Vil styrke kampen mod misbrug af udlændinge og statsminister og NATO-chef mødes

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til torsdagens udgaven af Netavisen Pio's nyhedsoverblik Aktuelt på en dag, hvor de danske medier især har haft fokus på de konservatives beslutning om ikke at ophæve tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens parlamentariske immunitet i sagen om lækage af hemmelige oplysninger.

Den sag kan du læse meget mere om andetsteds på Netavisen Pio.

I det her nyhedoverblik er der til gengæld et forslag fra FH, et fint besøg i København om en alvorlig sag og så har politiet haft travlt med bødeblokken.

Tak fordi du læser med.

 

Fagbevægelsen: Ny fælles myndighed skal bekæmpe misbrug af udenlandsk arbejdskraft

Hvis vi skal bevare ordnede løn og arbejdsforhold på det danske arbejdsmarked, så skal regeringen etablere en ny national kontrolenhed, der kan kontrollere og stoppe misbrug af udenlandsk arbejdskraft.

Det siger formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard.

”Vi ser kun toppen af isbjerget. Den nuværende indsats rækker ikke. Samfundet går glip af store skatteindtægter, og de lovlydige virksomheder og lønmodtagere bliver udsat for unfair og ulovlig konkurrence. Der er behov for en oprustning. Vi hverken kan eller vil acceptere, at der er sorte huller på det danske arbejdsmarked, hvor de normale regler er sat ud af kraft,” siger FH-formand Lizette Risgaard.

FH foreslår at den nye enheds skal samle de ressourcer i Skattestyrelsen, politiet, SIRI og Arbejdstilsynet, som i forvejen anvendes til at tjekke, at reglerne for udenlandsk arbejdskraft overholdes.

FH foreslår desuden at der tilføres yderligere 100 millioner kroner årligt til indsatsen.

Læs hele historien her.

 

Mette Frederiksen møder NATO-generalsekretær

Statsminister Mette Frederiksen (S) havde i dag besøg af NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg

Under besøget mødes Stoltenberg desuden med udenrigsminister Jeppe Kofod (S) samt forsvarsminister Morten Bødskov (S), for bl.a. at drøfte NATOs reaktion på Ruslands invasion af Ukraine samt det kommende NATO-topmøde.

"Den sikkerhedspolitiske situation i Europa er forandret. Det har Putin gjort klart med sin brutale krig i Ukraine. Jeg ser meget frem til at mødes med NATOs generalsekretær og drøfte, hvordan vi også fremadrettet skal forholde os til Ruslands aggressive adfærd."

"Og med Sverige og Finlands ønske om at blive medlemmer af NATO står vi foran et vigtigt og historisk NATO-topmøde i juni, hvor vi skal sikre, at Alliancen fortsat tilpasser sig den nye sikkerhedspolitiske virkelighed, lyder det fra Mette Frederiksen i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

placeholder


V-profil trækker sig fra bestyrelsespost

Venstres folketingsmedlem Preben Bang Henriksen trækker sig fra bestyrelsen i Kangamiut-koncernen efter afsløringen af, at firmaet fortsat handler med russisk fangede fisk

Det skriver Nordjyske.

"Udfasningen af firmaets kontrakter vedrørende russiske leverancer af fisk tager tid, og i den mellemliggende periode vil jeg have svært ved at forene mit politiske virke med firmaets aktiviteter - også selv om indgåede kontrakter er under afvikling," lyder hans begrundelse.

Preben Bang Henriksen har været medlem af bestyrelsen i firmaet i 14 år.

Læs mere her.

 

Bøderegn over Downing Street

Britisk politi er nu færdige med at undersøge sagerne med de ulovlige corona-fester i premierminister Boris Johnsons bolig/kontor i Downing Street i London.

Det skriver DR.

Og konklusionen er klar: 126 strafbare lovovertrædelser skal hæftes for ved statskasse ét.

Det oplyser britisk politi via deres hjemmeside.

Politiet ønsker ikke at oplyse identiteten på nogen af bødemodtagerne, skriver Ritzau.

Lovovertrædelserne har fundet sted til otte separate festlige begivenheder – den første i maj 2020 og den sidste i april 2021.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hø. Jeg ved godt, at man ikke sætter tegn i rubrikker, men resultatet kan så også blive derefter - hvor er jeres artikel om misbrug af udlændinge og statsministeren? :-D

Annonce