Annonce

Fagforbund: Butikskunder slækker på afstand og udsætter ansatte for smittefare

Ansatte i supermarkeder oplever, at kunderne slækker på retningslinjerne. Fagforbund ønsker mere kontrol. Supermarkedsgiganter genkender ikke billedet.
Mangel på afstand. Store grupper som handler ind sammen. Kunder der glemmer at holde afstand.

Danskerne er begyndt at slække mere på smitte-retningslinjerne, når de handler ind. Og det gør sikkerheden for de butiksansatte dårligere, mener de butiksansattes fagforbund, HK Handel.  

“Især ved køledisken er det et problem, fordi folk klumper sammen. Der bliver ikke sikret godt nok, at man holder afstand. Vi oplever også en begyndende tendens til, at man handler flere ind sammen. Ikke bare mand og kone, men også med børn,” siger HK Handels sektorformand, Per Tønnesen, til Politiken.

I virkeligheden er der nok mange flere, der er bekymrede

Mellem 15 og 20 medlemmer henvender sig dagligt til fagforbundet, fordi de er bekymret for kundernes adfærd og deres egen sikkerhed. Det er dog kun toppen af isbjerget, mener Per Tønnesen, derfor vil han have lederne til at tage større ansvar for de ansattes sikkerhed.

“I virkeligheden er der nok mange flere, der er bekymrede, for det er tillidsrepræsentanterne, der kontakter os. Det gør de ofte først, når de har fået flere henvendelser fra deres kolleger,” siger han til TV Midtvest.
 

Coop og Salling Croup melder hus forbi 

Billedet af kundernes uforsigtige adfærd, genkender ledelsen i Coop og Salling Group ikke rigtig.

Hos Coop - der ejer Irma, Kvickly, SuperBrugsen og Fakta - oplever man, at det går godt med retningslinjerne ude i butikkerne.

Opfattelsen er den samme hos Salling Group, der ejer Bilka, Netto og Føtex. Her anerkender pressechef, Kasper Reggelsen, dog over for Politiken, at der i påsken måske var flere kunder, som sløsede med afstanden og handlede ind for mange sammen.

Hvis man i fremtiden skulle se, at flere slækker på sikkerheden og handler sammen i grupper, så er både Salling Group og Coop åbne over for at sætte vagter i butikkerne.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er da slet ikke noget nyt at kunder opfører sig så tarveligt. MIG MIG MIG og atter MIG det er sådan det er med samfundsmentaliteten. Afgjort skræmmende. Helt ude af proportion med medmenneskelighed og empati.

Det handler ikke om at skabe "splid".Det handler da overhovedet ikke om at "digte sin egen virkelighed".Det handler om HVAD de fleste nemt vil kunne konstatere,blot ved at begive sig ud for at handle. DER vil enhver kunne opleve nøjagtig den samme TRÆNGSEL og det samme VIRVAR som der også var FØR Corona. Med indkøbsvogne der bliver skubbet masende frem,fordi dem der skubber dem bare SKAL FREM. Og ikke nok med det, så møder hele familier også op i butikkerne.Med tre børn her og tre børn der."Afstand" i køerne kendes ikke. Og man kan få ondt af kassepersonalet.De ringest betalte, der "SKAL " sidde DER og betjene kunder. Kassepersonale der af nødvendighed SKAL på job. De løber en kæmperisiko,ligesom mange andre der ikke bliver spurgt om de TØR gå på job.I fare for at blive smittet. DANMARK ser omtrent ud som FØR Corona. Og med solen, dukker så "problemet" op om HVOR de mange danskere dog skal gøre af sig selv i den kommende sommer. Åhhhh...det er da også et helt uoverskueligt "problem". Selv for dem der har MASSER af PLADS,....HAVER,terasser,webergrill og mange kvadratmeter aner ikke hvad de skal gøre af sig selv. RASTLØSE individer der har det FOR GODT,har i reglen de største "problemer". De sukker dybt over at grænsen er lukket.De kan i denne tid, ikke sætte sig i flysædet og fare ud af landet, for igen at hente farlig virus eller lignende hjem til samfundet. De står nu i kø for at PRESSE regeringen til at åbne grænsen ,så de kan komme hurtigst muligt på "FERIE". Hvad er det for en mentalitet der ingen RESPEKT har for noget som helst ? Heller ikke DØDEN. Hvordan kan man blive så LIGEGLAD med sit eget liv og med andres ? Det er skræmmende. Yderst skræmmende ….Og det fortæller ALT om hvad en hel verden er ved at udvikle sig til. Hvor det hele kun går op i forbrug og selvfed selvforherligelse, og dyrkelse. COVID 19 er en farlig alvorlig virus. Hvis folk overlever at blive ramt af denne virus, kan de meget nemt ende ud med at skulle være SYGE resten af livet. På grund af følgevirkninger. De allermest UANSVARLIGE, må godt tænke over at de fleste mennesker elsker at leve. Og har ret til et liv. Men,bliver der måske tænkt på det, når andre udviser ligegyldighed med hensyn til IKKE at overholde de restriktioner der bliver lagt ud ? HELDIGVIS FINDES DER OGSÅ FOLK, DER SAGTENS KAN SE DET HELE, ER EN STOR
FORFÆRDELIG KRISE VERDEN BEFINDER SIG I. TAK TIL DEM og DEM DE ER.De forstår at tage HENSYN. Og er med garanti heller ikke overforkælede og sig selv nok.

