Annonce

Støjberg-kandidat har gennem flere år agiteret for total afskaffelse af minkavl

Therese Skaarup stiller op for Danmarksdemokraterne: Har gennem flere år ivrigt kæmpet for nedlæggelse af minkerhvervet af dyreetiske grunde - nu er melodien en anden
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Inger Støjberg, formand, Danmarksdemokraterne
Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, har i høj grad slået sig op som partiet, der står minkerhvervet allernærmest.

Men en af partiets folketingskandidater, Therese Skaarup, gift med Danmarksdemokraternes politiske ordfører, Peter Skaarup, er ivrig dyreven og har gennem flere år kæmpet for en total afskaffelse af minkerhvervet af dyreetiske årsager.

Det viser en række opslag på hendes Facebook-profil, som Therese Skaarup har lagt op i de foregående år.

På den baggrund har Netavisen Pio spurgt Therese Skaarup, hvordan hendes kamp mod at holde mink i bur harmonerer med Inger Støjbergs intense støtte til minkerhvervet.

“Jeg bakker fuldstændigt op”

Therese Skaarup svarer pr sms, at hun nu bakker fuldt og helt op om Danmarksdemokraternes positive holdning til minkavl:

Jeg bakker fuldstændigt op omkring Danmarksdemokraternes politik

“Jeg bakker fuldstændigt op omkring Danmarksdemokraternes politik om, at minkavlerne skal kunne starte op igen.”

Det var ellers ganske andre toner, man mødte på Therese Skaarups Facebook-profil, før hun blev en del af Danmarksdemokraterne i august i år.

31. januar 2020 har Therese Skaarup for eksempel på sin Facebook-profil lagt et link op til et opslag fra Dyrenes Beskyttelse.

I opslaget skriver Dyrenes Beskyttelse:

“Nej tak til pels på podiet."

"I disse dage er der Copenhagen Fashion Week. Men bag de store pelsede frakker, nøgleringene og kraverne på catwalken, gemmer der sig en dyster virkelighed."

"Til Åbent Landbrug fik vi lov til at tage billeder og videoer, som viser minkenes liv, inden de bliver til påklædning."

Pels hører til på dyrene - ikke mennesker

"Pels hører til på dyrene - ikke mennesker!”

Screendump af Therese Skaarups anti-minkavl-opslag på Facebook 31. januar 2020.

 

Sympatiserede med yderligtgående dyreværnsorganisation

Tilbage i 2015 og 2014 har før-Therese delt opslag på sin Facebook-profil fra den yderligtgående dyrevelfærdsorganisation Anima, der har udført aktioner, hvor de har begået hærværksaktioner mod minkfarme.

24. oktober 2015 har Therese Skaarup eksempelvis lagt et opslag op på Facebook, hvor hun linker til en artikel fra anima.dk om en pelsentreprenør, der er blevet pelsmodstander.

Screendump af Therese Skaarups anti-minkavls opslag på Facebook 24. oktober 2015

 

Men nu mener Støjberg-Therese altså ikke længere, at der er noget galt med minkavl og pelsning af mink. Og hun støtter op om Danmarksdemokraternes ønske om, at minkavlere skal kunne starte op igen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Therese - altså den yngre Therese - havde da ellers fat i noget.

Det har hun ikke længere.

Man har en holdning, indtil der er flere penge i at få en ny.

Familien Vendekåber alias Peter Skårup med hustru.

Jeg tænker politiker lede.

Magt og let tjente penge, samt adgang til de fine saloner i København er nu alligevel fristende. Det har faktisk skabt klimakatastrofen med politikere uden rygrad.

Go for it Therese.

Hvem fanden gider lige tænke på moral og etik, samt integritet. Bliv voksen. Vi lever i konkurrencesamfundet. Krigstilstand man. No speed limite. Ha ha ha

Både Støjbergs og Løkkes kandidater er et sammenrend. INGEN aner noget som helst om hvad det er for medlemmer de får i Folketinget. Når de først er blevet valgt kan de jo stemme som det passer dem.
Det bliver en ren lottokupon.

Jeg tror, du har ramt skivens centrum.

Det er fuldstændig forrykt hvis politikerne giver lov til at starte mink erhvervet op igen. Jeg hører at 11 mink avlere venter på at starte op igen. Nogle har gemt deres avlsdyr i udlandet. Enhver som har sat sig ind i minkavl ved at der er tale om dyremishandling af værste skuffe. At holde vilde dyr i små tråd bure med 2-4 mink i hver er en pine uden lige. Årsagen til at man bruger tråd bure er at når poterne træder på den ubehagelige tråd forbedrer det pelskvaliteten. Det har nu stået på i Danmark i mere end 60 år. Det var slet ikke avlerne som skulle have erstatning - men dyrene - for den umenneskelighed vi påfører dem. Mvh Jan

100% enig og dæleme dumt hvis man ikke udnytter den chance der for at nedlægge det vanvittige erhverv.
I Øvrigt tragikomisk at se avlere vræle over at aflive deres dyr, det gør de jo hvert år men det sikkert bare mig.
Total stop for minkavl i DK tak