Radikale kommer til at æde en afrikansk skovsnegl

Vi kan ikke være støtteparti eller sidde i en regering, der vil sende asylansøgere til Rwanda, siger De Radikales politiske ordfører. Men det kommer de til, siger politisk kommentator.
Foto: Michelle Berg/Radikale Venstre
Sofie Carsten Nielsen, partileder, Radikale Venstre
En ny regering skal afsværge sig sine planer om at sende asylansøgere til Rwanda, hvis De Radikale skal være støtteparti eller ligefrem sidde med i regeringen.

Sådan lyder det fra De Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg efter at udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) fredag i sidste uge kunne berette, at han sammen med sine rwandiske ministerkolleger - Rwandas udenrigsminister Vincent Biruta og flygtningeminister Marie Solange Kayisire - har vedtaget en erklæring, der understreger den fælles ambition om, at Rwanda skal tage imod asylansøgere, mens deres danske asylsag behandles.

“Vi kan hverken være i regering eller være støtteparti til en regering, der fastholder Rwanda løsningen,” skriver Andreas Steenberg i et tweet.

placeholder

 

Må finde nyt parlamentarisk grundlag

Også den radikale kulturordfører Zenia Stampe har været ved tasterne og proklamerer, at hvis Socialdemokratiet fastholder ambitionen om et asylcenter i Rwanda, så kan de radikale ikke være støtteparti:

“S kører igen løs med Rwanda uden at forholde sig til den parlamentariske realitet. Så lad mig gentage: R kommer ikke til at støtte en regering, der fastholder at sende flygtninge til Rwanda. Enten må de skrinlægge projektet eller finde et nyt parlamentarisk grundlag. Men hvem?” spørger Zenia Stampe.

placeholder

 

Den radikale leder Sofie Carsten Nielsen har tidligere sagt, at de radikale godt kunne indgå i et regeringssamarbejde, hvor det at udlicitere asylbehandlingen til et tredjeland, eksempelvis i Afrika, indgik - så længe det var “bredt anerkendt af EU”.

“Den må de æde”

Trods de hårde meldinger fra regeringens støtteparti, ser politisk kommentator Benny Damsgaard ingen mulighed for, at De Radikale kan få S-regeringen til at opgive sine planer.

“Jeg kan ikke forestille mig, at regeringen opgiver planerne om at lave et asylcenter i Rwanda,” siger Benny Damsgaard til Netavisen Pio.

En af de ting, som de radikale kommer til at acceptere, hvis de skal i regering

“For det første har jeg svært ved at se de radikale vil sige stop til sådan et projekt eller vil blokere for en socialdemokratisk regering efter valget. For det andet er det min vurdering, at det her er en af de ting, som de radikale kommer til at acceptere, hvis de skal i regering,” siger Benny Damsgaard.

"Det bliver den skovsnegl, som de radikale komme til at spise, hvis de vil i regering efter næste valg,” siger han.

Et bevis på stram udlændingepolitik

Benny Damsgaard peger på, at planerne om at sende asylansøgere til Rwanda er helt afgørende for Socialdemokratiet.

“Det er en afgørende markering af, at partiets udlændingepolitiske skifte holder vand, når det kommer til stykket. Socialdemokratiet vil ikke kunne holde til, at der bliver sat spørgsmålstegn ved det, fordi den borgerlige opposition så vil få et bevis på, at de Radikale kan styre udlændingepolitikken, hvis de får de afgørende mandater,” siger Benny Damsgaard.

Det største pres hviler på De Radikale

Han mener dog, at det største pres hviler på De Radikale, som ikke har nogen steder at gå hen med deres modstand mod Rwanda-projektet.

Han vurderer derfor, at De Radikale efter et valg vil kunne finde en forståelse med Socialdemokratiet.

“Politik er jo det muliges kunst, og det kan være, at man finder en formulering, som alle kan se sig selv i, så regeringen kan fortsætte med at arbejde med det her, men at man skal gøre, hvad man kan, for at det sker i et internationalt samarbejde. Sådan noget kunne man godt arbejde med,” slutter Benny Damsgaard.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Tjo - men der er jo nok også en hel del af os, der synes, at Mulle kan have sin klub for sig selv og helt alene, hvis det er dén slags skovsnegle, der er optagelsesritualet. Der må vel være en grænse for galskaben og et minimumskrav for god, gammeldags anstændighed. Den der skovsnegl er til at kast op over - og så skidt med rokoko-puden.

Det må være slut med at de radikale “skidesprællere” dikterer noget som helst.
Mette Frederiksen skal ikke udskrive valg, men lade de radikale vælte regeringen ved Folketingets åbning.
Derefter kan befolkningen afgøre hvem de tror et bedst til at regere Danmark.

