Efter Thiesens exit: Her peger pilen hen

Meget tyder på, at nu tidligere Nye Borgerlige-profil kan være på vej videre til Dansk Folkeparti.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Folketingsmedlem Mette Thiesen (DF).
Meget tyder på, at den tidligere Nye Borgerlige-profil, løsgængeren Mette Thiesen, lander hos Dansk Folkeparti.

Bruddet mellem de tidligere slyngveninder, Pernille Vermund og Mette Thiesen, har været længe undervejs. Sagen om den voldelige kæreste er blot kulminationen på et forløb, som er startet langt tidligere.

Mette Thiesen var således ikke, erfarer Netavisen Pio, nogen varm tilhænger af det brede forlig om udenlandsk arbejdskraft, der blev indgået lige før sommerferien, og som Nye Borgerlige - modsat Dansk Folkeparti - støttede.

Forliget indebærer, at beløbsgrænsen sænkes til 375.000 kroner i tre år. Og at op mod yderligere 15.000 udenlandske arbejdere med forliget får adgang til det danske arbejdsmarked.

Det var bestemt ikke Thiesens kop te, at Nye Borgerlige på den måde slækkede på sin udlændingepolitik for at tækkes erhvervslivets ønsker om flere hænder. Men hun blev tromlet af partiformand Pernille Vermund.

Nu er Thiesen - i fuld offentlighed - smidt under bussen. Officielt på grund af sagen med en kæreste, som ved flere lejligheder har optrådt truende over for en ansat hos Nye Borgerlige.

Men selv uden den sag, var Thiesen allerede så godt som færdig i Nye Borgerlige

Men selv uden den sag, var Thiesen allerede så godt som færdig i Nye Borgerlige, erfarer Netavisen Pio.

Faldt i en medie-fælde

Thiesen faldt nemlig under valgkampen i en fælde, som onlinemediet Frihedsbrevet havde sat op.

Thiesen blev ringet op af en påstået rig erhvervsmand, der ville give 50.000 kroner til Thiesens valgkamp. Men han ville gerne fremstå anonym - også selv om reglerne siger, at bidrag på over 22.200 kroner rent faktisk skal offentliggøres.

Mette Thiesen svarede, at det ikke var noget problem. Man kunne sagtens komme uden om offentliggørelse. Faktisk havde Pernille Vermund i flere tilfælde omgået netop dén regel.

Problemet var bare, at erhvervsmanden ikke havde tænkt sig at give Thiesen penge til hendes valgkamp. Nej, han var i virkeligheden en lokkedue for Frihedsbrevet.

Skaden var til at få øje på. Og Vermund rykkede ud med et dementi af de helt store. Thiesen talte “decideret usandt”, og udtalte sig “om noget, hun ikke havde forstand på”.

Vermund var rasende over fadæsen, men da hun mandag truede Thiesen med eksklusion blev sagen om valgkampbidrag ikke nævnt med et ord. Nej, den mulige eksklusion skyldtes alene sagen om den truende kæreste, lød melodien.

Boye: Det hele er Mettes skyld

Men fredagen forinden var Nye Borgerliges folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen, allerede ude i Radio4 og gav Mette Thiesen en stor del af skylden for Nye Borgerliges dårlige valg, hvor partiet kun gik frem fra fire til seks mandater.

Tidligere på året stod Nye Borgerlige til at få mange flere mandater. Men det var før, der var noget, der hed Danmarksdemokraterne, som ved valget støvsugede en meget stor del af de nationalkonservative stemmer. Inger Støjberg og hendes parti fik 14 mandater.

Men ifølge Boje Mathiesens analyse i Radio4, er det ikke mindst Mette Thiesens skyld, at Nye Borgerlige fik et dårligt valg.