Kun "lalleglade", kan stædigt og vedblivende overse farligheden i en virus der spreder smitte og død hvor den hærger.Såfremt disse stadigvæk ikke kan indse og erkende FAREN, kunne det måske være en ide at TV sendte flere reportager fra nogle af verdens berørte INTENSIVAFDELINGER.

Det er nærliggende at kunne blive grebet af "kronisk dødsangst",når respiratoren "køres i stilling".

Iflg. Danmarks statistik dør der i Danmark ca. 53.000 mennesker om året svarende til ca. 147 om dagen. Det betragter de fleste som "naturligt". Til dato er der ca. 400 døde som er konstateret smittet med Coronavirus/Covid19 og heraf boede ca. 133 på plejehjem.
Når man er beboer på et plejehjem må man nok indse at det er "endestationen", der er næppe nogen der forventer at man bliver rask efter et plejehjemsophold og kan vende tilbage til livet som det var før.

Selv på årsagen til DØDEN er der forskel. At blive SMITTET af COVID 19 eller ikke, har sagesløse ÆLDRE på plejehjem ikke selv nogen INDFLYDELSE på.Men,DET har andre i øjeblikket.Da de kan komme udefra og smitte ældre med COVID 19. Det gælder personale og det gælder besøgende. HVORFOR tager man ikke mere HENSYN end man gør ? Plejehjemspersonale BURDE gå med både visir og mundbind, når de opholder sig på et plejehjem. Og det er næsten FOR logisk at besøg af pårørende burde være "forbudt". De fleste ældre, sidder jo i forvejen ALENE det meste af året. Så hvorfor er det så NU blevet så presserende vigtigt at pårørende kommmer på besøg ? Siden CORONA dukkede op, har man verden over kørt HETZ på ældre og øvrige svagelige risikogrupper."Det er på grund af dem,at samfund skal lukkes ned". Hvilken HOLDNING.Men, ethvert samfund SKAL jo have sine "syndebukke".

ALLE DØR på et tidspunkt.Men,det behøver da absolut IKKE være på grund af COVID 19 fordi andre smitter en. Kan man være bekendt at forholde sig uansvarligt og ligegyldigt overfor vores ældre eller andre samfundsborgere ? NEJ og absolut NEJ. Enhver har haft både oldeforældre,farmor,farfar,mormor,morfar,..og forældre. SLÆGT. Personer der alle bør værdsættes. Og værnes om. Vi skal vel ikke tilbage til et nyt "Holocaust" ?

Jeg kalder det en KLIMA-VIRUS da det er helt tydeligt hvordan vi mennesker,har voldtaget moder jord,og at vi nu kun venter på hvornår det næste fly afgår til den anden side af kloden,og helst flere gange om året vil vi afsted...Stop op-pumpning af olie og find ander energikilder,,vind-energi,sol-energi,brint..ELLER lad os hurtigst muligt brande kloden af...for det er enten eller.. DETTE ER EN KLIMA-VIRUS

OG at der "kun" er ca 400 døde i danmark kan vi takke et enigt Folketing med en hurtig nedlukning og et effektivt syghusvæsen..Men stadivæk DETTE ER EN KLIMA-VIRUS

Og.. ja tag hensyn.. HOLD AFSTAND

DESVÆRRE OG ATTER DESVÆRRE, oplever man lige akkurat NU at enhver form for RESPEKT for virus,og for alt
hvad regering og sundhedsmyndighed tydeligt har meldt ud med bliver ignoreret og tilsidesat. Landet ligner et land der allerede ER genåbnet. IKEA meldte FRÆKT ud i går at de åbner i dag. Vejene er igen fyldt med TRAFIK.Og mange mange borgere opfører sig som om COVID 19 for længst er passe. Alle steder hører man nu "At HJULENE SKAL IGANG IGEN"....Hvad ER det dog for "HJUL" der er så vigtige. Og åbenbart vigtigere end at holde en smitte i ave. Der er trods alt MENNESKER der er DØDE af en verdensomspændene virus. DEM der har overlevet og ikke er blevet smittet ENDNU skal sådan set bare være TAKNEMMELIGE.
Det er at pisse på andre ,ikke at have RESPEKT for en sådan virus. Det er at pisse på sine medmennesker. Og det er at pisse på det ARBEJDE regeringen og sundhedsvæsnet, har lagt i at passe på alle landets borgere i kampen mod CORONAVIRUS.

Godt skrevet Ika

Og det siges at den sorte pest kom over 3 omgange...det kan måske beder forstås nu, når man ser hvordan der snakes om at lukke op og få gang i hjulene, og coronaen er næsten glemt af mange mennesker