000 af sådanne flyvninger med hver 5.000.000 skud/sprængladninger kan på få dage udrydde store dele af verdens befolkning. I teorien. Men det kan bygges og derfor vil det blive bygget. Switchbladedronen er en start på det.

Og at udvikle autonome dræbermaskiner kan vi slet ikke modstå at udvikle. Det samme med kunstig intelligens. Men det bliver så den sidste fejl menneskeligheden begår. For før eller siden vil den kunstige intelligens finde en vej til at afskaffe sin største barriere. Os.
Men hvad. Mekanik kan vel også kaldes en del af evolutionen. En videre udvikling af de biologiske liv. Og mekanik har en kæmpe fordel. Den kan få nye reservedele og ældes aldrig. Det evige mekaniske liv.

Ja ja. Kald du mig bare overdreven fantasifuld. Men alle de tekniske dele findes allerede. Nu skal nogen bare sætte dem sammen. Lidt som Steve Jobs og hans iPhone i 2007. Alle stumperne var på markedet. Han satte dem bare sammen. Hvad det medførte behøver jeg vist ikke skrive om. For det ved du.

Fuldstændig tåbelig og alt for lang kommentar. USA har jo sikret fred og stabilitet i Europa siden 1945. Lige nu drejer det sig om at få Putin smidt ud af Ukraine. Og sikre ubetinget accept af folkenes selvbestemmelse.

USA kæmper først for USA og dernæst for USA.

Nu har de igen udnyttet situationen og fører en krig udenfor deres eget land.
Dernæst har de fået gigantisk støtte til deres våbenindustri (blandt andet af Mette), så nu er Europa blevet deres lydstater!

Lige præcis. Der findes ingen venner og ingen fjender. Kun interesser.

Og hvad man jo ikke må sige i dage som disse, så er det at krigen i Ukraine kunne være undgået med en anden udenrigspolitisk dagsorden gennem de seneste 30 år. Men det skete som bekendt ikke.

Der blev oprettet en bilaterialt samarbejde mellem Nato og Rusland i 1997, senere det permanente Nato-Rusland fællesråd der i 2014 blev suspenderet p.g.a. Ruslands annektering af Krim. Så hvis Putin havde villet, kunne der være indgået et mere formelt samarbejde mellem Nato og Rusland, men det var ikke Putins plan, han ønskede at genetablere Rusland, som det var i Sovjettiden, dvs. at han forsøger at indlemme alle de "nye" stater, som løsrev sig fra Sovjet efter sammenbruddet i 1991, og samtidig ønsker han at få "overherredømme" over de tidligere Østlande, som på tiden nyder "friheden" efter de mange år under kommunismens åg.
Så at påstå at hvis der var blevet ført en anden udenrigspolitik, ville Ruslands krig mod Ukraine være undgået er lidt fjern fra virkeligheden. Det kunne måske være undgået, hvis det var en type som Gorbatjov der havde været præsident i stedet for Putin, men sådan skulle det desværre ikke være.

14.000.000.000.000 kroner bliver årligt brugt på millitæret med uhyggelige konsekvenser til følge. Hvis de penge var blevet anvendt til at skabe en bæredygtig verden, hvor alle fik mulighed for et ordentligt liv, hvor børne arbejde blev afskaffet og børnene kom i skole, der blev etableret et gratis sundhedsvæsen for alle og skabt mulighed for at skabe tilstrækkelige fødevare verden over, så var der slet ingen krige og flygtninge Poul. Almindelige mennesker vil faktisk gerne leve i fred og fordragelighed med hinanden. De vil ikke krig og elendighed. Det er der kun en lille håndfuld tåbelige mennesker der vil og som tjener milliarder af dollars på andres dø og elendighed.

Og hvad kunstig Intelligens og automatiske drone våben angår, så er det allerede på vej. Så det bliver rigtig sjovt for fremtiden.

Det er der så desværre ikke alle, som er i stand til at forstå.

Det som er galt Poul er ikke at min kommentar er tåbelig. Det som er galt er at vi har skabt en tåbelig verden.

Et indlæg af Aksel'ske dimensioner: alt for langt og tåbeligt
.

USA har ikke vundet en eneste krig siden WW2. Og den var de kun medvirkende til at vinde. Uden russerne, ville udfaldet af WW2 have været meget anderledes. 20.000.000 russere mistede livet i den krig - Men det glemmer vi da bare.

Ja ja, det er godt med dig, Aksel.

"Omstridt forsvarsforbehold vokser i omfang: I alt 235 gange har Danmark måttet sige nej, viser en ny opgørelse" Lyder en overskrift på Jyllands-Posten.

Med andre ord hele 235 gange ville Danmark have været tvunget med i krig, hvis ikke det var for forsvarsforbeholdet.

Man får jo den kætterske tanke, at alle de penge, som officielt går til NATO-landenes forsvarsudgifter, ikke går til forsvaret. Uanset hvad man mener om krigen i Ukraine, er det da underligt, at et samlet forsvarsbudget, som er ti gange større end det russiske, allerede er løbet tør for ammunition. Gad vide, hvad alle disse penge bruges til?