Boje nævnte fredag både sagen om valgkampbidrag, og en anden sag, hvor Thiesen i valgkampen bekræftede, at borgere ikke alene burde kunne sige nej til hjemmehjælpere med tørklæde, men også hvis borgeren var utryg ved en hjemmehjælper, hvis denne var for eksempel jøde eller homoseksuel:

“Vi lavede nogle graverende fejl i valgkampen,” erkender Lars Boje Mathiesens i Radio4-programmmet, “Det Blå Hjørne". Adspurgt hvem, der lavede de graverende fejl siger han:

Det var Mette Thiesen

“Det var Mette Thiesen”. Han nævner, at Thiesen lavede “to graverende fejl”, og at hun under valgkampen “løj”. Boye Mathiesen pinder herefter ud, at det drejer sig om de netop to nævnte forhold.

Lars Boje Mathiesen vurderer i radioprogrammet, at Thiesen har kostet Nye Borgerlige mindst halvanden procent stemmer.

Chefredaktør: Fint match

Chefredaktør på Netavisen Pio og vært på podcasten Tingets Tilstand, der analyserer dansk politik, Niels Jespersen, vurderer, at Mette Thiesen og DF er et godt match:

“Jeg kan sagtens se for mig, at hun bliver en del af Dansk Folkeparti. Messerschmidt har anlagt en hårdere retorisk linje på udlændingeområdet. Der er en kamp på den nationalkonservative fløj om at fremstå som de skrappeste strammere. Så hos DF vil Thiesen passe godt ind,” vurderer Niels Jespersen og tilføjer:

Hendes optagelse i DF-gruppen kunne blive en fordel både for Thiesen og for DF

“Hendes optagelse i DF-gruppen kunne blive en fordel både for Thiesen og for DF. Desuden vil DF med seks mandater være kun et enkelt mandat fra at kunne erstatte de radikale. Sådan som DF rent faktisk i den tidligere regeringsperiode erstattede De Radikale i forbindelse med Arne-pensionen og Blackstone-forliget.”

Jespersen har dog et forbehold:

“Mod taler, at der altid har været drama omkring Mette Thiesen. Det er sigende, at Nye Borgerlige så kort tid efter et valg er meget ivrige efter at slippe af med med hende.”

Hvis Mette Thiesen lander hos Dansk Folkeparti vil partiet vokse med et mandat til seks mandater. Og dermed vil Nye Borgerlige med sine nu fem mandater være mindre end Dansk Folkeparti.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Men hun er næsten skattefornægter!! DF vil ikke det samme som NB på det økonomiske.
Det er"vendkåberi" at skulle over til DF fra NB.

Ja men de vendte jo 180 gr. Da de blev DD folk, den slags politikere vender på en tallerken, hvis det gavner dem selv

Helle@ det har du så ret i. Uanset hvad, så forventer man en vis standard fra politikere også selvom de forlader et parti og så går over til et andet. Det er utroværdigt at skulle over til DF selvom hun (Mette T.) har kritiseret deres økonomiske politik, endda deres udlændingepolitik, da den ikke var ond nok, og så gå hen og blive en del af dem fordi man er blevet uvenner med sin slyngveninde. Danmarksdemokraterne passer lidt mere til hende end DF. Har dog ellers læst at Inger ikke kan bruge en sønderskudt tidligere NB'er til noget som helst. Politik er barsk! Især når de bare bruger hinanden og smider hinanden ud efter forgodtbefindende. Gys!

Det er vel heller ikke uvæsentligt, at Thiesen vil tage et månedligt tilskud fra det offentlige på ca. 50.000 med sig til sin nye folketingsgruppe?

Storvasken hos Nye Borgerlige har udviklet sig til en grotesk konkurrence om, hvem der vinder pokalen og løber med deres fortolkning af virkeligheden. Hele optrinnet virker måske underholdende, men man gør sig selv en tjeneste ved at holde sig for næsen imens.

Heldige Mette Thiesen kan nu se frem til at få fire år i folketinget med en gage på 70.000 kr. pr. måned, gratis københavner lejlighed, 30.000 kr. årligt for dobbelt husførelse og naturligvis "blyant penge" og diverse møde tillæg og weekend betaling. Udelukkende for at sidde og pille næse i fire år. Og nå ja. Pension fra 60 år.

Bare det var mig der havde sådan en naughty boyfriend.

Annonce