3F-formand opfordrer til forhandlinger: ”Kan give mine medlemmer ro i maven”

”Det er afgørende, at der bliver skabt klarhed og tryghed om danskernes tilbagetrækningsmuligheder,” siger Henning Overgaard
Foto: 3F/Joachim Rode
Henning Overgaard, forbundsformand, 3F
3F’s formand, Henning Overgaard, opfordrer nu regeringen til at indkalde arbejdsmarkedets parter til forhandling om tilbagetrækningsordninger.

SVM-regeringen har som del af sit regeringsudspil foreslået, at seniorpensionen de facto afskaffes: Den skal gøres tre-årig, mod nu seks-årig, ydelsen nedsættes med omkring 4.700 kroner om måneden, og seniorpension afskaffes som begreb. I stedet slås ordningen sammen med Arne-pensionen.

Vi ser meget gerne, at der kommer en trepartsforhandling

“Vi ser meget gerne, at der kommer en trepartsforhandling. Arbejdsmarkedets parter har igen og igen leveret løsninger, og det kan vi også gøre nu. En trepart kan give mine medlemmer ro i maven over, hvad de står overfor sidst i deres arbejdsliv,” siger Henning Overgaard, forbundsformand for 3F, til Netavisen Pio.

3F-formand: Vigtigt med klarhed

”Det er afgørende, at der bliver skabt klarhed og tryghed om danskernes tilbagetrækningsmuligheder. Det dur simpelthen ikke, at hver gang nogen vil finansiere skattelettelser eller alt muligt andet, så er det dem med flest år på arbejdsmarkedet eller de mest nedslidte, der skal betale,” siger Henning Overgaard.

”Seniorpension og tidlig pension giver vores medlemmer muligheden for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, og vi kommer ikke til at gå ind i forhandling, hvor målet er at piske dem med de længste arbejdsliv og de hårdeste jobs til at arbejde længere. Men kan der skabes mere klarhed, mere gennemskuelighed i ordningerne, så bidrager vi gerne til det, siger Henning Overgaard.

så bidrager vi gerne

Tilbagetrækningsordninger skal rette op på ulighed

Henning Overgaard påpeger, at det ikke engang er et år siden Pensionskommissionen afleverede sin rapport, hvor de med syvtommersøm skriver, at de førtidige tilbagetrækningsordninger som for eksempel efterløn og førtidspension retter op på den ulighed, der ellers ligger på tværs af faggrupper i forhold til levetid og pensionsotium.

”Vi har allerede lavet enorme tilbagetrækningsreformer,” siger Henning Overgaard. Han understreger, at pensionsalderen allerede er steget med to år og at efterlønnen er godt og grundig rundbarberet:

Ufaglærte dør tidligere

men vi er gået helt ekstremt til værks og for langt

”Det er de ufaglærte og de faglærte der har leveret langt det meste arbejdsudbud her. Pensionsalderen stiger yderligere til 68 år i 2030 og 69 år i 2035. I Frankrig er de vilde protester over en pensionsalder på 64 år. Det giver mening at pensionsalderen skal stige, når vi lever længere og længere, men vi er gået helt ekstremt til værks og for langt efter min mening,” siger Henning Overgaard, og understreger, at når pensionsalderen stiger, så skal der samtidig være "værdige afstigningsmuligheder":

”Når pensionsalderen stiger og stiger, skal der være værdige afstigningsmuligheder for dem der ikke kan holde til så lange arbejdsliv – mine medlemmer. Og det skal altså ikke kun være for dem der er slidt til sokkeholderne. Det mener jeg også er konklusionen fra Pensionskommissionen. Husk på at den gennemsnitlige levetid for en ufaglært mand er syv år kortere end for manden med en lang uddannelse,” siger Henning Overgaard.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Det dur simpelthen ikke, at hver gang nogen vil finansiere skattelettelser eller alt muligt andet, så er det dem med flest år på arbejdsmarkedet eller de mest nedslidte, der skal betale”

Godt sagt, Henning Overgaard, og held og lykke med det. Håbet er jo altid lysegrønt, men forventningerne er nu ikke så høje.

