Dansk Metal er “meget skuffede” over regeringens pensionsplaner

Forbundet er ikke modstander af at sammenlægge seniorpensionen og Arne-pensionen, men det må ikke blive en spareøvelse
Foto: Dansk Metal
Claus Jensen, formand for Dansk Metal - byder statsminister Mette Frederiksen (S) velkommen til grundlovsarrangement på Jørlunde 5. juni sidste år. Det var her statsministeren første gang luftede ideen om en regering hen over midten
Dansk Metal er meget skuffede over SVM-regeringens pensionsplaner. Akkurat som Fagbevægelsens Hovedorganisation ser Dansk Metal udspillet - som det er beskrevet i regeringsgrundlaget - som en markant forringelse af seniorpensionsordningen.

Det fastslår Dansk Metals hovedkasserer, John Larsen. Han understreger, at forbundet er glade for både aftalen om seniorpension fra 2019 og aftalen om udvidelsen af ordningen fra 2020:

Forslaget er et frontalt angreb på trygheden

“Derfor var vi meget skuffede over at læse, at SVM-regeringen i sit regeringsgrundlag lægger op til at forringe seniorpensionen så markant. Og det er samtidig med, at regeringen vil afskaffe retten til seniorjob i efterlønsordningen: Forslaget er et frontalt angreb på trygheden i den forsikring, som medlemmer i mange år har betalt til,” siger John Larsen til Netavisen Pio og fortsætter:

“I dag har vi ca. 11.000 medlemmer, der indbetaler til efterløn. For dem giver retten til et seniorjob vished om, at de ikkeskal frygte en økonomisk deroute, og at skulle stå uden indkomst, hvis de har over to års arbejdsløshed i slutningen af arbejdslivet.”

OK til at sammenlægge ordninger, men

Dansk Metal er ikke grundlæggende imod, at man sammenlægger Arne-pensionen og seniorpensionen. Men sammenlægningen må ikke betyde, at ordningerne forringes:

“Det er som sådan fint nok at lægge tidlig pension og seniorpension sammen på den måde som Socialdemokratiets oprindelige udspil lagde op til, men det er uhyre kedeligt, at man i denne øvelse vælger at forringe seniorpensionen så markant og samtidig afskaffe retten til seniorjob.”

Regeringen lægger ifølge regeringsgrundlaget op til at slå seniorpensionen og Arne-pensionen (Retten til tidlig pension) sammen i en ordning, som kaldes Arne-plus. Samtidig skæres seniorpensionen ned fra seks til tre år. Og ydelsen falder med omkring 4.800 kroner.

På plus–siden sættes Arne-pensionen op med cirka 1.000 kroner om måneden til cirka 15.000 kroner.

Planen er så at der skal være to indgange til Arne plus: En indgang baseret på antallet af år på arbejdsmarkedet og en indgang hvis man har en dokumenteret nedsat arbejdsevne:

Vi er derfor stærkt kritiske over for regeringens foreløbige ideer

“Vi er derfor stærkt kritiske over for regeringens foreløbige ideer. Regnestykket skal laves om, så facit samlet set går i plus til gavn for de nedslidte seniorer,” mener Dansk Metals hovedkasserer, John Larsen.

FH-formand: “Under al kritik”

Tirsdag kritiserede Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) regeringen og Socialdemokratiet for ikke at længere at stå ved aftalen fra 2020, der udvidede seniorpensionsordningen til at omfatte personer med en arbejdsevne fra 15 timer om ugen til 18 timer om ugen:

”Det er under al kritik, at Socialdemokratiet ikke længere vil garantere udvidelsen af seniorpensionen,” sagde formand for FH, Lizette Risgaard, således til Netavisen Pio.

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Jens Joel, understregede mandag over for Netavisen Pio, at der ikke længere er et flertal bag aftalen fra 2020 om udvidelse af seniorpensionsordningen.

