Ung socialdemokrat: I store bededags-kampen må regeringens skattelettelser til de rige ikke glemmes

I stedet for at afskaffe en helligdag, burde samfundets rigeste yde et forsvarsbidrag, så fredstider kan vare ved, mener formanden for den socialdemokratiske studenterorganisation, Frit Forum.
Foto: Colourbox
Kampen raser i disse dage om regeringens forsøg på at afskaffe store bededag og den dertilhørende overenskomstsikrede fridag.

Regeringens forsøg viser en katastrofal tilgang til de kommende overenskomstforhandlinger, og er et utilstedeligt indgreb i den danske model.

Men vi må ikke lade kampen om store bededag overskygge kampen imod de store skattelettelser, som regeringen har lovet Danmarks rigeste.

For når der skal øges udgifter, bl.a. til forsvaret, så skal det betales, og her har regeringen valgt, at det bestemt ikke skal være dem, der i forvejen har mest, der skal bidrage til fællesskabets forsvar.

Nej, til de rige skal der være plads til ekstra smør på brødet, ekstra vin på terrassen og ekstra rejser til fjerne lande.

En særlig gave

Regeringens skattelettelser er en særlig gave til dem, der tjener mellem den nuværende topskattegrænse og tre millioner kroner.

I denne gruppe kan man se frem til at forsøde tilværelsen, mens skattelettelser i bunden kun giver en tiendedel af de riges skattelettelser ned i de hårdt ramte pengepunge.

Og ja, så kommer der en såkaldt top-topskat. Godt værktøj, men udmøntningen er simpelthen for svag. Kun 8.600 mennesker i Danmark tjener mere end 2,5 mio. kr. om året, og skal derfor lægge yderligere 5 procent af det, de tjener derover i fælleskassen.

Flere skal bidrage

Det er ganske simpelt ikke godt nok, at så få mennesker bliver bedt om at bidrage så lidt ekstra til det land, der har været med til at skaffe dem den rigdom.

Fred i Danmark, og i Europa, er en enorm vigtig katalysator for mulighederne for at drive forretning og tjene enorme summer.

Så skal lønmodtagerne nok tage skraldet, mens de rige trækker en flaske vin mere op

Det skal nu, ifølge regeringen, være endnu billigere at profitere i fredstider, og når krigstiderne kommer, så skal lønmodtagerne nok tage skraldet, mens de rige trækker en flaske vin mere op.

Situationen er næsten endnu bedre for dem, der ikke er blevet rige af deres egen virksomhedsdrift, men har vundet i stamtræets lotteri, og står til at få skåret en tredjedel af generationsskifteskatten, når deres forældre giver virksomheden videre.

Beskat de rigeste

Regeringen forsøger at bilde os ind, at forsvar og fridag er tæt forbundne, skønt Danmark har været i krig, mistet land, og har overlevet adskillige pandemier uden, at det blev nødvendigt at afskaffe store bededag.

Man har altid fundet pengene et andet sted, og det kunne man også i dag - hvis man gad. Man kunne f.eks. pålægge de rigeste i vores samfund, dem der har tjent mest i fredstid, at yde et forsvarsbidrag, så fredstider kan vare ved.

Med afskaffelse af store bededag,  samtidig med gennemførelse af store skattelettelser til de rige, ser det ikke ud som om lønmodtagerne skal betale for forsvaret.

De skal i stedet betale for den nye Tesla til generaldirektøren.

Birk Grave er landsformand i den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum.


placeholder

Kommentarer

Har den studerende Birk Grave nogensinde betalt skat?

Det er en gratis omgang at være imod skattelettelser, når man ikke betaler, men kun modtager skat.

Når Birk Grave er færdiguddannet som jurist og har prøvet at få en lønseddel med ATP, A-skat og AM-bidrag, så lad os høre hvad han mener om skat.

Læs nu artiklen. Han giver ingen steder udtryk for at være imod skattelettelser. Det fremgår både af overskriften og også flere gange i artiklen, at det er skattelettelser til velhavere, han opponerer mod.

Og dermed kan han jo godt samtidig være tilhænger af skattelettelser til dem, som måske har lidt sværere ved at få pengene til at slå til og dermed lidt mere brug for en håndsrækning fra skat. Ikke sandt?

Nej, man kan ikke bare løse alting med mere beskatning. Jeg har intet imod direktører eller folk, der ejer en Tesla. Det er der også mange almindelige danskere, der gør. Jeg opfatter ikke den gode del af middelklassen i Danmark som nogle onde tyraner, der bare skal straffes.

Projekt Mellemøsten i Danmark koster hvert år mindst 35 milliarder kroner i rent nettounderskud, når alle udgifter er modregnet med indtægter. Lad os starte med at hjemsende de uintegrerbare, hvis vi virkelig mangler penge. Derefter kan vi afskaffe "ulandsstøtten" til diverse afrikanske diktatorer.

Mangler der stadig penge bagefter, når vi er stoppet med at opføre os åndssvagt, så kan vi tale om skattepolitik, hvis det stadig er nødvendigt.

Uha uha. Birk Grave, nu har du ingen politisk fremtid så længe Mette F. bestemmer.
Der er kun plads til rygklappere i partiet.
Desværre.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Hans Jensen, tja, det kan godt være du har ret, men det er så kun i denne regeringsperiode, efter næste valg, hvor socialdemokratiet med stor sandsynlighed går tilbage som fortjent og Mette Frederiksen ikke længere kan fortsætte som statsminister og derfor stopper som formand for partiet og finder et job uden for politik, vil han igen blive taget "til nåde" i partiet.

Naive fjols!!!

Blå Mette kæmper alene for skattelettelser for de rigeste, og nedskæring i velfærden.

Vask din mund og tænk dig op.

Annonce