Helt enig, lad de radikale selv træffe beslutningen om valg

Helt enig, lad de radikale selv træffe beslutningen om valg

De Radikale skal ikke dikterer noget som helst, hvis man skal være med i en regering må man forhandle sig til enighed uden ultimative krav.

De radikale er virkelighedsfjerne

"Vi kan ikke være støtteparti eller sidde i en regering, der vil sende asylansøgere til Rwanda"

indtil asylbehandlingen er foretaget, i Rwanda, ved vi jo ret beset ikke om der er tale om velfærds-migranter eller flygtninge - men det ved de radikale åbenbart

Når de radikale bliver ved med at lukke øjnene for virkeligheden og vil fortsat vil importere 'problemer' til DK gør de sig medskyldige i den kriminalitet som det afstedkommer - f.eks:

'"Dømt igen: Kravlede ind ad vindue og voldtog 68-årig kvinde

Azagew Negash Abreha skal fem år i fængsel for voldtægt af en ældre kvinde".

https://www.tv2ostjylland.dk/tv-midtvest/doemt-igen-kravlede-ind-ad-vind...

M

M Mette Frederiksen skal ikke udskrive valg, men lade de radikale vælte regeringen ved Folketingets åbning. ENIG
for det tør R ikke.

Og hvis de vælter regeringen til oktober, vil det nok alligevel først og fremmest være et skud i egen fod.

Miss Sophie kan jo være ligeglad. Hun får jo opfyldt sit krav om en regering HEN OVER midten - som i følge den radikale selvforståelse er dem selv....

Jamen de Radikale skal slet ikke med i nogen regering, hverken rød eller blå.
Der er INGEN på begge sider der vil være afhængige af dem.
Måske det går Radikale som med Sverigesdemokraterne. De øvrige partier ser simpelthen bort fra dem.

HEN OVER!

De Radikale har en gang for meget været ultimative.
Det var dengang Helle Thorning blev statsminister og Margrethe Vestager de facto statsminister.
Smid de Radikale ud med fodbadevandet.

"De Radikale har en gang for meget været ultimative." det burde stå lysende klart for alle

Hedder det ikke de RADIGALE ++

Det et citat fra Finn Larsen - 12 september, 2022 - 17:29 - #28118

Ingen vil have de Radikale med, de er fuldstændig virkelighedsfjerne.

Mette Frederiksen skal udskrive valg, præcis når hun selv vil.

Vi har heldigvis en Klog statsminister der ikke lader sig true..men kan Lede Landet..🚩
Enig i flere kommentarer, lad de radikale "sejle i deres,eget farvand "..med i regering er fortid.. ikke fremtid..

Under alle omstændigheder bør det være et mål i sig selv at holde RV så langt fra indflydelse som muligt og frem for alt uden for regeringsdetagelse.

Hvem frygter ikke Andreas Steenbergs mandige radikale røst?
Se over sundet. Svenskerne lever i et radikalt mønstersamfund.

Det bliver så spændende at se hvem der skal være parlamentarisk grundlag for Mette uden støtte fra RVog sikkert Løkke !
Men det klarer hun vel også !

Det forekommer næsten umuligt at indse fornuften i den radikale træklatring. Når man erklærer, at man ikke har tillid til MF må man vel formode at man ikke har tillid til MF. Men det gælder ikke de radikale, der har tillid alligevel, hvis MF udskriver valg, og dernæst vil i regering med R, som ikke har tillid til Mette.
Nu er de radikale så på vej op i et andet træ. Hvis forhandlingerne med Randa fortsætter, vil R ikke i regering med S. Og vil så i stedet samarbejde med ..... Pape?, som går ind for et flygtningecenter i Rwanda. Hvor er det egentligt at Sofie vil finde nogen at samarbejde med, når hun først har trådt Mette heftigt over tæerne og dernæst offentligt har erklæret, at hendes centrale ultimative krav så skal gennemføres med mange, der er imod at stoppe Rwanda initiativet. Set udefra ligner dette til forveksling en blindgyde.

Jeg kender en der fik en bøde for at råbe "Missonsrøvhuller foran missonshotellet i slagelse
og han vidste ikke at der lå et missonshotel. ca, år 1980
Han råbte det kun fordi vi syntes det var sjovt at råbe dette efter vi hade set filmen Zappa fornyligt

Nu kan de radikale - da ikke kravle længere op i træet - de er så langt oppe at grenen snart knækker - og de falder ned og slå sig. Læs et kommende valg.
Ny leder og en ny retning trænger de til, hvis nogen vil have noget med det parti at gøre.

Nu kan de radikale - da ikke kravle længere op i træet - de er så langt oppe at grenen snart knækker - og de falder ned og slå sig. Læs et kommende valg.
Ny leder og en ny retning trænger de til, hvis nogen vil have noget med det parti at gøre.

Annonce