Annonce

Kvickly-medarbejder: “Folk er blevet dårlige til at holde afstand”

Danskerne glemmer at holde afstand og tager på indkøb, selvom de hoster og harker, oplever butiksansat.
I starten af corona-krisen var danskerne gode til at handle ind alene, respektere retningslinjerne og holde afstand til hinanden i supermarkederne.

Men siden den gradvise genåbning af Danmark, er kunderne blevet dårligere til at følge retningslinjerne. Det oplever Sonni Veggerby Bährentz, der er salgsassistent i Kvickly tæt ved Amager Strand i København: 

“Folk er begyndt at handle mere ind som par. Og der er folk, som tager deres børn med ind og handle. Kunderne kan godt finde ud af at holde afstand oppe ved kassen, men når de går rundt i butikken og skal kigge i køledisken, så synes jeg, at folk er blevet dårlige til at holde afstand,” siger den 32-årige salgsassistent, der oplever, at nogle kunder tænker på sig selv før andre.

Vi har nogle kunder, der går og hoster og harker, mens de handler

“Vi har nogle kunder, der går og hoster og harker, mens de handler. Det er det, som jeg personligt er mest opmærksom på, for det er svært at holde to meters afstand til kunderne,” siger Sonni Veggerby Bährentz.
 

HK oplever, at kunderne slækker

Den samme opfattelse har man hos HK Handel, der organiserer landets butiksansatte. Danskerne er ganske enkelt begyndt at slække med sikkerhedsafstanden, når de handler ind: 

“Især ved køledisken er det et problem, fordi folk klumper sammen. Der bliver ikke sikret godt nok, at man holder afstand. Vi oplever også en begyndende tendens til, at man handler flere ind sammen. Ikke bare mand og kone, men også med børn,” siger Per Tønnesen, der er sektorformand i HK Handel, til Politiken.

Vi er ikke robotter, der bare kan fikse tingene på et øjeblik

Fagforbundet får dagligt 12-20 henvendelser fra medlemmer, der er bekymret for smittefaren på jobbet. Derfor ønsker HK handel, at ledelserne tager mere ansvar for kontrollen med kunderne, eksempelvis ved at have vagter ved indgangene.
 

Husk at vi ikke er robotter

Sonni Veggerby Bährentz råd til de mange kunder, som gerne vil tage hensyn til de ansatte i butikkerne, er helt klare: Hold afstand, hvis du skal spørge om noget. Bliv hjemme, hvis du føler dig syg eller skidt tilpas.

“Og husk at os medarbejdere, som er i butikkerne, også er mennesker. Vi er ikke robotter, der bare kan fikse tingene på et øjeblik. Hvis der er udsolgt, så hav forståelse for, at der er udsolgt, og at vi selvfølgelig prøver at skaffe varen hjem hurtigst muligt,” siger han.
 

Nervøs for at blande sig

I den Kvickly på Amager, hvor Sonni Veggerby Bährentz arbejder, mener han, at der er styr på hygiejnen og alting sprittes af flere gange dagligt.

Til gengæld oplever han, at det er svært at irettesætte de kunder, der ikke holder afstand: 

“Jeg er bange for, at jeg får et negativt svar fra kunder, der ikke synes, jeg skal blande mig. I starten blev vi omtalt som hverdagens helte, fordi vi holdt butikkerne åbne og gik på arbejde som normalt, men nu er jeg nervøs for, om folk mener, at jeg bare skal passe mit eget,” fortæller Sonni Veggerby Bährentz, der også er tillidsrepræsentant for HK-kollegaerne i Kvickly ved Amager Strand.

Jeg tror, at det er fordi, danskerne er pressede

I starten af nedlukningen, hvor der var udsolgt af håndsprit, oplevede han, at kunderne lod deres frustration gå ud over de ansatte. Men siden har han et par gange oplevet, at kunder mundhugges med kunder, fordi nogen mener, at andre går for tæt på.

“Jeg tror, at det er fordi, danskerne er pressede. Man er udmattet af at have børn hjemme, mens man skal passe et fuldtidsarbejde. Når folk bliver sure, så tror jeg, at det handler om manglende overskud,” siger han.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ikke sært at COVID 19 spreder sig. Og at tallene for indlagte stiger igen. Der er ingen PLI og HENSYN kendes ikke. MIG MIG MIG generationerne må og skal først "til fadet". Straks IKEA åbner står der lange køer for at komme ind og forbruge. Dagene uden FORBRUG har kostet vilde frustrationer i hjemmene.Det er da også vigtigere end alt muligt andet at få KØBT de sidste nye spisestuemøbler. Folk siger rent ud at de er trætte af at høre om CORONA.Det eneste disse ser i TV er reklamer for alt det de "ikke kan undvære". Man opfører sig som om der intet er galt i landet. Og i resten af verden.Hvordan bliver man så ligegyldig ? Har psykologerne mon et ord for hvad disse generationer lider af ? Eller måske en "diagnose" ? Hvem er de mange der lever så COOL ?

At kalde vores statsminister for nationalsocialist er så groft nedladende, at du burde tiltales for at ytre dig.
grundlovssikret ret til ytring er godt, men det her er et svinsk overgreb og burde koste dig en dom Arvid Nielsen

Han skriver ikke Arvid, men Avid,og også Thomas og Svend,og de er alle 3 den samme person,og det han skriver er nomalt meget meget være..prøv at læse kommentar til ander artikler

Og læs især kommentarne fra artikelen, Rohde skælder politi ud-------