Husk på at den gennemsnitlige levetid for en ufaglært mand er syv år kortere end for manden med en lang uddannelse,” siger Henning Overgaard. Ja det er jo svært at se, når man ser på de der levebrødpolitikker. De konservative skifter k-anal

Den kloge narrer den mindre kloge!

Dansk ordsprog fra før sociale medier og kunstig intelligens!

Det interessante er hvad ordsproget hedder i 2023:

“Lev med det” eller “Vi afskaffer Store Bededag fordi vi har flertallet” eller “Giver mine medlemmer ro i maven”!

Mavefornemmelsen eller politisk tæft er afgørende for store politikere som Poul Schlüter eller Thorvald Stauning!

I Norge og Sverige truer landsdækkende strejker midt i inflations-, klima- og økonomisk omstillings-krise!

Trepartsforhandlinger er den udvidede danske model!

Kjellerup, Køge og København i fælles forståelse!

Franskmænd har i århundreder hadet det centralistiske Pariser-regime, der bedst bekæmpes med ballade, strejker og oprør siden 1968!

I Danmark har vi den danske model og trepartsforhandlinger!

Infrastrukturen med Lillebælt, Storebælt og sociale medier gør Danmark til en lille provins i det kæmpestore franske rige!

Solkongen hedder i Danmark Mette og hun har sin egen vilje, men 1. maj giver ordet til befolkningen i hele landet!

Og Lars og Troels og Lose og Pia og Alex og Martin og Pernille og Pape og Messerschmidt og Inger og Mai og Francisca kan alle i folket8ngssalen bringe Mette på klogere tanker, hvis hun har viljen!

Ellers har fagbevægelsen 1. maj!

Mette Frederiksen og danskerne har alle muligheder for samtale, samvær, fællesskab, og fornuftige beslutninger, der giver alle ro i maven!

Inclusive de unge, de nedslidte, pensionister og alle mulige andre!

En 3F formand med fingeren på pulsen er ikke at foragte!

Lyt Mette!

Det er det 1. maj er der for!

Præcist som Store Bededag!

3-parts-forhandlinger!

Den snupper vi!

Ville Thorvald Stauning have sagt!

“Hovmod står for fald!” Sagde selv en Alex på LAs jubel-års-møde!

Henning Overgaard nøjes blot med at tale medlemmernes sag!

Stille og roligt! I al beskedenhed!

“Kan give mine medlemmer ro i maven!”

En sten i vandet der skaber ro fra sektor til sektor, fra erhverv til erhverv, fra aldersgruppe til aldersgruppe!

Manden har politisk tæft!

Men hvad vil Pia og Mai og Martin og Lars og Alex og Pernille og Pape og Inger og Messerschmidt, og Francisca og Mette og Lose og Troels?

1. maj bliver mere afgørende end nogensinde!

Kommentar:

Glem alt om ro- vedrørende pensionordninger, når der er politisk ideologi indblandet, bare se på Debatten i går på DR2 som drejede sig om pensionordningerne, det var et kaos at høre på, man afbrød hinanden hele tiden, ingen Pli, skal jeg hilse og sige...

Personligt håber jeg, at man skal fastfryse Folkepensionsalderen til max 70 år, og bibeholde den såkaldte "Arnepension" så dem der vil, kan forlade arbejdsmarkedet ved det fyldte 67. år - Det skaber ro...Men det håb er nok, som hos en Høne; der lægger flere æg end den kan udruge...

God Weekend,

Erling Drews...

Og mon ikke, jo mere man taler om forringelser på pensionordningerne, jo flere, som ellers havde tænkt sig at arbejde lidt længere på arbejdsmarkedet, sige- lad mig komme på pension inden pensonsordningerne yderligere forringes...

Annonce