Bag aftalen stod S-regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Den kreds af partier kan i dag kun mønstre 79 mandater:

derfor kan vi ikke sige, hvor vi lander

“Det korte af det lange er, at den aftale om Arne-pensionen (Som aftalte at udvide senionpensionsordningen, red.) desværre mistede sit flertal ved valget. Men i forhandlingerne om regeringsgrundlaget fik vi fremtidssikret Arne-pensionen. Men der er også andre elementer i den aftale, som vi ikke har drøftet, og derfor kan vi ikke sige, hvor vi lander med hensyn til udvidelsen af seniorpensionen,” forklarede Jens Joel.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De danske skatteslaver skal slavepiskes, imens den nye tilvandrede herrebefolkning fra MENAPT bare vokser og vokser. Hver eneste dag bliver vi udvandet og fortyndet. Hver gang de knepper ude i de anviste såkaldte "almennyttige" ghettoer, belønnes de straks med flere skattekroner. BMW-bilparkerne vokser og vokser og øverst på dagsordenen i mange af disse boligforeninger er krav om flere og større parkeringspladser.

Hvert eneste år koster Projekt Mellemøsten i Danmark (Danimakistan) mindst 35 milliarder kroner i rent nettounderskud, jf. Finansministeriet. Alle ved, at det reelle tal er markant højere, men lad os bare bruge det pæne pyntetal. Det er 3 milliarder kroner om måneden, 100.000.000 millioner kroner om dagen, 4.000.000 kroner i timen, 70.000 kroner i minuttet og 1.200 kroner i sekundet. Sekund efter sekund. Døgnet rundt. Året rundt. År efter år. I rent nettounderskud når alle indtægter er modregnet. Bare til folk fra mellemøsten og Afrika i Danmark.

Vi danskere er simpelthen for blåøjede, dumme og svage til at have vores eget land. Vi fortjener det ikke, og nu tager de det fra os mod, at vi betaler dem penge for at gøre det. Og hvis de sparker til os, siger vi undskyld. Vi har absolut ingen værdighed.

Peter, når du kommer på plejehjem, så er det en "araber" der skal tørre dig i røven, det er en "araber" der kører linje 2, det er en "araber" der sidder i kassen i Netto, det er en "araber" skal passe dine børnebørn i børnehaven, og du kommer med al sansynlighed også til at se en "araber" i Folketinget. Der er simpelt hen ikke "danskere" nok til at klare opgaverne, SÅ LEV MED DET!

Kære Julius Schrøder
Det var nazister, der opfandt motorveje, folkevognen og Ford.

Ferdinand Porsche var sågar medlem af SS.

Du bør lære hvad et nettoresultat betyder. Det gør man til matematik i gymnasiet.

P.S. Der er 12.000.000 arbejdsløse europæere i EU med fri bevægelighed, hvis du mangler arbejdskraft.

Når der bliver skrevet at arne-pensionen skal sættes op med 1000 kr til 15.000 kr

betyder det så,at dem på senior-pension efter en nedsættelse med 4.800 kr
så vil få 9.200 kr

OG hvem kan forklare hvorfor der skal værer en forskel på 5.800 kr
imellem en 64 årig på senior-pension og en 64 årig på arne-pension

Nedsættelse af seniorpension med kr. 4.800,00 sker fordi regeringen har indført en Arne+-pension på kr. 15.000,00.
Seniorpension er ca. det samme som førtidspension, ca. kr. 19.800,00 for enlige. Det betyder at alle på Arne+-pension nu får samme beløb med en kraftig forringelse af seniorpensionen til følge. Det er ret tydeligt at det er Lars Løkke Rasmussen og moderaterne sammen med venstre som har fået indført den forringelse for at de ville deltage i regeringen "hen over midten"?. Hvorfor Mette Frederiksen og socialdemokraterne gik med til den forringelse med stå hen i det uvisse, men man gør jo meget for at beholde statsministerposten.

Ja det eneste der tæller for mette f. er statsministerposten, hvad der er godt for Danmark kommer i anden række.

Ja det eneste der tæller for mette f. er statsministerposten, hvad der er godt for Danmark kommer i anden række.

Annonce